Wat is 18hrs festival?
De naam 18hrs Festival zegt het al. Een festival van 18 hours: van 12:00 uur in de middag tot 06:00 uur in de ochtend. Een festival voor de echte diehards. Dit festival bestaat al sinds 2014 en is eigenlijk sindsdien elke editie een succes. Het festival heeft zijn meeste edities gehad in de omgeving Amsterdam/Zaandam.
Waar is 18hrs festival?
Het 18hrs festival dat ik bezocht vond plaats op het Hemburgterrein, een gebied op de grens tussen Amsterdam en Zaandam. Dit is een onwijs gaaf terrein waar al meerdere festivals hebben plaatsgevonden dit jaar. Het terrein bevat oude gebouwen met hoge plafonds. De gebouwen hebben een industriële look en dit maakt het erg tof. Deze editie van 18hrs Festival had 6 stages. 4 stages die open waren van 12:00 tot 23:00 uur. De twee andere stages waren open van 23:00 tot 06:00 uur. Deze stages waren in de gebouwen op het terrein.
Wat heb je nog meer op het terrein?
De organisatie van 18hrs Festival heeft flink uitgepakt deze editie. Er stonden veel kraampjes rondom de stages. Deze kraampjes waren onder andere gevuld met handige gadgets zoals waaiers, festivaldoppen, vapes, sigaretten, accessoires, hoeden en petten. Er was ook een kraampje waarbij je je haar in kon laten vlechten en je haar, gezicht of lichaam kon laten versieren met glitters. Hier stond continu een rij omdat dit erg in de smaak viel bij de festivalbezoekers. Je zag tijdens het festival steeds verschillende mensen met overal glitter, onwijs leuk gedaan.
[ux_gallery ids=”75736,75737,75738,75739,75740,75741,75742″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]
Line up
Heel veel leuke namen stonden er op de line up. Er was wel een verschil in style. Op de Flow stage had je voornamelijk techno/house met erg fijne muziek waar je eigenlijk iedereen wel blij mee kon maken. Onder andere Michel de Hey en Joey Daniel draaide daar. Op een andere stage genaamd Pavilion was het meer hardere techno. Deze stage was neergezet als een dichte stage die helemaal van glas was. Vanuit buiten deze stage kon je dus goed naar binnen kijken hoe iedereen stond te stampen. Persoonlijk vond ik Cynthia Spiering erg goed op deze stage. In de nacht tussen 03:30 en 05:00 sloot Fatima Haiji af en dit was te gek.
Faciliteiten
Er waren verschillende kraampjes waar je eten kon halen. Het aanbod was erg divers en de prijs was ook goed te doen. Er waren veel barren waar je drinken kon halen. Ik besef me tijdens dat ik dit report typ, dat ik eigenlijk nooit in de rij heb gestaan voor drinken maar altijd door kon lopen. Superfijn. Een plus punt was ook dat ze werkten met recyclebare bekers van hard plastic. Je kreeg aan het begin van het festival een muntje dat je kon inleveren voor een beker. Deze beker moest je telkens inleveren voor een nieuwe beker. Zo blijft het terrein schoon en dat is top! De toiletten waren er in meervoud, ik heb geen moment gehad dat ik moest wachten voor een toilet en dit liep goed door. Je kon verder je flesje water gratis vullen en dit was erg fijn.
Vervoer
Het terrein was goed te bereiken met het OV. Zo zijn wij gegaan. Er gingen vanaf station Zaandam pendelbussen naar het terrein en terug. Dit tot in de late uurtjes. Al met al vond ik het een geslaagd festival en zou ik er zo weer heengaan. Je weet zeker dat je een leuke dag hebt en dat er genoeg te doen is!
Persoonlijke ervaring
18HRS Festival heb ik echt als positief ervaren. Ik was er nog nooit geweest en wist ook niet goed wat ik ervan moest verwachten. Ik vond het leuk dat er verschillende stages waren en alles was vanuit de organisatie goed gedaan. Het enige verbeterpunt wat ik zou kunnen bedenken, is dat de ruimte met lockers, in een donkere zaal was waar geen licht te zien was. Iedereen liep daar met zaklampen te zoeken naar zijn huisje, tip van flip. Ik zou volgend jaar zo weer gaan naar 18HRS Festival! Zaterdag 8 juli 2023 staat de volgende editie weer gepland en wij hopen er natuurlijk weer bij te zijn.
[yotuwp type=”videos” id=”j_A-0fWH2YA” ]
Afgelopen maart 2022 waren wij er ook voor een report en deze kan je hier lezen.
Comments