Amsterdam Dance Event is op het moment volop bezig en daarom wil ik laten zien hoe het er deze vijf dagen ongeveer aan toe gaat. Mijn eerste feestje op ADE 2019 was (gisteren) Awakenings X Charlotte de Witte presents KNTXT. De edities van Awakenings tijdens ADE zijn grandioos en niet te vergelijken met andere techno feesten. De Gashouder werd dit jaar wederom omgebouwd tot en grandioze techno tempel.

Amsterdam Dance Event

Awakenings x Charlotte de Witte presents KNTXT vindt plaats op de eerste dag van het Amsterdam Dance Event, ook wel bekend als: ADE. Tijdens Amsterdam Dance event kun je allemaal feestjes bijwonen. Meer dan 1000 feestjes worden tijdens deze 5 dagen gegeven, veel keuze dus! ADE 2019 loopt/liep van woensdag 16 oktober tot zondag 21 oktober. Overdag kan je zelfs muziek conferenties bijwonen, en ‘s nachts heerlijk dansen op de allerbeste feesten. ADE vindt al vanaf 1995 jaarlijks plaats in Oktober en trok vorig jaar voor het eerst 400.000 bezoekers! Ik koos ervoor om mijn Amsterdam Dance Event te openen op Awakenings, omdat dit voor mij een echte traditie is geworden en omdat Awakenings de opening altijd groots aanpakt.

Awakenings ADE

Awakenings tijdens ADE

Waarom Awakenings? Awakenings (Monumental Productions) is niet alleen de organisator van het grootste techno festival van de wereld, maar geeft daarnaast ook traditiegetrouw elk jaar verschillende feesten in de Gashouder in Amsterdam. Deze locatie hoort ondertussen bij Awakenings en is dan ook de perfecte plek voor een feestje. De oude gasfabriek brengt een hele ruwe sfeer met zich mee, die perfect aansluit bij een uitzonderlijk avondje techno. De Gashouder is goed te bereiken, maar dat is niet alles. De shows die Awakenings geeft tijdens ADE op deze locatie zijn fenomenaal. Elk jaar lijken ze groter uit te pakken, terwijl er maar een stage is. Ook is er altijd vuurwerk, binnen in de gashouder (vraag me niet hoe). Awakenings geeft dit jaar maar liefst 17 shows tijdens Amsterdam Dance Event, waarvan 11 in de Gashouder en 6 in de Warehouse Elementenstraat. Een daarvan is het 24 uurs event van Amelie Lens. De feestjes vinden van 16 – 20 oktober plaats. De DJ’s die bij Awakenings komen zijn de beste van de beste. Elke nacht wordt door een andere DJ gehost, waardoor je dus keuze hebt uit verschillende stijlen techno!

Beniewd naar de live stream van Awakenings? Check hem hier!

Charlotte de Witte presents KNTXT

Voorheen was de eerste dag van Awakenings tijdens ADE altijd de ‘Hard Opening Night’. Deze avond werd er dan ook altijd keiharde techno gedraaid. Dit jaar was de eerste dag van Awakenings x ADE de editie van Charlotte de Witte presents KNTXT. Deze vrouwelijke DJ werd dit jaar tot beste techno DJ van het jaar benoemd. Haar stijl is divers. Charlotte kan enorm melodieuze techno tracks maken, maar ook acid en hard techno gaat haar geweldig af. Ze draaide uit naam van haar eigen label KNTXT (zeg: context). Ook verschillende andere DJ’s draaiden op deze avond, zoals bijvoorbeeld Chris Liebing en Dax J! De seconde dat het feest begon, werd er al hard gedraaid. Zo werd de traditie van de Hard Opening Night toch voortgezet. Charlotte was het hoogtepunt van de avond, ze draaiden van 3.30 tot 5.00 uur. Charlotte was enorm goed en zeker toen haar track ‘Liquid Slow‘ ft. Chris Liebing op stond, ging de hele zaal los. Het was een enorm geslaagde editie en zeker voor herhaling vatbaar!