Na een succesvol 10-jarig jubileum kondigt Audio Obscura met trots hun eerste festival aan. Op 24 augustus 2024 brengt de evenementenorganisator een mix van internationale artiesten, lokaal talent en festivallovers samen op de iconische UNESCO Werelderfgoed locatie Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Bezoek de website voor meer informatie. De pre-registratie voor de tickets is geopend. Pre-registreer je hier voor de ticketverkoop. De pre-sale opent op 30 januari, 2024 om 12:00 uur. De reguliere verkoop start op 1 februari, 2024 om 12:00 uur. 

Audio Obscura is een indrukwekkende reis

Audio Obscura staat bekend om het verbinden van uniek talent aan indrukwekkende locaties en spectaculaire producties. Het festival belooft dan ook een meeslepende reis vol muzikale hoogtepunten te worden, op een iconische locatie die alle verwachtingen overtreft. Elektronische muziekliefhebbers kunnen een zorgvuldig samengestelde line-up verwachten, die op een later moment bekend wordt gemaakt.

Bruggenbouwers

De UNESCO Werelderfgoed locatie Van Nelle Fabriek vormt het perfecte canvas voor Audio Obscura’s allereerste festival. Hier komt de rijke geschiedenis van de stad samen met opvallende architectuur. Het meest opvallend zijn de diagonale transportbruggen die de verschillende gebouwen van de Van Nelle Fabriek verbinden. Op 24 augustus zullen deze bruggen het symbolische hart van het festivalterrein vormen.

Hoge standaard evenement

Eerder dit jaar zette Audio Obscura al voet in de Van Nelle Fabriek, met de wereldberoemde artiest Black Coffee op de line-up. Het indoor evenement was destijds binnen enkele weken al uitverkocht. Met hun aanstaande festival bereikt Audio Obscura een nieuwe mijlpaal waar zij al jaren van dromen, en bouwen zij verder aan het produceren en organiseren van evenementen van een hoge standaard. In de afgelopen 10 jaar heeft Audio Obscura zichzelf ontwikkeld tot een van Europa’s voornaamste evenementenorganisaties in de elektronische muziek. Audio Obscura nam een aantal van de meest toonaangevende locaties over, waaronder de Euromast, het Rijksmuseum, de G-Star’s RAWFACTORY, de Zalmhaventoren, The Loft, de Gashouder, UNESCO werelderfgoed Kinderdijk en het Muziekgebouw.

Deze locaties, die normaliter niet toegankelijk zijn voor feestgangers, hebben onderdak geboden aan vooraanstaande artiesten als Peggy Gou, Tale Of Us, Bonobo, Mochakk, Underworld live, Charlotte de Witte, Joris Voorn, Solomun, The Martinez Brothers en vele anderen. Het festival belooft groots te worden, waar de meest toonaangevende namen uit de scene én opkomend talent worden uitgenodigd om samen te komen in de Van Nelle Fabriek.

Terugkijkend op het avontuur, verklaart Audio Obscura:  

“De afgelopen 10 jaar hebben we zowel nationaal als internationaal intensief gezocht naar een festivalterrein dat aansluit bij onze visie. De Van Nelle Fabriek staat bekend als een voorbeeld van Nederlandse architectuur, waar het culturele erfgoed van Rotterdam wordt gevierd in een combinatie van industrieel design en creativiteit van de stad. Wij zijn super trots op het feit dat wij ons eerste Audio Obscura Festival in Rotterdam kunnen organiseren, in de Van Nelle Fabriek.”

Houd de website en socials in de gaten voor verdere details over het Audio Obscura Festival.