Into the Woods – ADE

Ruim een maand geleden waren we aanwezig bij Into the Woods 2019 en nu stond Into the Woods ADE alweer op de planning. Dit keer zijn we niet verdwaald in het bos, maar hebben we de benen uit ons lijf gedanst op de voor ons zo vertrouwde NDSM-werf. Wederom lekkere muziek, laserlichten en food stands waar je hart sneller van gaat kloppen. Wat wil je nog meer?

Rond het einde van de middag arriveren we op de Amsterdamse NDSM-werf. Eén van onze favoriete locaties voor een feestje; dit industriële terrein dat ons telkens weer aan Berlijn doet denken. We komen meteen in de techno mood. Enigszins koud is het wel, dus een kluisje voor de jas is niet nodig. Erg uitgehongerd blijken de ITW bezoekers niet te zijn, de food court is nagenoeg leeg.

Lounge area
De Lounge Area
Konijn
Lief klein konijntje + de Barn

Op naar de stages

Gelukkig is het bij de verschillende stages wel gezellig druk. We trappen af met een bezoek aan de Vakwerk-stage, een grote, open ruimte die kleurrijk is verlicht. Er zijn zelfs meerdere enorme lampen die rechtstreeks uit de operatiekamer blijken te komen. McDreamy, where u at?! Project Pablo draait weer zoals we van hem gewend zijn; uptempo en melodieuze techno. De boxen staan nog niet op maximaal volume, dus we kunnen elkaar verrassend genoeg gewoon verstaan. Al dansend en pratend tikt de tijd voorbij.

Bij de Barn staat het volume een tandje harder en gaat de menigte helemaal op in de muziek. Het is de beurt aan Titia, een Amsterdamse die ons verblijdt met een donkere techno set, helemaal passend bij de donkere ruimte die zo nu en dan wordt opgelicht door felblauwe lasers.

Into the Woods
Felle laserlichten bij Titia

Fan van Islandman

Daarna door naar de derde stage, de Kathedraal, waar we warm worden onthaald door de uit Istanbul afkomstige Tolga Boyuk, beter bekend onder zijn artiestennaam Islandman. Hij staat er niet alleen voor, want hij wordt links en rechts geflankeerd door een drummer en elektrisch gitarist. De harmonie is gruwelijk en we blijven dan ook tot het eind van het optreden hangen. Eh, dansen natuurlijk. Islandman heeft er een paar fans bij!

Terug naar de Vakwerk-stage om nog een half uurtje mee te kunnen pakken van Detroit Swindle. Meer festivalgangers delen dit idee met ons, want we staan hutje mutje in de inmiddels zeer opgewarmde tent. Hup, uit die jas, en tijd om los te gaan!

Into the Woods
De Kathedraal
quote
Goede quotes richting de uitgang

Pizza = altijd een goed idee

Uitrust-o-clock. Waar kun je dit beter doen dan bij pizza stand Bombarie? Precies. We gaan voor de variant met pikante salami en rucola, die ons maar al te goed smaakt. Dan is het toch echt tijd om Into the Woods ADE te laten voor wat het is, want de dag erna staat DGTL alweer op de planning. We hebben weer genoten, bedankt ITW!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial