De eerste artiestennamen voor de editie van 2024 van Heineken Balaton Sound zijn bekendgemaakt. Paul Kalkbrenner, Marshmello, Timmy Trumpet, Lost Frequencies, James Hype, John Newman en Purple Disco Machine zullen schitteren op het vierdaagse festival. Heineken Balaton Sound, een van de meest prominente elektronische strandfestivals in Europa, staat gepland van 3 t/m 6 juli aan het Balatonmeer in Hongarije.

Festivallovers die een zonvakantie én een festival in één plannen kunnen hun hart ophalen: de eerste namen voor Heineken Balaton Sound zijn bekend. Het vierdaagse festival kondigt maar liefst vijf headliners en nog een hele reeks extra namen aan. Anna Filutás, festivaldirecteur van Heineken Balaton Sound: ‘Dit jaar komen onder andere Grammy winnaar Purple Disco Machine en James Hype, één van de meest charismatische figuren uit de huidige dance-scene als headliners naar ons festival. Beide acts staan op de eerste dag van het festival.’ Naast hen komen techno dj en producer Paul Kalkbrenner, de Amerikaanse dj en producer Marshmello en de Australische dj Timmy Trumpet, die met zijn energieke performance een graag geziene gast is op het festival, als headliners naar Heineken Balaton Sound.

Ook de Belgische superster Lost Frequencies prijkt op het affiche. Hij stond al eens op de Main Stage aan het Balatonmeer en volgend jaar neemt hij zijn grootste hits van zijn nieuwste album mee. Naast hem staat producer en zanger John Newman op de line-up en ook het Australische dj duo Nervo komt naar het Hongaarse festival. Ben NickyWill SparksNico Moreno en Switch Disco maken de eerste reeks namen compleet. Er zullen nog veel meer acts worden toegevoegd.

Balaton Sound 2022

 

Al sinds haar eerste editie in 2007 weet Heineken Balaton Sound een eclectische mix van dance, house en techno naar haar zonnige locatie te halen. Naast wereldwijd bekende artiesten en dj’s stromen er jaarlijks ook bezoekers van veel verschillende nationaliteiten naar Heineken Balaton Sound. Het festival is ook al jaren erg populair onder met name Belgische en Nederlandse festivalgangers. Die verzamelen zich graag op de Lakeside Camping en dansen bij zonsondergang in het zand van alle internationale én acts uit de Benelux. Niet alleen in de avond en nacht vermaken de festivalgangers zich, ook overdag is er een uitgebreid programma op het festivalterrein en rondom het Balatonmeer.  

Tickets per direct in de verkoop
Na de uitverkochte Early Birds, gaan met deze eerste reeks namen ook de tickets weer in de verkoop. Naast 4-Day Passes zijn nu ook 3-Day Passes en dagtickets beschikbaar, net als camping, glamping & hotel opties. Meer info & tickets zijn verkrijgbaar via www.balatonsound.com.

Heineken Balaton Sound vindt van 3 t/m 6 juli 2024 plaats aan het Balatonmeer, in Zamárdi. Het festival ligt op 20 minuten van de grotere stad Siófok en op anderhalf uur van de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Lees hier onze 2022 ervaring!