7th Sunday 2019 – The 7th Symphony

Dit weekend was het weer behoorlijk onvoorspelbaar. Zon, wind en regen wisselden elkaar af. Maar de zondag van 7th Sunday niet. Die bestond uit zon en een heerlijk temperatuurtje. We hebben ook geen druppel regen gehad. Het perfecte festivalweer!

Harmony of Hardcore

De zaterdag voor 7th Sunday vond Harmony of Hardcore plaats op hetzelfde terrein. Ondanks het onstuimige weer bleek dit de meest succesvolle editie ooit! Een recordaantal van maar liefst 35.000 mensen brachten een bezoek aan dit hardcorefestival. Natuurlijk bezocht ook een van onze Festival Lovers dit festival, haar vlog komt volgende week online, dus houd festivallovers.nl in de gaten!

7th Sunday festival review 2019

7th Sunday – The 7th Symphony

Dit jaar waren er maar liefst zestien area’s op het uitverkochte 7th Sunday. Dat klinkt groot, maar toch ben je binnen een minuut of vijf van de ene kant naar de andere kant gewandeld. Het mooie is dat je niet het gevoel hebt dat area’s te dicht bij elkaar staan of dat het te druk is, en dat met maar liefst 40.000 man op de been. Waar we bij Paaspop een aantal keren uitkwamen bij een volle tent, hadden we hier bij 7th Sunday gelukkig geen last van. Mede natuurlijk doordat er veel area’s gewoon buiten zijn in plaats van binnen in een tent…en dat is toch wel erg fijn!

Lil’ Kleine papa geworden!

Wij begonnen onze dag bij de High Mountain, de area die boven op een heuvel ligt. Een paar jaar geleden was dit nog de feestarea met onder andere FeestDJ Ruud, maar nu kon je hier terecht voor techno en house.
Even later gingen we naar de stage van SLAM!, waar Lil’ Kleine kwam optreden. Hij kwam natuurlijk fashionably late (20 minuten later), maar wel met goede reden: hij was gisteren vader geworden! Dat onthulde hij voor het eerst tijdens zijn optreden op 7th Sunday, dus wel een bijzonder momentje!

7th Sunday festival lil kleine

Da Tweekaz

Mijn persoonlijke favoriet was deze keer Da Tweekaz. Zij draaiden ruim een uur bij de Hard Nature Area. Hun remixen van onder andere The Hanging Tree en Vaiana vind ik heerlijk! Vele bekende nummers komen langs met ontzettend veel energie en een gave lichtshow. Binnenkort ga ik ze gelukkig nogmaals zien op een ander festival en daar gaan ze deze show hopelijk dunnetjes nog eens over doen!

7th Sunday festival mainstage

Geen tijd voor foute muziek

Ook voor de foute muziek kon je bij 7th Sunday terecht, namelijk bij Disco Snollie. Normaal gesproken hou ik daar wel van, maar eerlijk is eerlijk: er waren zoveel goede artiesten dat het zonde was om die niet te gaan zien. Hoewel, Zanger Kafke hebben we toch wel even meegepikt in de Ballsroom, al was het maar voor tien minuutjes.
Maar het verklaart ook wel waarom we pas rond 23.00 uur voor de eerste keer bij de Mainstage kwamen. Denk aan Gunz for Hire en Ran-D in de Hard Nature, La Fuente en Fedde Le Grand in Club Seven en even feesten bij Baby Blue bij de Grolsch Experience.

Dimitri Vegas & Like Mike

Bij de Mainstage draaide Fedde Le Grand voor de twee keer, want eerder stond hij al in Club Seven voor een iets intiemer optreden. Later werd hij afgelost door de closing act van 7th Sunday: Dimitri Vegas & Like Mike. Hun muziek samen met het prachtige decor van de Mainstage maakte het de perfecte afsluiter van een fantastisch festival!

7th Sunday festival 2019 mainstage

7th Sunday 2020

Reserveer alvast in je agenda dat Harcore of Harmony – 15 Years of the Ultimate Hardcore Feeling volgend jaar plaatsvindt op 30 mei 2020 (een jubileum-editie dus!) en 7th Sunday (12e editie) op 31 mei 2020.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial