Het festivalseizoen is weer in volle gang! Met in het eerste weekend van juni een vol programma met festivals ging ik voor FestivalLovers naar Amsterdam Open Air. Met de belofte dat de 11e editie van dit festival een nieuw en verfrissend concept is gingen wij vol goede moed die kant op. Wat hebben ze dit jaar te bieden? Hint: Amsterdam Open Air is de ultieme playground!

Amsterdam Open Air

Gehouden in het Gaasperpark kun je wel zeggen dat Amsterdam Open Air een toplocatie heeft. Van zichzelf al een prachtige groene omgeving, maar met de kleurrijke aankleding van het festival maakt dat het een magische beleving is. Waar je natuurlijk voor de muziek komt, zorgt Amsterdam Open Air er ook voor dat je je de hele dag kan vermaken tussen het dansen door. Het terrein staat vol met leuke activiteiten wat het de ultieme playground maakt voor een geslaagde dag. Zo kun je een nieuwe outfit shoppen bij de verschillende vintage winkeltjes, een muurschildering maken, of gewoon even genieten van de prachtige omgeving op de gezellige terrasjes aan het water.

Amsterdam Open Air
Gaasperpark

12 Stages, 175 Artiesten

Niet geheel onbelangrijk; de muziek. 12 stages, 175 artiesten in één weekend. Iedere stage werd geheel in stijl gehuld van het genre, wat bij iedere stage anders was.

Op de mainstage stonden deze zaterdag onder andere Froukje, De Jeugd van Tegenwoordig en de closing werd verzorgd door Astra Club. Ook erg leuk is dat ze nieuw talent een kans gaven door de opening te laten verzorgen door de winnaar van de DJ contest. Het simpele design van de mainstage (met 3 grote kolommen met te gekke visuals) was overdag al echt een eyecatcher, maar in de avond kwam het echt tot zijn recht.

MainStage Amsterdam Open Air Festival Lovers
MainStage Amsterdam Open Air Festival Lovers

Stages ontdekken

Ook al zou je eerste ingeving zijn om bij de mainstage te blijven plakken, zou ik zeker aanraden om lekker op pad te gaan en de andere stages ook te ontdekken. De dag begon voor mij bij het hoppen naar de wat kleinere stages. Stuk voor stuk allemaal erg sfeervol. De Tribe stage met goede hip-hop beats vergezeld met fantastische dansers, en The secret stage van Jagermeister met chille beats. Uiteindelijk bleef ik plakken bij Intercell waar ik de sets bijwoonde van Dissolver en Elli Acula die echt een fantastische set neerzette met zoveel power.
Intercell
De volgende stop was Picnic x Yellowhouse, by Lipton ice tea. Een iets rustigere setting, met vooral goede cocktails. Heerlijk zitten, een beetje socializen en een potje tafel voetbal. En dan de Foodcourt, Het Plein. 100% vegetarisch en fijn dat er zoveel keuze is om uit te kiezen. Rond etenstijd wel erg druk, maar als je na of voor de piek komt ben je zo geholpen. Bij de barren was het ook prima te doen, er waren genoeg op het terrein, en er was veel keuze. Dan was het tijd om uit te zoeken waar we de avond zouden gaan afsluiten. Onze keuze viel op The House by Bacardi. Dit was echt waar het feestje plaats vond in de avond. De sfeer was geweldig en iedereen ging helemaal los. Hier hebben wij nog een stukje van de set van Ryan Elliot meegepakt en de closing van Benny Rodriguez B2B Chriss Stussy die de hele tent op zijn kop zetten met hun set.
Amsterdam Open Air
Casa Bacardi

Diversiteit op Amsterdam Open Air

Hulde aan de organisatie: het is knap hoe de diversiteit tot een geheel gebracht wordt. Het spreekt verschillende doelgroepen aan die als één community over het festivalterrein bewegen. Alles was strak geregeld en de sfeer was fantastisch. Ook de diversiteit in activiteiten en de muziek die er is echt klasse. Zo wordt voor de zondag een boel van de stages overgenomen door een andere organisatie die weer met een nieuw concept komt. Hierdoor is het zeker de moeite waard om de twee dagen van het festival mee te pakken. Iedere dag is anders, en elke dag staan er weer nieuwe vette artiesten en activiteiten op het programma. Kaarten voor Amsterdam Open Air zijn te verkrijgen via deze link, waar je je alvast kan inschrijven voor 2024!