Mijn eerste feestje van 2023 staat weer op de planning en dat is er niet zomaar eentje namelijk Awakenings. Na drie jaar is Awakenings weer terug van weggeweest in het Klokgebouw in Eindhoven met zowel een dag- en nachteditie met een line up waar je u tegen zegt! Ook konden tijdens deze edities de echte fans van Awakenings de eerste namen van de line-up van Awakenings Summer Festival al spotten bij een speciale pop up stage.

Klokgebouw in Eindhoven

Maar waar heeft het Klokgebouw deze naam aan te danken? Het Klokgebouw werd in 1928 gebouwd en gebruikt als watertoren. Enorme klokken werden gebruikt om de enorme bassins te verbergen. Vandaar de naam Klokgebouw. Dit unieke gebouw met zijn industriële look & feel is precies wat Awakenings wil uitstralen! Ik zelf ben al een aantal keer in het Klokgebouw geweest en vind het een goede locatie. In combinatie met de visuals en lichtshows die we van Awakenings gewend zijn beloofd dit een groot spektakel te worden!

Festivallover Sanne

Awakenings style

Na een klein beetje vertraging kwamen mijn vriendin en ik aan om 15:30 bij het Klokgebouw. We konden ons melden bij de gastenlijst ingang dus mochten we de rij voor de deur skippen. Hup, onze spullen in een kluisjes en door naar binnen om even in te komen bij de set van Joyhauser. Het eerste wat mij opviel was de lichten van de zaal want dit was weer in Awakenings-style gedaan. Zoals ik al aan gaf ben ik vaker in het Klokgebouw geweest maar de indeling lichten maakte de locatie van een 7 een dikke 9! Met bovenin veel lichtgevende blokken, in grote letters Awakenings achter de dj booth en nog meer lichten. Ik vind het lastig om te omschrijven maar je moet een Awakenings editie eens bijwonen om te snappen waar ik het over heb!

Awakenings Eindhoven

Klangkuenstler at Awakenings

Tijd om even een rondje te gaan lopen. Er waren twee grote stages en deze waren ook erg dichtbij elkaar. Ideaal dus zo kan je telkens even op en neer mocht je dat leuk vinden. Tot onze grote verbazing zagen we ook nog een derde stage staan op de bordjes. Maar hierover later meer… Voor wie al meer reports heeft gelezen weet dat ik groot fan ben van Klangkuenstler. Snel daar naar toe zodat we geen seconde van de set zouden missen. Zoals verwacht heeft hij ons niet teleurgesteld en hebben we weer de beste schranz-platen voorbij horen komen. Met hoogtepunt zijn nieuwe track “Die Welt Brennt” die we vanuit achter de DJ booth mochten zien. Benieuwd hoe dit eruit zag? Check het TikTok account van Festivallovers!

Kobosil laat je dansen

Vervolgens nam Kobosil het stokje over van Klangkuenstler. Ook in deze zaal maakte de lasershow de set nog een tikkeltje beter. Ook kon je naar boven aan het einde van de zaal waar je vervolgens een mooi uitzicht had over de hele zaal en kon genieten van de lasershow. Dit vind ik zelf altijd even leuk om gezien te hebben maar mijn voorkeur gaat toch uit naar lekker dansen in het publiek.

Rave at Awakenings

Boiler Room

Onderweg naar de wc kwamen we ineens de derde stage tegen. Dit was een Boiler Room achtige stage. Voor de mensen die Boiler Room niet kennen, het was een dj booth waar vervolgens om heen allemaal mensen kunnen staan. Dit geeft een enorm gezellige en leuke sfeer. Joyhauser stond hier een verrassingsset te draaien en deze is ook opgenomen en komende week terug te zien via Awakenings. Bij deze stage werden ook nog eens de eerste namen geprojecteerd op de muur van de line-up van Awakenings Summer Festival . Ik kan je vertellen, daar wil je bij zijn!

Tot slot zijn we even bij een van de grootste techno artiesten uit de scene gaan kijken namelijk: Adam Beyer. Voor hem was dit een speciale set want dit was namelijk zijn 100e keer dat hij op het festival is komen draaien!

Afsluiten met Reinier Zonneveld

We hebben afgesloten bij Nederlands trots: Reinier Zonneveld. Hij brak de tent helemaal af met bekende nummers zoals: MDMA, CSE en Hard Gaan. De dag is voorbij gevlogen maar wat een top editie was dit zeg! De sfeer was goed, er werd goede muziek gedraaid en de locatie was geweldig. Zeker voor herhaling vatbaar dus Awakenings in Klokgebouw!

Reinier Zonneveld

Kleine tip van mij: de Awakenings Summer Festival line up is bekend en met de topartiesten die deze zomer hun opwachting maken tijdens de tweede editie van Awakenings Summer Festival, bewijst de organisatie opnieuw één van de populairste techno festivals ter wereld te zijn. De reguliere kaartverkoop start vandaag 1 februari om 20:00 via de website van Awakenings. Ik ben er zeker weten bij! Zie ik jou ook?

Lees hier ons report van de eerste editie van Awakenings Summer Festival.