Audio Obscura trapt het tiende jubileumjaar op spectaculaire wijze aan en kondigt aan internationaal uit te gaan breiden in 2023. Al sinds 2013 is de missie van de grensverleggende organisatie om evenementen te organiseren op de meest opmerkelijke locaties van Amsterdam. Daardoor staan de evenementen van Audio Obscura bekend als een van de meest gewaardeerde elektronische muziekfestivals in Europa. Om deze mijlpaal te vieren, maakt de organisatie deze woensdag een bijzondere aankondiging.

Toonaangevende locaties

Geen droom was te groot voor het decor: Audio Obscura nam een aantal van de meest toonaangevende locaties in hun thuisstad over, waaronder het Rijksmuseum, Amsterdam Centraal Station, de G-Star RAW Headquarters, The Loft in de A’DAM Toren, de Gashouder en het Muziekgebouw. Deze locaties, die normaliter niet toegankelijk zijn voor feestgangers, hebben onderdak geboden aan de grootste legendes ter wereld en de meest veelbelovende nieuwkomers het afgelopen decennium, waaronder Adriatique, Peggy Gou, Underworld, Charlotte de Witte, Joris Voorn, Solomun en nog veel meer.

Nederlandse grenzen over gaan

Door de grootste namen in de scene te combineren met het bieden van een podium aan nieuw en opkomend talent, heeft de organisatie een serieuze stempel gedrukt op het Amsterdamse nachtleven. Dit succes wil Audio Obscura verder uitbreiden en daarmee dit jaar officieel de Nederlandse grenzen over gaan. De details van deze uitbreiding worden voorlopig nog geheim gehouden, maar Audio Obscura komt woensdag 11 januari met een grootse aankondiging en verzekert fans dat zij dezelfde vooruitstrevende visie kunnen verwachten op prachtige locaties over de hele wereld.

Gashouder in Amsterdam

De Covid-pandemie bood Audio Obscura tijd en ruimte om na te denken over hoe de organisatie zijn concepten verder konden uitbreiden en ontwikkelen. Dit leidde tot onder meer een aantal livestreams met hoogwaardige productie, die zowel online als tijdens Social Distance Sessies in de bioscopen van Pathé te zien waren. Ook de oprichting van Unfold.art, Audio Obscura’s, nieuwe audiovisuele concept gericht op immersive art, kwam voort uit deze tijd waar veel ruimte was voor brainstorms. Van 6 januari tot 5 februari vindt de debuut experience van Unfold.Art genaamd SORA plaats in de iconische Gashouder in Amsterdam.

Op 28 januari host Audio Obscura een rave take over waarbij Adriatique, Henrik Schwarz, Nadia Struiwigh en SORA-makers NONOTAK live optreden in het midden van het enorme kinetische lichtkunstwerk. Na het succesvolle openingsevent op 6 januari onthullen Unfold.art en Audio Obscura nu dat ze de serie internationaal gaan uitbreiden, met het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten als eerste op de planning.

Blijf op de hoogte en check de facebook pagina.

Audio Obscura x SORA present: Adriatique, Henrik Schwarz, Nadia Struiwigh, NONOTAK & more – Festival Lovers

ADE report van 2021 lees je hier!