AIRFORCE Festival – Unified Demolition

Middenin bosrijk en groen gebied, ligt de oude, verlaten militaire luchtmachtbasis van Twente. In 2016 is hier het AIRFORCE Festival in het leven geroepen. De voormalige militaire luchtmachtsbasis in Enschede, Vliegbasis Twente, is inmiddels voor de derde keer thuis geweest voor het AIRFORCE Festival! De bunkers, brandweerkazerne, shelters voor F16-gevechtsvliegtuigen en de opvallende luchtverkeerstoren zetten een prachtige toon en tekenen de sfeer voor het festival. En op de voormalige landingsbaan van deze vliegbasis kwamen op 4 augustus voor de derde keer duizenden bezoekers bij elkaar om te genieten van dit heerlijke festival: AIRFORCE FESTIVAL!

Entree 

Bij binnenkomst vanaf het parkeerterrein knalden de keiharde bassen mij al tegemoet, wat een heerlijk welkomstcomité is dit! Vanaf het parkeerterrein wandelde ik op de voormalige landingsbaan het festivalterrein tegemoet. Het voelt alsof je op een enorme zwarte loper je entree doet, waarbij je links en rechts door de militaire bunkers welkom wordt geheten. Ik doe mijn entree op de zwarte loper en zweef – overspoeld door dreunende bassen – richting het eind van de landingsbaan de mainstage tegemoet. De toon is gezet: Ik ben op AIRFORCE FESTIVAL aangekomen!

 

Verspreid over zes verschillende stages treden meer dan 80 grootmachten op deze vliegbasis op. Er wordt zowel Hardcore, Hardstyle, Freestyle, Early Rave, Uptempo/Industrial Hardcore, Frenchore als Terror gedraaid; dus voor ieder is er wat wils! 🙂

Bij binnenkomst denderden de Sub Sonik beats en melodieën van de G-force-stage (rawstyle) mij al tegemoet; deze bevond zich in een prachtige hangar direct links van de ingang. Ik kon het uiteraard niet laten om hier hakkend mijn entree te doen. 😛 Want, wat gaat mijn hartje toch sneller kloppen van die heerlijke raw-kicks! 💓 Eenmaal uitgehakt, loop ik verder de landingsbaan op. Daar bevindt zich rechts van mij een ‘open lucht stage’ en daarna volgen drie verschillende bunker-stages links en rechts van de landingsbaan. Ik loop vervolgens de mainstage aan het eind van de landingsbaan tegemoet, waar ik nog even frenchcore mee kon stuiteren op de vrolijke deuntjes en snelle bassen van de set van ons wonderkind: Sefa!

Line-up

Zoals bij elk festival ervaar ik weer een dilemma: Waar ga ik nu heen?
Uiteraard waren namelijk al mijn grootste helden present op de mainstage: Angerfist, Miss K8, Partyraiser, DJ Maddog, Destructive Tendencies, Neophyte en F-Noize. Ook Radical Redemption, E-Force, Act of Rage, Sub Sonik, Warface, Crypsis en B-Front draaiden in de Raw-stage hangar. En legendes als: Paul Elstak, Mental Theo, DJ Zany, Re-Style, Bass-D en Darkraver draaiden op de open lucht Early Rave stage. Op de uptempo/industrial hardcore stage draaiden onder andere: Andy the Core, Sjamminators, DRS, Deadly Guns en Sickest Squad, Oh, oh, wat een dilemma! 😱

Gezien de hitte op deze dag (het was een warme 25+ graden), koos ik er toch voor om in de open lucht te blijven. Want ondanks de enorme ventilatoren die de bunkers verkoeling moesten brengen, was het mij daar toch te heet. Ik ben dus tussen de Main-, de Early- en de Raw-stage heen en weer gestuiterd.

