Ben je klaar om je onder te dompelen in een wereld van muziek, dans en onvergetelijke ervaringen? Het 7th Sunday Festival is een evenement dat je niet mag missen. Dit festival, dat jaarlijks plaatsvindt op de zevende zondag na Pasen, is een ware belevenis voor liefhebbers van elektronische muziek en een bruisende festivalsfeer. In dit artikel nemen we je mee door de geschiedenis van het 7th Sunday Festival, vertellen we je wat voor soort festival het is, bespreken we de tarieven, de locatie en het type bezoekers dat je kunt verwachten. Zet je schrap voor een diepe duik in de wereld van 7th Sunday Festival!

Geschiedenis van het 7th Sunday Festival

Het 7th Sunday Festival zag het levenslicht in 2009 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest prominente elektronische muziekfestivals in Nederland. Het festival is een initiatief van Par-T, een organisatie die bekend staat om het creëren van hoogwaardige evenementen met een unieke ervaring. Wat begon als een kleinschalig evenement met een paar duizend bezoekers, is inmiddels uitgegroeid tot een festival dat tienduizenden liefhebbers van elektronische muziek trekt.

Door de jaren heen heeft het 7th Sunday Festival een indrukwekkende lijst van nationale en internationale artiesten mogen verwelkomen. Grote namen uit de dance, house, techno, hardstyle en zelfs pop hebben de podia van het festival betreden, waardoor het een divers en breed publiek aantrekt. De organisatie streeft ernaar om elk jaar weer een stapje verder te gaan in de productie, line-up en algehele festivalervaring.

Wat voor festival is 7th Sunday Festival?

7th Sunday Festival is een elektronisch muziekfestival dat zich richt op een breed scala aan genres binnen de elektronische muziekscene. Het festival staat bekend om zijn meeslepende podia, indrukwekkende lichtshows en een sfeer die je meeneemt naar een andere wereld. De volgende elementen kenmerken het festival:

 • Een diversiteit aan muziekstijlen: Van house tot techno, en van hardstyle tot de meer commerciële dance muziek.
 • Meerdere podia: Het festival beschikt over verschillende podia, elk met hun eigen thema en muziekstijl.
 • Internationale allure: Met bezoekers en artiesten van over de hele wereld heeft het festival een internationaal karakter.
 • Hoogwaardige productie: De organisatie zet hoog in op productiewaarde, met indrukwekkende podia en lichtshows.
 • Een complete ervaring: Naast muziek biedt het festival ook kunstinstallaties, foodtrucks en andere activiteiten.

Of je nu komt voor de muziek, de sfeer of de totaalervaring, 7th Sunday Festival biedt voor ieder wat wils.

Tarieven van het 7th Sunday Festival

De tarieven voor het 7th Sunday Festival variëren per jaar en zijn afhankelijk van het type ticket dat je kiest. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar, van standaard entreetickets tot VIP-pakketten die je een exclusievere ervaring bieden. De prijzen beginnen doorgaans rond de €50 voor een standaardticket en kunnen oplopen tot boven de €100 voor een VIP-ervaring. Het is aan te raden om tickets vroegtijdig aan te schaffen, aangezien de prijzen kunnen stijgen naarmate het festival dichterbij komt en de vraag toeneemt.

De VIP-tickets bieden doorgaans extra voordelen zoals:

 • Toegang tot speciale VIP-gebieden met beter zicht op de podia
 • Exclusieve bars en toiletten
 • Luxe lounges en zitgelegenheden
 • Snellere toegang tot het festivalterrein

Houd er rekening mee dat naast de ticketprijs, je mogelijk ook te maken krijgt met servicekosten en betalingskosten. Ook is het belangrijk om te weten dat de tickets voor het 7th Sunday Festival vaak snel uitverkocht zijn, dus wees er op tijd bij!

7th Sunday festival 2

Locatie van het 7th Sunday Festival

Het 7th Sunday Festival vindt plaats in het Brabantse dorpje Erp, vlakbij Veghel. Het festivalterrein, De Roost, is een groene oase die zich perfect leent voor een dag (en nacht) vol muziek en feest. De locatie is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer, en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het festivalterrein. Voor bezoekers die van ver komen, biedt het festival ook de mogelijkheid om te kamperen in de buurt van het festivalterrein, wat de ervaring nog intenser maakt.

De exacte adresgegevens van het festivalterrein zijn:

 • De Roost
 • Erp, Noord-Brabant
 • Nederland

Elk jaar wordt het terrein omgetoverd tot een festivalparadijs met meerdere podia, eet- en drinkgelegenheden en diverse activiteiten.

Bezoekers van het 7th Sunday Festival

Het 7th Sunday Festival trekt een divers publiek aan. Jongeren en ouderen, ravers en clubbers, locals en internationale gasten; ze komen allemaal samen om te genieten van de unieke sfeer die het festival te bieden heeft. Wat de bezoekers bindt, is hun liefde voor muziek en de wens om even te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit.

De sfeer op het festival is open en vriendelijk, met een gemeenschapsgevoel dat je op veel elektronische muziekfestivals terugvindt. Mensen komen hier om nieuwe vrienden te maken, te dansen en te genieten van de muziek en de ervaring. Het festival is ook populair onder groepen vrienden die samen een onvergetelijke dag willen beleven.

Als je van plan bent om het 7th Sunday Festival te bezoeken, bereid je dan voor op een dag vol energie, positiviteit en onvergetelijke momenten. Zorg dat je comfortabele kleding en schoenen draagt, want je zult veel dansen en bewegen. Vergeet ook niet om je ID mee te nemen, aangezien er bij de ingang op leeftijd wordt gecontroleerd.

Ben je klaar om deel uit te maken van de magie van het 7th Sunday Festival? Zorg dan dat je je tickets op tijd bemachtigt en bereid je voor op een van de hoogtepunten van het festivalseizoen. We zien je daar!