Op 3 en 4 juni keert Amsterdam Open Air (AOA) terug naar het Gaasterpark in Amsterdam, met een nieuwe, verrassende line-up en samenwerkingen. Er staan veel nieuwe artiesten op het programma, die nog nooit eerder op het festival te zien waren. Wees er snel bij, want de kaartverkoop is nu begonnen!

De mainstage bij Amsterdam Open Air zal zich dit jaar overdag op pop richten met optredens van artiesten zoals Froukje, Sor en De Jeugd van Tegenwoordig. ‘s Avonds zullen Astra Club, Elias Mazian en Marlon Hoffstadt voor de nodige energie zorgen met hun EDM-muziek.

Samenwerkingen bij AOA

Of Time biedt een unieke ervaring door hun samenwerking met Spatial Sound Experience. De 3D of 8D sound zal je meenemen naar een totaal nieuwe dimensie van muziekbeleving. Wees getuige van opnames van populaire podcasts, zoals Life Dreamers en Theater van de Sekszusjes, en neem deel aan een dansworkshop. Er zijn tal van activiteiten waar je uit kan kiezen, buiten het feesten.

Amsterdam Open Air

Thomas Gurney-Champion, Creative Director van AOA, verklaart dat de festivalbezoeker meer dan ooit verwacht verrast te worden. Om aan deze verwachtingen te voldoen, hebben ze de tekentafel gepakt en hebben ze AOA volledig opnieuw onder de loep genomen. Hiervoor hebben ze de samenwerking gezocht met Johana Kroft, een kunstenares uit New York. Zij heeft op basis van Artificial Intelligence 3D art gemaakt waarmee de nieuwe visuele identiteit van Amsterdam Open Air is gevormd. Daarnaast hebben ze ook een samenwerking gesloten met het Stedelijk Museum Amsterdam, waardoor alle bezoekers van het festival kans maken om het museum gratis te bezoeken tijdens de zomer.

De voorverkoop voor AOA 2023 is inmiddels van start via https://www.amsterdamopenair.nl

Amsterdam Open Air 2023
Datum: 3 & 4 juni 2023
Tijden zaterdag: 12:00 – 23:00 uur
Tijden zondag: 13:00 – 23:00 uur
Locatie: Gaasperpark, Amsterdam
Report 2022 lees je hier!
Report 2019 lees je hier!