A State of Trance (ASOT) #900: harder kan niet!

a state of trance ASOT 900 2019 Utrecht Netherlands Armin van Buuren

Afgelopen zaterdag 23 februari 2019 vond het welbekende ‘A State Of Trance (ASOT)’ plaats in de jaarbeurs in Utrecht. Tien minuutjes lopen van het centrale station. ASOT in ontstaan door het wekelijkse radioprogramma wat gehost wordt door niemand minder dan Armin van Buuren en is een van de best beluisterde internationale radioprogramma’s. Dit weekend was de 900ste uitzending LIVE bij te wonen bij het feest zelf.

De Locatie

Ik was nog nooit in de Jaarbeurs in Utrecht geweest, sterker nog, ik had nog nooit een nacht feestje buiten Amsterdam gehad. Eens moest de eerste keer zijn. Het was nog best een stukje lopen vanaf het perron waarop we aankwamen. Je moest namelijk helemaal om de jaarbeurs heenlopen. Eenmaal bij de ingang aangekomen werden we blij verrast. De entree verliep snel en daarna konden we gelijk beginnen met feesten. Er waren 5 verschillende stages, die allemaal via een bepaalde route bereikt konden worden. Alle looprichtingen waren van te voren bepaald en je kon dus niet tegen de stroming in lopen. Dat was enerzijds handig, want je kon snel zien welke kant je op moest en kon dus nooit de weg kwijtraken. Anderzijds was het vervelend, want als je perongeluk de verkeerde afslag nam, moest je een rondje lopen. De locatie deed me ergens aan de RAI in Amsterdam denken. Op de terugweg naar huis pakte we een Taxi, wat vlakbij de uitgang was, dus toen hebben we niet zover gelopen als op de heenweg vanaf het centrale station. Het duurde ongeveer 15 minuten voordat we buiten stonden en 15 tot we een taxi vonden.

De Muziek

Normaal ben ik iemand die naar Techno Festivals gaat, maar sinds ik de Trance stage had gezien bij Mysteryland, wilde ik heel graag eens wat anders proberen. Al bij binnenkomst stonden er muziekinstallaties, weliswaar zonder DJ, maar daardoor konden we wel al een beetje in de sfeer komen. De eerste stage die we opzochten was ‘Who’s afraid of 138?’. We gingen daar gelijk heen toen we binnenkwamen, omdat Armin van Buuren daar zou draaien. We hadden gehoord dat sommige stages dicht zouden gaan als ze vol zaten. Gelukkig kwamen we 20 minuten voor de set aan en konden we daar in de zaal ook nog muntjes kopen, waar de rij veel rustiger was dan bij de ingang. In het begin wist ik niet hoe ik moest dansen, maar de geweldige beats brachten daar snel verandering in. Armin Draaide geweldig. Later gingen we een rondje lopen. De mainstage was voor zo’n 2 uur lang gesloten wegens drukte, maar toen Vini Vici draaiden konden we er gelukkig wel in. Ik hoorde zowel keiharde onbekende liedjes als de meest bekende vette trance nummers. Er werden klassiekers geremixt en de beats waren altijd precies goed. De PSY stage was ook een van mijn favorieten.

Mijn ervaring

Meestal heb ik na een feestje, dat ik het leuk vond, maar wel heel erg blij ben dat het voorbij is. Ik ben moe aan het eind en alles doet pijn van het vele dansen. Bij A State Of Trance had ik dit niet, ik was wel moe, maar ik wilde echt nog lang niet naar huis. Het was zo ongelofelijk vet! De lichtshows waren echt geweldig, net als de sfeer en de dj’s! Het was alles wat ik ervan had verwacht, maar dan beter. Trance muziek lijkt misschien heel heftig als je het via je oordopjes luistert, maar wanneer je in een zaal staat met een geweldige show en allemaal springende mensen, is trance echt geweldig! De muziek is heel oppeppend en meeslepend, stilstaan kan gewoon niet. Er was ook genoeg gelegenheid om te eten, ook al ben ik niet zo’n nachtelijke eter. Er liepen mensen met flugel shotjes door het publiek en je kon ook op genoeg plekken even zitten.

Zin om mijn vlog nog te kijken?

Mijn naam is dus Iris en ik ben een festival-vlogger, naast het schrijven van artikels voor Festival Lovers, heb ik ook mijn eigen blog. Als je wilt weten wat voor een beoordeling ik aan A State Of Trance geef, kan je de blogpost op mijn eigen website nog even lezen. Ook kan je natuurlijk mijn vlog bekijken, die laat ik hieronder voor jullie achter. Abonneren zou lief zijn, want hoe meer support van jullie, hoe meer artikels ik kan gaan schrijven van de vetste feestjes!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial