Zoek op de website:

Angerfist: De Vuist van de Hardcore Scene

Angerfist: De Vuist van de Hardcore Scene

Netherlands /

Biography

Als je een liefhebber bent van de hardcore scene, dan is de kans groot dat de naam Angerfist je niet onbekend in de oren klinkt. Deze Nederlandse DJ en producer heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de wereld van de hardcore muziek. Maar wie is de man achter het iconische hockeymasker? In dit artikel duiken we dieper in het leven van Angerfist, zijn muzikale reis, discografie, en de festivals waar hij zijn onmiskenbare energie loslaat op het publiek.

Persoonlijk Leven en Opkomst van Angerfist

Angerfist, wiens echte naam Danny Masseling is, werd geboren op 20 juni 1981 in Almere, Nederland. Hij groeide op in een tijd waarin de gabbercultuur in Nederland op zijn hoogtepunt was. Al op jonge leeftijd raakte Danny geïnteresseerd in muziek en in het bijzonder in de energieke en snelle beats van de hardcore muziek. Zijn passie voor muziek en zijn talent voor het produceren ervan werden al snel duidelijk.

Masseling begon zijn muzikale carrière in 2001, toen hij zijn eerste vinyl uitbracht onder de naam Menace II Society. Het was echter zijn alter ego Angerfist dat hem naar internationale faam zou katapulteren. Met een kenmerkende sound die zowel rauw als melodieus is, wist hij de harten van hardcore fans over de hele wereld te veroveren.

Discografie van Angerfist

De discografie van Angerfist is indrukwekkend en omvat meerdere albums en een groot aantal singles. Laten we een kijkje nemen naar enkele hoogtepunten:

Albums

 • Pissin’ Razorbladez (2006) – Dit debuutalbum zette Angerfist stevig op de kaart in de hardcore scene.
 • Mutilate (2008) – Met dit album bevestigde hij zijn status als een van de leidende figuren in de hardcore wereld.
 • Retaliate (2011) – Met ‘Retaliate’ liet Angerfist zien dat hij zijn sound kon blijven vernieuwen en verfijnen.
 • The Deadfaced Dimension (2014) – Dit album bevat samenwerkingen met andere grote namen uit de scene en toont de veelzijdigheid van Angerfist.
 • Creed of Chaos (2017) – Met een mix van hardcore en andere elektronische genres blijft Angerfist zijn grenzen verleggen.

Singles en EP’s

Naast albums heeft Angerfist een groot aantal singles en EP’s uitgebracht, waaronder:

 • “Raise & Revolt” (2015)
 • “The Promqueen’s Finest Drugs” (2003)
 • “Criminally Insane” (2006)
 • “In a Million Years” (2008)
 • “Street Fighter” (2013)

Deze tracks zijn slechts een greep uit het omvangrijke repertoire van Angerfist en hebben bijgedragen aan zijn reputatie als een van de meest invloedrijke artiesten in de hardcore scene.

Festivals en Optredens

Angerfist is een graag geziene gast op festivals over de hele wereld. Zijn energieke sets zijn een garantie voor een onvergetelijke ervaring. Hier zijn enkele van de festivals waar je Angerfist kunt zien optreden:

 • Defqon.1 – Dit is een van de grootste hardstyle en hardcore festivals ter wereld, en Angerfist is er een vaste waarde.
 • Dominator – Als het grootste outdoor hardcore festival is Dominator de perfecte plek om Angerfist in zijn element te zien.
 • Masters of Hardcore – Dit festival is vernoemd naar het label waar Angerfist veel van zijn muziek uitbrengt, en zijn optredens hier zijn legendarisch.
 • Thunderdome – Als een eerbetoon aan de vroege dagen van de gabbercultuur, is Thunderdome een festival waar Angerfist zijn roots eer aan doet.
 • Decibel Outdoor – Met een breed scala aan elektronische muziekgenres is Decibel Outdoor een festival waar Angerfist zijn veelzijdigheid toont.

Deze festivals zijn slechts een paar voorbeelden van de vele evenementen waar Angerfist zijn ongeëvenaarde energie en passie voor muziek deelt met zijn fans.

De Impact van Angerfist

Angerfist is meer dan alleen een artiest; hij is een beweging, een symbool van de hardcore scene. Met zijn onmiskenbare sound en visuele presentatie heeft hij een cultstatus bereikt. Zijn invloed strekt zich uit tot ver buiten de grenzen van Nederland en Europa, met fans over de hele wereld.

De muziek van Angerfist is niet alleen te horen op festivals en in clubs, maar ook in de playlists van hardcore liefhebbers. Zijn tracks worden gekenmerkt door snelle beats, harde bassen en een agressieve, maar vaak ook melodieuze stijl. Het is muziek die je niet alleen hoort, maar ook voelt.

Conclusie

Angerfist is een naam die synoniem staat voor hardcore. Danny Masseling heeft met zijn muzikale alter ego een onuitwisbare indruk achtergelaten op de scene. Zijn albums en singles vormen de soundtrack voor een generatie liefhebbers van de hardere stijlen. Zijn optredens zijn een belevenis die je als hardcore fan niet mag missen. Of je nu een doorgewinterde gabber bent of nieuw in de wereld van hardcore, de muziek van Angerfist is een ervaring die je zal raken tot in het diepst van je ziel.

Ben je klaar om je over te geven aan de onstuitbare kracht van Angerfist? Zorg dan dat je hem live ziet op een van de vele festivals of volg zijn muzikale reis via zijn albums en singles. Eén ding is zeker: Angerfist blijft de hardcore scene domineren met zijn vuist van staal.

Videos