Hard Meets Techno

Voor de verandering ben ik, als echte die-hard hardere stijlen liefhebber, toch maar eens naar een techno feest geweest. Je hoort namelijk altijd zulke goede verhalen, dat ik me toch heb laten verleiden om met mijn vriendengroep mee te gaan naar het allereerste technofeestje van mijn leven. Gezien mijn Indische roots, leek Soenda mij een mooie gelegenheid om kennis te maken met de wondere wereld van de techno. En daar stond ik twee weken geleden dan: op het SOENDA Indoor Festival 2018 in de Fabrique in Utrecht. 

Aangezien ik normaal alleen naar hardere stijlen feesten en festivals ga, was dit voor mij ontzettend wennen! Niet alleen is het publiek, de muziek en de verlichting ontzettend anders dan op hardere stijlen feesten en festivals; ik moest ook mijn “hakken” inwisselen voor een – wat voor mij doorging voor een – techno-huppeltje.. Want stilstaan, daar doe ik natuurlijk niet aan! 😛 Al met al was het voor mij een hele ervaring. Lees daarom snel verder wat hoe ik, als hardere stijlen liefhebber, Soenda heb ervaren!

Locatie

Bij binnenkomst viel me al meteen op wat een ge-wel-di-ge locatie dit is! De Fabrique is namelijk perfect bereikbaar met de auto en je kan er nog GRATIS parkeren ook! De Fabrique is daarbij een supervette locatie bestaand uit 21 verschillende warenhuizen, silo’s en fabriekshallen. Met 10.000 m2 oppervlak, een capaciteit van 3500 bezoekers en de rauwe industriële feel van de oude voederfabriek, is de Fabrique wat mij betreft de perfecte feestlocatie. De setting van de oude voederfabriek en de moderne aankleding ervan ten bate van het feest waren de perfecte combi voor een prachtige sfeer. En dan maar te zwijgen over de akoestiek in de verschillende zalen.. BOOMING!

En dan maar te zwijgen over de akoestiek.. BOOMING!

Hieronder een korte impressie van de industriële historie gemengd met moderne lichtshows en de bijbehorende stages.

Allereerst Java: de grootste stage, wat mij betreft mainstage. De aankleding was geweldig en de lichtshows waren letterlijk en figuurlijk oogverblindend! (Ik ben namelijk lasershows gewend, dus felle neonlichten en schijnwerpers moest ik nogal aan wennen 😛 ) Ik vond hier de muziek ook prachtig om op rond te stuiteren tussen het genietende publiek.

 

Vervolgens had je Komodo, waar de wat hardere techno gespeeld werd. De stage bevond zich onder een trappenhuis, waardoor mensen zowel vanaf boven als beneden van de sets konden genieten. Hier heb ik persoonlijk het grootste deel van de tijd gestaan. Ik hou nou eenmaal van keiharde bas die doordreunt tot in het diepst van je wezen en die je haren rechtovereind doet staan.. Uiteraard met oordoppen om gehoorschade te voorkomen. 😉 Want feit blijft: bas moet je niet horen, die moet je voelen!

Bas die moet je niet horen, die moet je VOELEN!

Verder had je nog TimorLombok, Roti (‘brood’ in het Indonesisch – en dus met andere woorden: de eetruimte), de silo’s en de chill ruimtes. Timor vond ik persoonlijk een bijzonder leuk aangeklede ruimte. Hier werd wat rustiger techno gedraaid, naar mijn mening grenzend aan house gecombineerd met vrolijke deuntjes. De ruimte was gescheiden van de andere doorgangen door de glazen, verticale ruiten aan de rechterkant van de zaal.

 

  

Background, Check 

De organisatoren en eigenaars van Elevation Events – onder andere bekend van Soenda en Smeerboel – zijn de broers Joris Coenen en Jasper Coenen. Elevation Events is opgericht in 2009, en is naar zeggen begonnen als een uit de hand gelopen 19e verjaardagsfeestje van Joris. Het aantal bezoekers werd iets groter dan verwacht, dus besloot Jasper er maar “een gewoon feest” van te maken, wat resulteerde in 300 bezoekers. Joris en Jasper waren al vanaf jongs af aan ondernemers in hart en nieren.

Soenda is afkomstig van de Soenda-eilanden in Indonesië. De verschillende podia van het feest zijn dan ook naar verschillende Indonesische eilanden vernoemd: Java, Timor, Lombok en Komodo. Verder zijn zowel Jasper als Joris erg fan van het Soenda-diertje; een gek, klein, maar groot-ogig spookdiertje. Dit is lang de betekenis achter Soenda geweest; het spookdiertje is namelijk een nachtdiertje en dat zijn veel van de bezoekers ook 😉

Dit jaar is het tiende jaar dat het Soenda Indoor Festival plaatsvindt. Naast dat het op deze geweldige locatie – De Fabrique – plaatsvond, was er dit jaar nog een vijfde stage en was het niet nodig om munten te halen voor je consumpties; je kon namelijk gewoon aan de bar pinnen! Verder draaiden er natuurlijk een geweldig aantal bekende Techno DJ’s. Anetha, Ansom & Ossium, Headstrong, Kobosil, MPIA3, Overmono, ROD, Tijana T en vele anderen draaiden keiharde techno beats vanuit hun stages. Wat het Soenda Indoor Festival uniek maakt, is dat de illusie van een festival is gecreëerd, terwijl het binnen plaatsvindt. Net als op een festival kun je flink ronddolen en verdwalen tussen de verschillende stages. Met mijn geweldige richtingsgevoel – NOT 😛 – heb ik dat uiteraard ook aan den levende lijve mogen ondervinden 😉

Bottomline

Prachtig feest, een van mijn favoriete locaties tot nu toe, ontzettend gezellig en lief publiek, dikke beats en keiharde sets en bovendien een geweldige sfeer. Als je van techno houdt en ervan houdt om lekker rond te struinen tussen verschillende stages met verschillende technostijlen; dan is dit een absolute aanrader!

I promise you: You won’t be dissappointed!

Maar ondanks deze nieuwe techno ervaring ben en blijf ik toch een hardere stijlen liefhebber in hart en nieren. Mijn hartje <3 klopt toch echt Hardstyle, Raw, Hardcore en soms wat Frenchcore of Uptempo beats! Wil jij weten waarom? Volg mij dan gerust op Instagram en leer mij beter kennen. En… Uiteraard komt de festivalperiode er weer aan; ik daag je dan ook uit om een keer (met mij) mee te gaan naar een hardere stijlen festival. I promise you: You won’t be dissappointed! 😉

Veel liefs,

Ginny
Blogger voor Festival Lovers