In deel 2 van de leukste festivals van 2018, volgens Festival Lovers, besteden we aandacht aan: Dance, Pop, Rock, Deephouse, Techno en meer. Verder geven we je de beste tips voor het Amsterdam Dance Event (ADE). Let’s go and free Willy.

DE TOP 3 VOLGENS ONZE REPORTER WILLY

 1. Into the Woods
 2. Welcome to the Future
 3. Thuishaven

thuishaven

DE TOP 3 VOLGENS ONZE REPORTER RIK

 1. Down The Rabbit Hole (DTRH)
 2. Zwarte Cross
 3. Onder de Radar

Amsterdam Dance Event 2018

Het staat weer voor de deur ADE. Het grootste elektronische muzikale platform ter wereld vindt plaats van woensdag 17 oktober tot en met zondag 21 oktober in de hoofdstad. Meer dan 2.500 artiesten treden op tijdens 140 events op bekende en ook op hele bijzondere niet persé dance locaties.

Top 5 populairste feesten ADE

Via Instagram vroegen we jullie naar jullie favoriete feest/festival tijdens ADE 2018. Massaal hebben jullie erop gereageerd, waarvoor dank. Dit is de top 5 populairste feesten tijdens Amsterdam Dance Event:

 1. Elrow festival 
 2. Project One
 3. Into the Woods
 4. AMF
 5. Mystic Garden

Tips van Festival Lovers reporters

Op vrijdag 19 oktober zullen onze reporters Rik en Tim het NDSM terrein verkennen voor het heerlijke Into The Woods. De ADE versie van het Amersfoortse festival belooft wederom een spektakel te gaan worden. Het festival is enorm populair dankzij haar unieke sfeer. Deze weekender, zoals je van het event gewend bent, heeft een karrenvracht aan topartiesten op het affiche staan. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar!

Nieuwsgierig naar tips van Iris die gaan over feesten en over welke dingen je mee moet nemen naar ADE? Bekijk haar plannen voor ADE op het feestje van Iris.

Kosteloos of betaalbaar feesten. Kan dat?

Als je denkt ADE is wel leuk, maar ik heb niet het budget om elke dag te feesten dan heb je het mis! Want er zijn ook dit jaar weer veel betaalbare en zelfs gratis feesten die je kunt bezoeken. Daar is Orange Recordings & Refuge Digital Label Showcase ADE 2018 er één van. Dit techno en deephouse feest in Bar Lunar heeft een scala een interessante techno en deephouse artiesten voor je in petto. En dit avondje kost je alleen je drankrekening. Zo kun je bijvoorbeeld grootheid Christian Varela aan het werk zien en het Britse Spektre (live).

Daybreaker. De originele start van ADE

Festival Lovers reporters brengen verder een bezoek aan de unieke opener van ADE in de Westerunie: Daybreaker Waarom is het zo uniek? Daybreaker start om 5.30 uur met 1 uur yoga om vervolgens 2 uur de dag te openen, te breken met lekker dansen. Een concept dat al in 23 landen een enorm succes is en nu op 17 oktober onze hoofdstad zal aandoen. Wij zijn erbij, want je kunt het beste gedachtevrij, vitaal en fit aan ADE beginnen.

Verandering. Meer behoefte aan feesten overdag

Amsterdam barst dit jaar uit haar voegen met 140 feesten die zowel overdag als ‘s nachts plaatsvinden. Hiermee laat ook het event in Amsterdam de enorme populariteit van (dag)festivals zien. Mensen zijn gek op de tal van verschillende genres in de dance, maar hoeven niet allemaal zo nodig de hele nacht meer door te halen. Er is voor ieder wat wils voor nacht, dag en ochtendmensen. Geniet ervan. Een fijne ADE gewenst.

DE TOP 3 VOLGENS ONZE REPORTER DENISE

 1. Blendfest
 2. Flying Dutch
 3. Crazy Sexy Cool

Crazy sexy cool

MAUD geeft jou, haar TOP 3 festivals 2018

 1. Solar
 2. Lakedance
 3. #Beetjedansen

Binnenkort deel 3 van de leukste festivals 2018 volgens Festival Lovers

 • Alex
 • Ginny
 • Robin
 • Ewart
 • Rik K.
 • Dyan en Caitrina

Bekijk ook deel 1 van de leukste festivals 2018.