Het was zo ver, A State of Trance Celebration Weekend. Op 3 en 4 maart werd het 20 jarig jubileum van A State of Trance gevierd en tevens de 1000ste uitzending van het welbekende radio programma van Armin van Buuren. Reden genoeg voor een goed feestje in de Jaarbeurs Utrecht.

A State of Trance Celebration Weekend

Na 3 jaar uitstellen kon dan eindelijk het 20 jarig jubileum gevierd worden. A State of Trance begon ooit als een kleine radioshow en groeide uit tot één van de meest aantoongevende dance feesten. Er werd dan ook groots uitgepakt, twee dagen lang vulden de stages zich met 40 verschillende artiesten en bezochten 55.000 mensen uit 100 verschillenden landen de Jaarbeurs. En ik was één van die bezoekers op de zaterdag.

Hét feestje van Armin van Buuren

Eigenlijk is A State of Trance echt het feestje van Armin van Buuren. Als grondlegger van het hele merk ASOT kwamen we natuurlijk ook wel een beetje voor hem. Op het moment dat wij binnenkwamen hadden we net de mazzel dat zijn set op Reflexion (Mainstage) zou gaan starten. Dus onze zoektocht begon tussen de vijf stages. Want de Jaarbeurs is ontzettend groot, en het was een doolhof aan mensen en stages.

Onderweg naar Reflexion worden we aangehouden door beveiliging die ons op het hart drukte dat we een kamertje in moesten gaan. Dat “kamertje” bleek de geheime Heineken Secret Stage te zijn. Een héél klein kamertje vol met echte trance liefhebbers. De energie zat er echt in. Het hele kleine DJ deck stond vol met DJ’s die later op de avond nog de grote podia zouden betreden. Goede binnenkomer, jammer dat de set na 20 minuten al op zijn einde liep. Dus konden we weer verder op zoek.

Trance Marathon

Dit hele feest kan je gerust een Trance Marathon noemen. Het heen en weer hoppen tussen de stages en het dansen heeft mij 37.000(!) stappen opgeleverd. En dan nog hebben we niet alles gezien. Ik zou dan ook echt aanraden om van te voren een strakke planning te maken. Er zijn zoveel goede artiesten te zien, maar je kan niet overal tegelijk zijn.

De set van Armin aan het begin van de avond was een echte trance klassieker. De echte 90’s en 00’s klassiekers met een trance sausje. Om 02:00 uur wisselde hij van plaats met Enrico Sanguliaro. Voor ons het moment op de rest te gaan verkennen.
Dat werd voor ons de Sphere stage met een live set van Giuseppe Ottaviani. Dit was een mooie opwarmer voor de rest van de avond. Een heerlijke ritmische set waar je prima op kon stampen.

De laatste ronde

Hierna was het tijd om wat te gaan eten, bijtanken voor de laatste ronde. Aan eten geen gebrek, de hele middenhal stond vol met foodtrucks met van alles en nog wat. Gezellig een patatje gegeten met onze vrienden die van alle uithoeken van de wereld kwamen, speciaal voor A State of Trance.

We besloten de avond te eindigen bij de MainStage omdat die echt wat magisch had. De aankleding, de mensen en de artiesten die er stonden gaven echt het ultieme feestgevoel. De avond eindigde dan ook met klappers van sets van ViniVici, die een knetterharde Psy-trance set speelde. En MarLo die met zijn TechEnergy alle energie van de avond samenvatte en zo een mooi einde er van maakte.

Wij hebben een fantastische avond gehad, en hopelijk tot de volgende ASOT celebration!