Ken je dat gevoel wanneer dat wanneer het festival is afgelopen rond 23 uur, je eigenlijk nog helemaal niet naar huis wil? 18HRS festival doet zijn naam niet tekort want het duurt 18 uur lang en gaat tot 06:00 uur ‘s nachts door. Het is het langstdurende eendaagse festival van Nederland. Het begint in de middag buiten en gaat vervolgens door naar een loods in de nacht. De goden waren dit weekend met ons. Geen testen voor toegang meer en wat was het lekker weer.

Zullen we ballen?

Ik had een bal meegenomen. Ik had niet verwacht dat ik deze mee naar binnen zou krijgen maar de beveiliging kon geen reden bedenken waarom dit niet mocht. Gewapend met bal en heel veel enthousiasme kwamen we aan op het terrein van 18HRS Festival. En die bal werd natuurlijk gelijk afgepakt. Niet door beveiligers maar door mannen die veel beter kunnen voetballen dan ik. Ik heb het halve terrein achter mannen aangerend. Uiteindelijk heb ik de bal terug kunnen pakken. Maar toen ik hem heel even uit het oog verloor was hij weer weg. Een beetje zoals het gaat bij mij en mannen haha. Maar dit soort dingen vind ik zo mooi aan festivals. Niemand verwacht het en iedereen reageert er goed op.

Heey psst

Op het het buiten terrein stond een grote loods waar JOY Bloemendaal een eigen stage verzorgde. Het podium was versierd met planten en er werden bloemen uitgedeeld. Toen we aankwamen stond PRUNK hier lekker te draaien. Er stond een grote loods op het terrein waar meerdere stages in verscholen waren. Super Social en Geroezemoes maar wij waren vooral te vinden bij Warehouse.

18HRS Festival

Heerlijk zonnen en marshmallows bij het kampvuur

Zoals ik eerder vertelde was het heerlijk weer deze dag. Ik vond het leuk dat het 18HRS festival heel veel verschillende banken had staan waar je lekker kon zitten. Er was ook 1 grote tent waar heel veel banken stonden. En buiten waren er ook genoeg plekken om van de zon te kunnen genieten. Er was een groot grasveld aan het water. Hier hebben we lekker gelegen.  ‘S avonds waren er twee kampvuurplekken waar veel mensen in een kring omheen zaten. Ik vond dit er zo cosey uit zien. Het leven kan soms zo simpel zijn. Zon, muziek, mensen en vuur. Meer heb ik niet nodig in het leven. Misschien mijn gemiste voetbal dan.

Verschillende soorten muziek

Wat ik leuk vond aan het festival is dat er verschillende muziekgenres werden gedraaid. Zo was bij JOY meer techhouse terwijl er bij de Warehouse stage meer hardere techno werd gedraaid. Van dat laatste ga ik veel festivals af, maar het was juist leuk om binnen het Techno genre verschillende stijlen te horen. Wij zijn begonnen bij PRUNK, vervolgens zijn we doorgegaan naar Warehouse. Ik heb buiten afgesloten bij JOY en toen we binnen waren kon ik niet kiezen tussen Warehouse en Michel de Hey en friends. Tussendoor keek ik af en toe bij andere stages en hier was ook echt een goede vibe. 

18Hrs

Fangirl

Een set die mij goed is bijgebleven dit festival is van T78. Ik heb hem veel gedraaid thuis tijdens de lockdown maar, nog nooit live gezien. Ik ben echt losgegaan op die set. En hij ging zelf ook echt los trouwens haha. Na afloop zag ik dat hij van het podium af kwam. Ik ben met hem op de foto geweest en ik heb hem nog even gesproken. Echt super leuk dat dit kon! Benny Rodrigues draaide hierna vervolgens als ROD. Dit is zijn hardere alterego die ingezet wordt bij de hardere stages. Benny heeft die dag ook echt 3 keer gedraaid bij verschillende stages maar van Benny kan je nooit genoeg krijgen. Ik ben ook goed losgegaan op de set van Remco Beekwilder. Een dj die ook snoeiharde techno draait. Heerlijk. Na deze 3 wondelijke setjes was het wel weer tijd om even wat daglicht te zien. Toen we buiten kwamen ging de zon onder. Het besef dat we weer vrij zijn om te doen wat waar we gelukkig van worden. Wat een magisch gevoel geeft dat.

Nieuwe vrienden

Toen ik buiten kwam was ik mijn vrienden kwijt maar, op dit festival ben ik veel bekende tegen gekomen. Los daarvan is op een festival iedereen je vriend. Ik ben toen aangesloten bij een ander groepje die veel bij de JOY stage stonden. Ik moest hier ook echt nog even dansen. Hier heb ik de setjes van Darius Syrorssian en Joey Daniel nog even meegepakt. Om 23:00 uur ging deze stage dicht en ging alles verder naar de loods voor de echte diehards. Hier was het erg warm maar hier voelde je niks van als je goed opgaat in de muziek. Ik bedenk me dat ik na elk festival weer nieuwe feestvrienden erbij krijg. Je deelt elkaars passie en je maakt samen iets mee. Iets waar je bij had moeten zijn. Festivals zijn weer terug en het maakt me zielsgelukkig. 18HRS Festival bedankt! En tot 9 juli! 

[yotuwp type=”videos” id=”4H0L3nsmgsk” ]