Afgelopen zaterdag was het dan zover. Awakenings… Niet dat ik daar nog nooit eerder ben geweest, maar na Awakenings Festival, Awakenings ADE in de Gashouder (Charlotte de Witte x KNTXT, Adam Beyer x Drumcode, Joseph Capriati) en Connect in Düsseldorf werd het wel tijd om een keer af te reizen naar Eindhoven. Best gek eigenlijk dat ik daar nog niet was geweest maar dit feest was er gewoon nog nooit van gekomen.

Awakenings Eindhoven

Dat het feest erg populair is, is wel te zien aan de kaartverkoop.
Ruim twee maanden geleden was Awakenings Eindhoven al dik uitverkocht. Awakenings staat bekend als een feest dat zeer regelmatig uitverkoopt dus veel mensen zijn er vroeg bij. Dat het zo vaak uitverkocht is is natuurlijk niet voor niets. Super dikke line-up, goede organisatie, vette verlichting en een fijne sfeer zijn daarvoor belangrijke ingrediënten.

Van te voren heb ik de timeline goed bestudeerd want dit feest betekend ook altijd keuzes maken… Er staan namelijk veel grote namen in 3 zalen. Van de bekende dj’s heb ik zelf alleen Helena Hauff nog nooit live zien optreden. Haar muziek via Spotify vind ik vaak door de acid invloeden een beetje te onrustig voor thuis of in de auto. Maar ik laat mij vandaag graag door haar verassen.

Area’s

Na binnenkomst gaan we zoals gewoonlijk eerst eens even op onderzoek uit in Area W, X en Y waar op dat moment La Fleur, SHDW & Obscure Shape en Ki/Ki aan het draaien zijn.
Wat ons direct opvalt, naast weer het fantastische licht en geluid, is toch wel de drukte. Bij de ingang stond een dikke rij maar ook bij de kluisjes en toiletten. Toch zit de sfeer er goed in en ondanks dat het grote evenementen hallen zijn is de sfeer erg knus en relaxt.

Klokgebouw

Later op de avond kwamen we in gesprek met wat jongeren gasten en die vroegen aan ons “oudjes” (ja we horen bij de oudere helft van de aanwezigen) wat er van vonden. Alles super maar wel wat druk zeiden we, waarop we direct terug kregen: “ja vet toch? Hoe meer mensen van dit feest kunnen genieten hoe beter! Kom we gaan weer dansen… gaan jullie mee?”
Zo is het en dansen dat deden we!

Line-up

Pan-Pot volg ik al lang en ze kregen de grote zaal al goed in beweging.
Het licht was super en zeker vanaf het balkon heb je een mooi overzicht over de gehele zaal. De lichtshow is spectaculair!
We verplaatsen ons naar area X met Ben Sims, deze oude rot in het vak stelt nooit teleur en ook nu komt er weer een dikke glimlach op ons gezicht, handen in de lucht en lekker knallen maar!

Pan Pot
Ben Sims

In area Y hebben we Job Jobse, Helena Hauff en Dr. Rubenstein gevold. Alle 3 met een wat meer gewaagde set dan in de andere zalen, wat mij normaal wel aantrekt maar deze nacht kwamen we toch vooral bij area X uit met daarna nog Kobosil en Fjaak met heerlijke dikke beats maar ook veel afwisseling.

Dr. Rubenstein
Kobosil

In area W, de grootste liep de temperatuur hoog op en daardoor van Charlotte de Witte en Reinier Zonneveld iets minder gezien.
De volgende keer kom ik ook in de winter in mijn korte broek lekker door stampen! 😉 

Reinier Zonneveld

Na een nachtje weer flink aan de calorieën-verbranding te hebben gewerkt gaan we zeer tevreden van Awakenings Eindhoven weer naar huis.
De spierpijn in de benen laat mij bij het schrijven van de blog nog lekker nagenieten van het feest. Dank je wel Awakenings! Tot Pasen… waarmee het 23 jaar (!!!) geleden allemaal mee begon!