De Nijmeegse vierdaagse is het grootste meerdaagse sportevent van Nederland met 45.000 wandelaars. Is dat nu zo interessant voor Festival Lovers? Ja, want de vierdaagse = 7 dagen feesten van zaterdag 13 juli t/m vrijdag 19 juli op een Nijmeegse dance vulkaan.

Party in Nimma
Party in Nimma en dat doen ze overal, het liefst 24/7

Het grootste festival

Bij een groot evenement hoort natuurlijk ook muziek. De zomerfeesten in Nijmegen rondom de wandelvierdaagse starten op zaterdag en eindigen op vrijdag. In totaal komen 1,6 miljoen bezoekers naar de oudste stad van Nederland. Deze bezoekers krijgen in 7 dagen en nachten de leukste (dance)feesten achter elkaar voorgeschoteld. Je kunt dus best wel spreken van het grootste festival van Nederland.

Hard, harder, hardest. Matrixx at the Park

Old town Young Vibe

Verdeeld over het stadscentrum zijn er ruim 30 locaties waar feesten worden georganiseerd. Van een ‘heuse Nijmeegse Ramblas’ (een overdekt podium in een smalle straat met Hollandse hits) tot en met een cultureel festivaleiland aan de andere kant van de Waal en het grote Matrixx at the Park.

nijmegen 7 dagen feesten
Nijmegen staat in vuur en vlam aan de Waalkade

Sommige locaties beginnen vroeg in de middag al met hun programmering, waar anderen aan het begin van de avond starten. Alle Nijmeegse dance-organisaties laten van zich horen tijdens het avondprogramma. Zo is er een immens populaire Drift op de Boot editie en Planet Rose op het sfeervolle Valkhof festival.

Op en rondom Belvédère -voormalige wacht- of uitkijktoren – gaat het altijd lós

Naar huis? Nimma danst door

Het merendeel van de bezoekers drinkt – na het sluiten van de buitenlocaties – misschien even een drankje in een café en gaat dan richting huis. Maar…het bruisende nachtleven van Nijmegen gaat dan eigenlijk pas echt beginnen! Of gaat nog even door, hoe je het zien wilt 😉

In de kleinere café‘s blazen dj’s en live-acts nog wat extra leven in de toch al gezellige café’s waar het dak op spring staat. Daarnaast zijn er 10 dance locaties te vinden waar je tot 6 (of soms 8) uur kan ‘doordansen’. En…we gaan nog niet naar huis.

Festival ‘t Eiland in cultureel Nijmegen.

Nijmegen; Old Town Young Vibe

De horecagelegenheden mogen na 4 uur ‘s nachts niemand meer binnenlaten. Het feest gaat echter nog door tot lang in de ochtend. En dan mag je na 8.00 uur weer gewoon naar binnen.

De meeste locaties hebben 7 dagen lang ‘een dikke programmering’. Het is dus iedere nacht en dag watertanden en zoeken waar je naar toe wilt. Het merendeel van de feesten is dance gerelateerd met muzieksoorten als Techno, House, Electro, Disco, Acid, Freestyle en Drum&Bass.

4-daagse of 7 dagen party in nijmegen
Spontane Beachparty aan de Waal

Closen doe je samen

Op de laatste avond, de vrijdag als alle wandelaars ook zijn binnengekomen, sluiten 6 locaties gezamenlijk af tijdens ‘Via Electronica ‘closen doe je samen’. Deze avond is vernoemd naar de Via Gladiola; de laatste weg die de lopers op vrijdag afleggen om de vierdaagse af te sluiten.

Brebl = Nijmegen op z’n best. Uitgelaten en alternatief.

Kortom als je nu naar Nijmegen komt – om 7 dagen/nachten non-stop te dansen – kom je een stuk voorbereider aan. En los daarvan, het kan ook soms nog erg leuk zijn om gewoon de ‘Nijmeegse flow’ te volgen en te zien waar je uitkomt.

Doornroosje houdt ook van een freestyle

De nachten van de vierdaagse stonden tot vorig jaar nog los van de vierdaagsefeesten. Nu is er, dankzij inspanningen van Nachtburgemeester Hendrik Jan Derksen, ook het nachtprogramma toegevoegd. Meer info hierover vind je op deze speciale website.

Nijmegen 4-daagse 7 dagen party
Somewhere,… secret afterparty basement

Wie van jullie festival lovers gaan we waar zien?

Grote kans dat jij Festival Lover Ewart van der Putten – uit Nijmegen – nog ergens gaan tegen komen. Hij begint op zaterdag in ieder geval met die andere Festival Lover Tim bij Boomshakalak op De Kaaij. Vervolgens zijn zij in ieder geval bij House Classics bij Club Voerweg om de nacht te vullen bij Planet Bauhauz met onder andere I Hate Models.

nijmegen 7 dagen feesten
Tot morgen of volgende week in Nimma?