Tijdens de zaterdagnacht van ADE vond de 10e editie van AMF 2022 plaats. De volledig uitverkochte Johan Cruijff ArenA vulde zich met meer dan 40.000 bezoekers om de grootste dance music DJ’s van dit moment te aanschouwen.
Met artiesten als Martin Garrix, Armin van Buuren, Tiësto, Afrojack & Nicky Romero (II=I) werd het jubileum groots gevierd.

AMF is een begrip op de kaart als het gaat om ADE. Het is het grootste event wat plaats vindt tijdens Amsterdam Dance Event.
De ArenA wordt voor één nacht omgetoverd tot een overweldigende nachtclub. De aankleding is spectaculair met het decor wat 360 graden door de ArenA loopt, de lichtshows die perfect aansluiten op de muziek en het vuurwerk wat nét dat beetje extra geeft tijdens de drops.

Tiesto & Armin van Buuren

Al een decennia lang worden er sets gedraaid door ‘s wereld bekendste dance artiesten, zoals Armin van Buuren en Tiësto die een langdurige relatie met AMF hebben. Deze gevestigde namen waren ook voor de 10e editie van AMF weer van de partij.
Tiësto keerde na lange tijd weer terug op een Nederlandse bodem om AMF in te luiden na de openingsceremonie met een heerlijke set waar het publiek gelijk los op gaat. Armin van Buuren is natuurlijk geen onbekende, al jaren draait hij mee in de EDM. Maar nog steeds behoort hij tot de top.

Martin Garrix

Waar voorheen DJMag de DJ top 100 bekend maakte tijdens AMF, is er besloten dat dit jaar op een ander moment te laten plaats vinden. Inmiddels is bekend dat Martin Garrix de nummer 1 DJ van de wereld is. En terecht volgens mij.
Hij nam het hele publiek mee tijdens zijn set. Hij weet het publiek te raken, ik heb de tranen zien vloeien tijdens zijn remix Fix You van Coldplay. Maar ook weet hij iedereen flink in beweging te krijgen.

Martin Garrix

Afrojack & Nicky Romero als II=I

Zoals gewoonlijk op AMF is er ook een II=I set. Een set waarbij twee DJ’s de samenwerking aan gaan voor een exclusief optreden.
Voor het eerst stonden ze als B2B samen op het podium, toch is de interactie tussen hun twee is alsof het zo moet zijn.
Ook presenteerde ze hun nieuwe singel die ze samen uitbrengen op 4 november.

Afrojack & Nicky Romero

Timmy Trumpet & Brennan Heart

Als afronding van de line-up stonden Timmy Trumpet en Brennan heart op het programma. Beide een iets andere stijl dan de rest van de avond, maar wat prima werkte omdat het publiek zo vol energie zat.
Timmy Trumpet maakte er een echte show van, waar hij ook wel om bekend staat, met zijn vlammende trompet en aanstekelijke energie. Zelfs voor iemand die niet zo van hardstyle houdt was het onmogelijk om stil te blijven staan. Brennan Heart stond als laatste op het programma, die er met een klapper uitging. Het laatste beetje energie wat je nog in je had kon je er uitstampen.

Timmy Trumpet

AMF 2022

10 jaar lang weet AMF zichzelf al te bewijzen. Alles aan dit feest klopt, alle grote DJ namen uit de industrie, de sfeer, de muziek. Wij zijn er volgend jaar weer bij!

Check de Facebook pagina van AMF.