Eindelijk is het weer zo ver, ADE! Op woensdag 16 oktober vond DGTL met Modeselektor en Richie Hawtin plaats in de NDSM loods in Amsterdam. Ik ben nog nooit eerder bij de NDSM geweest en het feest duurde van 19:00 tot 00:00 uur, dus een perfect feestje om de eerste dag van Amsterdam Dance Event mee te starten. Ik heb genoten, lees je mee?

DGTL

Live optreden Modeselektor

Rond 20:30 liepen we de zaal binnen, mijn vriendin en ik keken elkaar aan want we hoorden helemaal geen muziek? SOPHIE bleek net gestopt te zijn met draaien en het wachten was op Modeselektor. We zijn even een drankje gaan halen en hebben een rondje gelopen in het gebouw, en wauw, wat een vette locatie is de NDSM! Super industrieel en heel erg donker. Toen was het tijd voor Modeselektor, het tempo lag meteen hoog en de hele zaal begon uitbundig te dansen! Ik had hiervoor nog nooit een live optreden gezien op een feest en dat was heel erg vet, 1 van de DJ’s gooide af en toe wat kreten door de microfoon en de zaal ging los. Het geluid klonk heel erg goed, industrieel en soms zelfs een beetje abstract, alsof je naar een machine luisterde.

DGTL met Modeselektor en Richie Hawtin

Ritchie Hawtin

De visuals waren onwijs gaaf en het viel ons ook op dat er zo veel aparte mensen rondliepen op het feest! In de rookruimte buiten zeiden we tegen elkaar; ‘Goh, het lijken allemaal wel kunstenaars hier!’ En andere mensen om ons heen begonnen te knikken en te lachen. Om 22:00 uur was opeens de muziek weer weg omdat het podium moest worden omgebouwd voor Richie Hawtin. Een perfect moment om even een drankje te halen (super chill, je kunt gewoon met pin betalen) en te kletsen!
We hadden hoge verwachtingen van Richie Hawtin en hij overtrof ze allemaal! Wat een vette show zette hij neer in combinatie met de prachtige visuals op de achtergrond. We hebben heerlijk gedanst en voor dat we het wisten was het alweer 00:00 uur en tijd om naar huis te gaan. Voldaan verlieten wij DGTL met Modeselektor en Richie Hawtin weer.

Mocht je DGTL gemist hebben en wil je ook graag zo’n geweldig feest ervaren, niet getreurd! Op 19, 20 en 21 april geven ze weer feesten in de NDSM en bij Shelter!