Hardcore is niet voor even…

Een noemenswaardig moment was voor mij de heerlijke set van “GodfatherDJ Paul Elstak. Wat heb ik hier mijn voeten onder mijn lijf vandaan gehakt! DJ Paul gaat al langer mee dan de meesten van ons, maar hij blijft toch altijd als een beest draaien. Wie kent de uitspraak niet: “HARDCORE 4 LIFE” en “HARDCORE IS NIET VOOR EVEN, HARDCORE IS VOOR HET LEVEN!” 💓

Vervolgens heb ik als diehard fan in de voorste rij mijn eigen waaier weggegeven om één van zijn waaiers ‘buit te maken’. En daarbij ben ik zo brutaal geweest om hem na zijn set van het podium af te zwaaien voor een fan-momentje met bijbehorend kiekje 📸 Ginny helemaal gelukkig 😀

En eerlijk, wat hou ik ervan om aan de frontlinies helemaal los te gaan! Wellicht hebben jullie het filmpje op Facebook al voorbij zien komen want hij ging met meer dan 315k views viral 🙂 Hieronder het originele filmpje op mijn eigen instagram.

https://www.instagram.com/p/BmI408OAh_Y/?utm_source=ig_web_copy_link

Op de mainstage wilde ik uiteraard de set van Miss K8, Partyraiser, Angerfist en Neophyte niet missen. Halverwege de set van Partyraiser begon op de Rawstage ook Radical Redemption, Mr. Brutal MOEST ik gewoon even meemaken! Ik kwam nog net op tijd aanrennen voor de opening van zijn set. Wat is deze man een talent en wat draait hij dikke kicks – ik ben FAN 😀 Uiteraard kon ik mijn voetjes wederom niet van de vloer houden en ging het hele publiek keihard los op tracks als Brutal 6.0 en America.

De sfeer in de hangar was top en de stage met zijn lasershows maakten de show helemaal compleet! Het publiek stond geen moment stil en was OF keihard aan het kickrollen OF was snoeihard aan het hakken. Iedereen genoot ervan met volle teugen! Voor doorluchting waren rechts en links de tenten opengetrokken om de hitte tegen te gaan. Bij de geluidstafel links achter stond bovendien een stikstof-blazer, dat vond ik bijzonder prettig en verkoelend om in te staan in zo een benauwde dag!

Gaan als een Raket!

Zoevend en vliegend van de ene naar de andere stage als een raket, terwijl je losgaat op 25 graden.. Daar krijg je het warm van! Op AIRFORCE was dan ook voor de nodige verkoeling gezorgd. Er werden waterpistolen uitgegeven bij aankoop van een bepaald drankje en ook was er op het terrein een waterballonnengevecht.

Daarbij waren natuurlijk ook de nodige food-stands en barretjes waar je de nodige versnaperingen en drankjes kon scoren. Er was zelfs een gezonde smoothie/shake tent waar je lekkere fruitshakes en -smoothies kon halen. Erg belangrijk voor een health-freak als ik 🙂 En natuurlijk – wat past er met zulk heet weer nog beter bij het AIRFORCE Festival dan een heerlijk RAKET-IJSJE? 🚀 😉

Eindshow

Tegen het eind van de avond besloot ik bij de main te staan om de sets van F-Noize, D-Fence en tot slot mijn helden Destructive Tendencies. Wat waren dit knallers! F-noize draaide uiteraard ook knallers als Cold as Ice en D-Fence nummer met Trump’s voice over Wall of Bass knalden over de landingsbaan. Destructive Tendencies sloten de mainstage heel toepasselijk met snoeiharde knallers af.

Door de hitte en daaropvolgende lange droogte, was helaas de vuurwerkshow bij de eindshow afgelast. Uiteraard had AIRFORCE voor oogverblindende, ritmische lasershows gezorgd die het vuurwerk moesten vervangen. Wat een showtje werd er weggegeven!

 

Al met al was dit voor mij een prachtig intiem feestje, met een geweldige sfeer en setting. En dan niet te spreken over de line-up 😍 Dit was mij het anderhalf uur rijden absoluut meer dan waard!

AIRFORCE, wij hebben met zijn allen vliegbasis helemaal gesloopt – UNIFIED DEMOLITION!


Mochten jullie me op een volgend festival tegenkomen, doe dan gerust een dansje met me! 💃

Of volg mijn fitness-festival lifestyle online op mijn Instagram.

Festival Love 💓

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial