Amsterdam Open Air

Amsterdam Open Air

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 vond Amsterdam Open Air (AOA) plaats in het Gaasperpark. Dit is hèt feestje waar je heen moet gaan als je mensen wilt zien en gezien wilt worden. Het publiek is divers, er zijn veel verschillende muziekstijlen en de aankleding is te vergelijken met Coachella. 

Het publiek

Wie niet op Amsterdam Open Air is geweest dit weekend leeft onder een steen, zeggen ze. Dit is het feestje waar je heen moest gaan, als je al een klein beetje bekend was. De populaire kids van de middelbare school, die high fashion mensen van je studie, de leiders van elk modemerk, de influencers en de bekende Nederlanders. Open Air is de dag dat je ze allemaal tegenkomt, en misschien in de hoop dat ze jou ook zien. Iedereen komt naar dit festival, om te willen opvallen. Outfitjes zijn uitbundig, niks gaat te ver. Iedereen ziet er tip-top uit en heeft zijn mooiste kloffie aangedaan. Amsterdam Open Air is een grote catwalk en dat is niets negatiefs. Op sommige plekken voelde je soms wat outfit concurrentie, af en toe kwam je je fashion-twin tegen, maar de rest van de tijd kon je heerlijk wat mode inspiratie opdoen voor je volgende festival.

Amsterdam Open Air

Muziekstijlen

Amsterdam Open Air heeft een brede keus in muziekstijlen. Je hebt er Techno, maar ook Rap, Club muziek en Pop. Voor ieder wat wils. Dit is ook de reden dat het publiek zo divers is. Er komen techno vlinders op af, mensen die volledig in Daily Paper gekleed zijn of mensen met een Gucci Accessoire. Ook kon je Benny Rodrigues nog even zien dansen voordat hij zelf het podium van de mainstage betrad. De muziek was fijn en als je even toe was aan iets anders, waren er 9 verschillende stages waar jij je dansje kon gaan doen. De line-up was niet slecht, maar ik vraag me af of veel mensen daar echt om gaven tijdens dit festival? Het ging er toch om dat je er überhaupt even was geweest en even een foto had gemaakt om dat te bewijzen.

EIndshow Amsterdam Open Air

a.k.a. de Nederlandse Coachella

Amsterdam Open Air moest vroeger nog moeite doen om aan haar publiek te komen. Advertenties van dit mooie feestje zag je overal voorbij komen. Tegenwoordig is dit niet meer zo. Het festival is zo mooi aangekleed, dat er geweldige foto’s worden gemaakt. Niet alleen door de organisatie zelf, maar alle influencers die er komen maken er ook prachtige plaatjes. Het festival hoeft bijna niet meer te adverteren voor zichzelf, want dat wordt al voor hun gedaan op sociale media zoals Instagram. Een geheime bron vertelde mij ook dat de leider van het creatieve aankledings-team haar inspiratie opdoet bij grote festival als Burning Man en Coachella. Dat kan je gemakkelijk terugzien in de aankleding van het festivalterrein. Niks is daar teveel en alles is een fotomomentje waard.

Mijn persoonlijke vlog

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial