“No force is greater. 
No bond is stronger. 
The end that the faithless always feared is coming.

A relentless onslaught will ignite the fifth hellfire. 
The meaning of superiority will be redefined. 
Prepare for a new edition of Supremacy!”

Zo weergalmde de diepe basstem van Art of Dance als opening van het – voor mij – dikste RAW-style feestje van het jaar: SUPREMACY!

Elk jaar leef ik er toch weer stiekem een beetje naar toe en het stelt me nooit teleur. 🤩 Als diehard hardere stijlen liefhebber is dit toch wel één van mijn favorietste feestjes van het jaar. Want elk jaar weer wordt geweldige line-up gemixt met oogverblindende lasershows die dansen op dreunende bassen van gruwelijke live-sets. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de stage die zo over je hoofd heen zoeft…🤤🤤 Ik krijg er gewoon weer kippenvel van als ik de foto’s terugzie en er weer aan denk! Het is dus niet meer dan terecht dat ook dit jaar de duizenden kaarten voor SUPREMACY volledig uitverkocht zijn.

WELCOME TO SUPREMACY!

We komen binnen in de welbekende Brabanthallen in Den Bosch, waar onder andere Masters of Hardcore ook wordt gehouden, en worden al verwelkomd met een enorme banner:

“WELCOME TO SUPREMACY”

Er is niets beter dan op een hardere stijlen feest welkom geheten worden door de dreunende bassen je tegemoet knallen. SUPREMACY IS zo’n feest. Niet alleen heeft SUPREMACY ontzettend grote namen in de line-up.. De artiesten draaien bijna allemaal LIVE! Daarbij krijgen ze – anders dan op andere feesten – maar een halfuur de tijd om hun set op te voeren. Dat betekent voor de artiesten – EN voor ons! 😀 – dus vanaf begin tot eind keihard knallen, want tijd om langzaam op te bouwen is er gewoonweg niet! Vuurwerk dus, van begin tot eind! 🎆🎆 Bovendien is het “Run Forest Run” probleem ook mooi opgelost; normaliter moet je van de ene naar de andere stage heen en weer vliegen, omdat de line-up van de ene stage overlapt met de DJ die je op een andere stage wil zien. Problem Solved! Op SUPREMACY is er al jaren namelijk maar één stage! No more running, maar heerlijk keihard met zijn allen losgaan op de gruwelijkste sets van de RAW en extra-RAW-style scene. Ik ben fan! 😍

Toen ik binnenkwam, was Sub Sonik zijn set aan het draaien. Uiteraard kwam ik, zoals altijd, al stuiterend binnen; daar heb ik geen drank of drugs voor nodig! 😉 Vervolgens volgden de set van Crypsis met zijn bekende track Torture die de hele zaal ondersteboven draaide. Daarna draaide E-Force een meesterlijke set met het welbekende en creepy nummer: Seven. Je haren gingen er gewoonweg van overeind staan, en dan bedoel ik niet door het creepy-gehalte van de track maar eerder door de snoeiharde bassen! Mijn hartje gaat hier sneller van kloppen! 💓💓

Next Level met D-Sturb

De Anthem maker voor dit SUPREMACY dit jaar, de RAW-hardstyle DJ D-Sturb, had voor deze set een special act voorbereid. Een reeks van 6 levels, 6 challenges, 6 unieke voorstellingen en SUPREMACY had hiervan de exclusieve première! Wat was dit een prachtfeestje. Niet alleen ging het publiek keihard uit zijn dak; ik denk dat ook D-sturb genoten heeft van zijn vliegende live act! Zoals ik al zei: PUUR VUURWERK!! 🎆 🎆 🎆

Hieronder een kleine impressie van zijn “vliegende” act:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat een show was dit weer! Uiteraard vloog de stage omhoog over onze hoofden met rookwolken en vuurwerk alsof het een raket was. De laserlichten vergezelden de knallende kicks en dat maakte de show helemaal af. Knap staaltje licht en geluid, Art of Dance! Zoals altijd: CHAPEAU!

Hiermee was de avond natuurlijk nog niet afgesloten. Want diehards gaan natuurlijk door tot het bittere einde! 💪

Raging Supreme 2.0

Na de gruwelijk stoere act van D-Sturb, kwamen mijn grote helden Radical Redemption en Act of Rage aan de beurt. Radical wist met zijn snoeiharde nummers Brutal 6.0 en America de zaal weer goed op te schudden. Bij America werd uiteraard de Amerikaanse vlag achter de DJ booth geprojecteerd. Natuurlijk werd ook Radical even de lucht in getorpedeerd.. 🙂

Act of Rage blies vervolgens vorig jaar SUPREMACY’s anthem Mean Machine de zaal in. Raging Supreme 2.0 was dit voor mij; wat een heerlijk nummer blijf het! Ik krijg weer déjà-vu’s naar vorig jaar! En hier word ik toch een potje blij van! 😀 Ik kan er geen genoeg van krijgen!

Tijd om te ademen kregen we zoals ik al zei niet, want elk halfuur draaide er weer een gruwelijke set. Ik heb mijn benen geen minuut rust gegund deze avond, want dit is maximaal genieten! Voor ik het wist had dit feestje alweer zijn laatste uurtje geslagen.. 🙁

Maar de avond was nog niet ten einde, want Rebelion knalde tijdens zijn set Empire en Bring it On al de zaal in. Nog even mijn laatste beetjes energie eruit hakken! Daarna sloot N-Vitral de avond keihard af met toch nog wel wat mooie Hardcore en uptempo beats. De laatste diehards die overgebleven waren, waaronder ik, gooiden onze laatste loden voetjes van de vloer om toch nog los te gaan op deze heerlijke hardcore set.

SUPREMACY, je was van begin tot eind SUPREME! Voor mij is er geen ander feestje dat kan tippen aan SUPREMACY! Dus SUPREMACY: tot volgend jaar!


Veel Festival liefs van 💓

Ginny Abbink

Jullie Hardere stijlen Festival Blogster & Vlogster