ADE Into The Woods – Je had erbij moeten zijn

Into The Woods ADE 2018

Wat een feestje was het, de zaterdageditie van Into The Woods tijdens ADE 2018. We zitten nog steeds met een grijns van oor tot oor na te genieten. Wanneer mensen vragen hoe het was, is het eigenlijk niet in woorden te vatten. Typisch gevalletje ‘je had erbij moeten zijn’. Maar goed, dat is een beetje flauw natuurlijk, dus speciaal voor jullie doen we toch een poging om deze magische dag op papier te zetten.

Into The Woods ADE 2018

Into the Woods. Om 15 uur op de Rave.

Rond drie uur s ‘middags arriveren we op het festivalterrein. Het zonnetje schijnt, we zijn re-de-lijk hersteld van de eerdere ADE feestjes die we eerder die week op de planning hadden staan, kortom: we zijn er klaar voor! Er staat een lange rij met vrolijk uitgedoste mede-festivalgangers. Eenmaal op het terrein valt ons oog meteen op de kenmerkende hijskraan die midden op de NDSM-werf is gepositioneerd. Voor de gelegenheid is het object kleurrijk belicht, erg fotowaardig en instagrammable. Hoppa, de eerste foto is een feit.

Milieuvriendelijk drankje

We krijgen een muntje in onze handen gedrukt en denken in al onze onschuld dat we zojuist een gratis drankje hebben gekregen. Maar nee, het blijkt inwisselbaar te zijn voor een bekertje, die je telkens in moet leveren wanneer je een drankje gaat halen. Op deze manier wordt het terrein mooi schoongehouden, een goed initiatief! Scoor je ook nog eens karmapunten mee, makkelijk verdiend lijkt ons zo.

Dansmoves en snelle tijden.

Na onszelf van de nodige alcoholische versnaperingen te hebben voorzien, is het tijd om onze dansmoves ten tonele te tonen. We lopen een rondje om de boel te verkennen, er zijn veel stages dus het is lastig om te besluiten waar we de dag zullen beginnen. Na wat wikken en wegen belanden we in een schuur die ‘The Barn’ heet, dat staat op de gevel tenminste, en we besluiten ervoor te gaan. Het bevalt ons hier zo goed, dat de uren ongemerkt voorbij vliegen. Wanneer we op de timetable kijken, zien we dat het de mannen van Yor Kultura zijn die ons van deze lekkere deuntjes voorzien. Nog geen bekende naam voor ons, maar inmiddels zijn we fan!


In the groove naar techno

Daarna is het tijd voor een andere stage, waar PILLOWTALK zijn groovy sounds laat horen. Iedereen gaat los, de sfeer zit er lekker in! Om bij te komen gaan we even chillen bij het kampvuur, waar we bekenden tegenkomen en gezamenlijk naar de knetterende lichtbron staren. Eenmaal opgewarmd is het weer tijd om te dansen. Aan het eind van de avond hebben we zin in iets hardere techno en we worden op ons wenken bediend door Tommy Four Seven.

De lichten gaan weer aan, Into The Woods is ten einde gekomen. Dan is daar die alom bekende vraag: wel of niet naar de after? Ons gevoel schreeuwt ‘ja’, maar onze benen jammeren ‘nee’. Ze zeggen weleens dat je het beste op het hoogtepunt kunt stoppen en beter dan wat we deze dag allemaal hebben beleefd gaat het toch niet worden. Met een voldaan gevoel keren we huiswaarts. Into The Woods, bedankt, je was geweldig!

Dyan is 25 jaar en woonachtig in Amsterdam. Naast de leukste festivals bezoeken, timmert zij hard aan de weg als ondernemer. Je kan haar volgen op Instagram via @dyan_lauren.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial