We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk was het weer zover: Amsterdam Open Air! Wat hebben we genoten, ik neem jullie mee naar mijn ervaring.

Amsterdam Open Air vond dit jaar plaats op 4 & 5 juni op recreatiegebied Gaasperpark, Amsterdam. Met maar liefst elf area’s beloofde het een spectaculaire editie te worden!

Amsterdam Open Air

De weersvoorspelling voor de zaterdag beloofde al veel goeds en het zonnetje was dan ook heerlijk aan het schijnen toen we aankwamen. Meteen viel mij de aankleding van het festival op, AOA is een van de festivals die hier echt veel tijd en aandacht aan besteed. Overal waar je om je heen kijkt zie je prachtige kleurrijke versieringen en designs, aan elk detail was gedacht.

Amsterdam Open Air

De line-up voor dit jaar was ontzettend goed. Zo kwamen er bij de mainstage onder andere: Sunnery James & Ryan Marciano, Lady Bee, Frenna, Franky Rizardo en Kriss Kross Amsterdam. Ook waren er andere stages met andere soorten muziek zoals de strafwerk stage met onder andere De Sluwe Vos, Perdu, Mind Against. Er was bijvoorbeeld ook een afrolosjes en vunzige deuntjes stage, dat is het leuke aan AOA. Er is echt voor ieder wat wils.

AOA

Wanneer je even zin hebt om lekker te chillen is er ruimte genoeg op het festivalterrein. Zo zijn wij heerlijk even aan het water gaan zitten en genoten we van het zonnetje. Ondertussen keken we naar de mensen die langsliepen en dan kijk je echt je ogen uit! Op AOA is niks te gek, echt iedereen heeft zijn best gedaan op zijn of haar outfit.

Toen wij aankwamen haastten we ons naar main stage want daar trad Bilal Wahib op. Hij maakte er echt een feestje van en iedereen danste en zong mee. De sfeer zat er meteen al goed in! We hebben vervolgens heerlijk gegeten bij een van de vele eetkraampjes en daarna nog heel wat dansjes gedaan bij de verschillende area’s. Ook was er een prachtige muziekparade die over het festivalterrein heen liep. Voor het eerst was er ook een ‘Shout Out Station’. Dit hield in dat er een zogeheten Grattitude Booth was in samenwerking met We Spark the World, waarin jij jouw dankbaarheid kon uiten via een video of foto. Het uiten van dankbaarheid geeft je mentale veerkracht een boost en na 2 jaar corona kan iedereen dat wel gebruiken!

AOA 2022

De dag vloog voorbij en voor we het wisten moesten we alweer naar huis toe. Helaas was er een storing bij de metro’s waar AOA natuurlijk niks aan kon doen. Zelfs dit hebben ze nog goed opgelost door het festival langer door te laten gaan, wat echt super was.

Volgend jaar ben ik er sowieso weer bij, AOA is echt wel een van mijn favoriete feestjes! De volgende editie van Amsterdam Open Air is op zaterdag 3 en zondag 4 juni. Je kunt je al pre-registeren via AOA.

Report 2019