4 Nieuwe DJ releases die je even móet checken

DJ Amine K

Ben jij ook een elektronische muziek liefhebber die liever naar iets unieks op zoek is? Dan kan het heel raadzaam zijn eens te kijken naar de releases van DJs en producers die juist wat minder mainstream zijn, en hun materiaal op niche labels uitbrengen. Uit recente releases van de afgelopen maand hebben wij een interessante selectie voor je gemaakt, dit zijn de 4 nieuwe dj releases die je even moet checken!

Amine K – Venus (Stereo Productions)

Geboren met een tribal beat in zijn hart, is de goedlachse DJ en producer Amine K Marokko’s meest populaire export product. Van zijn hand kwamen eerder al een hoop eigen muziek producties, waarin zijn roots duidelijk te horen zijn. Percussies en trommels voeren vaak de boventoon in de deep tribal house tracks die hij uitbrengt.

DJ Amine K

Afgelopen jaar bracht hij al de track “Apollo” uit op het label Stereo Productions, en dit jaar is hij weer terug bij het label met zijn nieuwste release geheten “Venus”.

Zoals we van hem gewend zijn heeft “Venus” een behoorlijk krachtige beat, gedreven door een stevige percussie. Alleen wat deze track uniek maakt, zijn de haast ‘rap’-achtige vocals die het een nog rauwer randje geven, en heerlijk deinen op de melodische synthesizer geluiden.

Wat een genot om deze plaat lekker hard aan te zetten, of om tijdens Amine K’s sets totaal los te gaan op de dansvloer van een club!

 

Simbasōl – Samsara (YHV Records)

De elektronische muziek scene in Canada is natuurlijk een stuk kleiner, maar daardoor vaak juist verrassend. De stad Montreal is hier een goed voorbeeld van, waar Zak Lupu, onder zijn DJ naam Simbasōl al menig dansvloer in vervoering brengt. 

DJ Simbasol

Naast het cureren van melodische tracks voor zijn Deep House sets, zijn zijn eigen geproduceerde tracks ook multidimensionaal in de manier waarop ze een verhaal vertellen.

Uitgebracht op YHV Records, bracht hij eind 2022 zijn EP “Samsāra” uit, waarop twee tracks te beluisteren zijn. Zoals hij zelf verkondigt, vindt Simbasōl het belangrijk om het publiek aan het einde van een set te laten landen met tracks die betekenisvol en emotioneel voelen. Zijn EP is dus een perfect voorbeeld van wat hij als een volwaardige set-afsluiter ziet.

Waar de eerste track “Rhodes” aanvoelt als een melancholisch nummer waarbij men kan reflecteren, is de tweede track genaamd “Le Reveur” vooral een optimistisch nummer dat de toekomst verwelkomt, em je uitdaagt een wereld in te beelden waar je graag in zou willen leven. 

 

Ido Morali – Get Lock (Kulto Label)

Ido Morali is al ruim 10 jaar een bekend figuur in de underground elektronische muziek scene van Tel Aviv. Nu zijn muziek een steeds groter publiek bereikt, heeft hij inmiddels ook zijn opwachting mogen maken bij populaire Internationale events en venues zoals Circo Loco, Lunar, Disco Halal, en Space Ibiza.

Ido Morali

Het jaar 2023 begint meteen goed voor Ido Morali, want zijn eerste officiële EP “Get Lock” is net uitgebracht op het Colombiaanse label Kulto. Deze EP bevat twee bijzondere tracks die een uniek genre vertegenwoordigen; Indie House. 

Beide nummers “Get Lock” en het achtereenvolgende “Lamp” zijn vergelijkbaar in de manier waarop ze gecreëerd zijn, maar hebben een heel andere sound. Ze zijn hevig geïnspireerd door eclectische Indie Dance in combinatie met Tumim. Alleen klinkt “Get Lock” best wel ruig en recht-toe-recht-aan, met staccato beats, terwijl “Lamp” veel voller en melodischer klinkt. 

Deze EP is zeker niet voor beginnelingen, dus ga maar lekker achteruit hangen om het in je op te laten nemen.

 

Yalisaxx – Chill Out Tim (Dezi-Belle Records)

Dan hebben we Yali, een upcoming muzikant die bekend staat onder zijn artiestennaam Yalisaxx. Deze naam is afgeleid van het feit dat hij op een behoorlijk hoog level alto en tenor saxofoon speelt, en dit graag combineert met elektronische muziek. 

Yalisaxx DJ en saxofonist

Hij werkt om deze reden graag met artiesten van allerlei verschillende muzikale achtergronden, waardoor er vaak unieke releases ontstaan. Voor zijn nieuwste release op Dezi-Belle Records, werkte hij samen met producer Shorik Beats.

“Chill out Tim” is het resultaat van de allereerste samenwerking tussen Yalisaxx en Shorik Beats, waarvan ze beiden al verkondigen dat er meer zullen volgen. Tijdens de sessie zette Shorik de kale demo versie van de track aan, waarop Yali spontaan op zijn saxofoon speelde wat hem binnen viel, en bleef vloeien. Zoals men zegt, de rest is geschiedenis!