Ben je een liefhebber van trance muziek, dan is A State of Trance ongetwijfeld een term die je hart sneller doet kloppen. Dit fenomenale festival, dat zijn oorsprong vindt in de gelijknamige radioshow van Armin van Buuren, is uitgegroeid tot een van de meest iconische evenementen in de wereld van elektronische dansmuziek. In dit artikel duiken we in de geschiedenis, de magie en de ervaring die A State of Trance (ASOT) te bieden heeft. Bereid je voor op een reis door de tijd, de muziek en de onvergetelijke momenten die dit festival creëert.

De Geschiedenis van A State of Trance

Het verhaal van ASOT begint in 2001, toen Armin van Buuren zijn radioshow lanceerde. De show, die begon als een platform om nieuwe trance tracks en talenten te promoten, groeide al snel uit tot een wereldwijd fenomeen. Fans van over de hele wereld stemden wekelijks af om de nieuwste trance muziek te horen en deel uit te maken van een groeiende gemeenschap.

In 2005 werd de eerste mijlpaal bereikt met de 200e aflevering van de radioshow, die werd gevierd met een klein evenement. Dit was de kiem voor wat later zou uitgroeien tot het A State of Trance festival. Met elk jaar dat voorbijging en elke honderd afleveringen die werden bereikt, groeide het evenement in omvang en populariteit. In 2011, ter ere van de 500e aflevering, werd het eerste officiële ASOT festival georganiseerd, een reeks van vijf evenementen verspreid over vijf verschillende continenten.

Sindsdien is het festival een jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor trance liefhebbers. Het viert niet alleen de verjaardag van de radioshow, maar ook de gemeenschap en de liefde voor trance muziek. Met elk jaar worden de producties groter, de line-ups indrukwekkender en de ervaringen onvergetelijker.

a state of trance ASOT 900 2019 Utrecht Netherlands Armin van Buuren

Wat voor festival is A State of Trance?

A State of Trance is meer dan alleen een muziekfestival; het is een viering van trance muziek in zijn puurste vorm. Het brengt de grootste namen uit de scene samen op één podium, waar ze hun nieuwste tracks, klassieke hits en exclusieve remixes ten gehore brengen. Het festival staat bekend om zijn indrukwekkende visuele en auditieve producties, met state-of-the-art lichtshows, lasers en geluidssystemen die de muziek tot leven brengen.

ASOT is niet alleen een plek waar je naar muziek luistert; het is een ervaring die alle zintuigen prikkelt. Het is een plek waar je samenkomt met gelijkgestemden, nieuwe vriendschappen sluit en deelt in een passie voor trance. De energie op het festival is aanstekelijk, met duizenden fans die samen dansen, springen en zingen.

Tarieven van A State of Trance

De tarieven voor ASOT kunnen variëren afhankelijk van de locatie, het type ticket en het moment van aankoop. Over het algemeen biedt het festival verschillende ticketopties, waaronder:

  • Standaard tickets: Toegang tot het festival met alle basisvoorzieningen.
  • VIP tickets: Deze bieden vaak extra’s zoals een aparte ingang, toegang tot VIP-gebieden, betere zichtlijnen en soms gratis drankjes of merchandise.
  • Early bird tickets: Tickets die vroeg in de verkoop gaan en vaak tegen een gereduceerd tarief worden aangeboden.
  • Travel packages: Pakketten die naast het ticket ook accommodatie en soms vervoer naar het festival omvatten.

Prijzen beginnen vaak rond de 50 euro voor een standaard early bird ticket en kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s voor de meest exclusieve VIP-ervaringen. Het is aan te raden om tickets vroeg te kopen, aangezien ASOT erg populair is en tickets snel kunnen uitverkopen.

Locaties van A State of Trance

Hoewel het festival zijn oorsprong vindt in Nederland, heeft ASOT zich verspreid over de wereld. De hoofdeditie vindt meestal plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, maar er zijn ook internationale edities geweest in steden als Miami, Sydney, Mexico-Stad en vele anderen. De keuze voor locaties weerspiegelt de wereldwijde aantrekkingskracht van het festival en de wens om fans over de hele wereld te bereiken.

Bezoekers van A State of Trance

ASOT trekt een diverse groep bezoekers, variërend van diehard trance fans die al jaren naar de radioshow luisteren, tot nieuwkomers die de energie en sfeer van een groot dance evenement willen ervaren. De gemeenschappelijke deler is de liefde voor muziek en de wens om deel uit te maken van een unieke ervaring. Het publiek is internationaal, met fans die van over de hele wereld naar het festival reizen.

De sfeer op ASOT is er een van eenheid en positiviteit. Het is een plek waar mensen van alle leeftijden, achtergronden en nationaliteiten samenkomen om te genieten van de muziek die hen verbindt. De dresscode is vaak casual, met veel bezoekers die kiezen voor comfortabele kleding die geschikt is om urenlang in te dansen.

Als je overweegt om A State of Trance bij te wonen, bereid je dan voor op een ervaring die je niet snel zult vergeten. Het is een festival waar de muziek centraal staat, waar vriendschappen worden gesmeed en waar herinneringen voor het leven worden gemaakt. Of je nu een doorgewinterde ASOT-fan bent of gewoon nieuwsgierig naar wat trance muziek te bieden heeft, dit festival zal je verwachtingen overtreffen.

Ben je klaar om jezelf onder te dompelen in de wereld van A State of Trance? Zorg dan dat je op de hoogte blijft van de ticketverkoop, want dit is een evenement dat je niet wilt missen. Laat je meevoeren door de beats, de melodieën en de ongeëvenaarde sfeer van ASOT. We zien je daar!