De meeste festivals duren tegenwoordig een heel weekend of zelfs nog langer. Helemaal wanneer je dan een eind uit de buurt woont, is het wel prettig dat je niet iedere dag op en neer hoeft. Omdat de meeste festivalgangers ervoor kiezen op het terrein zelf te slapen in een tent, hebben wij een aantal tips voor je die het allemaal net even wat fijner maken tijdens je verblijf. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je in een tent weinig tot geen faciliteiten hebt en het niet bepaald prettig is je te moeten douchen in een gezamenlijke ruimte waarbij je moet wachten tot de ander klaar is. Dus mocht jij binnenkort naar een festival gaan en daar ook blijven overnachten, dan zijn deze praktische kamperen tips handig om voor jezelf op te slaan. Dus wees voorbereid op het festivalterrein seizoen 2024!

Ga voor een plek op de glamping
Kamperen op een festivalterrein kan vaak op meerdere manieren. Zo hebben we de echte festivalgangers, die lekker in een basic tent gaan, waarbij ze niet meer tot hun beschikking hebben dan alleen een tent en dunne matras. Wil je optimaal tot rust kunnen komen en volledig opgeladen aan de volgende dag beginnen, dan is het aan te raden om een luxere tent te nemen. Nu is dit niet overal mogelijk, maar heb je anders ook de mogelijkheid om ergens op een park in de buurt te verblijven. Kijken we naar festivals zoals Tomorrowland, dan kun je daar een luxe lodgetent op de glamping huren, waarbij je dus volledig zelfvoorzienend bent en niets hoeft te delen. De kosten hiervoor mogen dan wel wat hoger liggen, maar het zorgt wel voor een stuk meer comfort.

Zorg voor een powerbank

Kies je er toch voor om in een eenvoudige tent te slapen, dan is de kans vrij groot dat je geen toegang hebt tot een stopcontact. Uiteraard zijn er wel bepaalde zones op het terrein waar je je telefoon kunt opladen, maar is het ook prettig dat je na een festival direct je ‘bed’ in kunt duiken. Zorg er daarom dus ook voor dat je een powerbank bij je hebt, zodat je gemakkelijk overal je telefoon kunt opladen. Zo ben je ook overdag altijd bereikbaar en hoef je na afloop niet eerst een uur ergens op een bankje bij een stopcontact te gaan zitten, te wachten tot je telefoon weer vol is.

Kamperen op het festivalterrein en eten + drinken

Op het festivalterrein zelf kun je vaak genoeg eten en drinken halen, maar als je zin hebt in bijvoorbeeld een zak chips met een flesje cola, dan wordt dit een lastige opgave. De prijzen op festivals zijn vaak hoog en het aanbod kan beperkt zijn. Daarom is het verstandig om voldoende eten en drinken mee te nemen. Denk aan makkelijk houdbare snacks zoals gedroogd fruit, noten en energierepen. Ook een koelbox met gekoelde drankjes kan een uitkomst zijn. Zo heb je altijd iets te eten en te drinken bij de hand, zonder dat je afhankelijk bent van de festivalvoorzieningen.