Afgelopen week was het dé week van Awakenings want, naast het Easter Festival wat in het weekend werd gehouden waren daar ook de Awakenings indoor events op 14, 15, 16 en 17 april in de Gashouder in Amsterdam. Een feest wat al een tijdje op mijn lijstje stond. Ik heb het vaak gezien op video’s en aftermovies en om die reden moest ik dit een keer meemaken. Awakenings viert dit jaar haar 25 jarig jubileum en heeft jaarlijks meer dan 190.000 bezoekers. De Gashouder in Amsterdam was de eerste locatie ooit waar Awakenings een techno avond heeft georganiseerd. Sindsdien zijn de producties steeds groter en spectaculairder. Wij hebben gekozen voor Awakenings Gashouder vrijdag 15 april vanwege de aardige knal line up met Adam Beyer, Enrico Sangiuliano, Joris Voorn, Joseph Capriati, Joyhauser en Reinier Zonneveld.

Grootste Techno disco van Europa

Gewapend met een bos paastakken ging ik in de rij staan. Helaas kreeg ik deze niet mee omdat ik mensen hun ogen uit kan steken. Op zich best logisch, ik heb de takken aan de beveiliger meegegeven en ik wenste haar een vrolijk pasen, hier kon ze wel om lachen. Bij binnenkomst kwamen we in een grote ruimte met lockers. Direct aan je rechterhand had je de ingang van de Gashouder fabriek. Een grote ronde, industriële binnenruimte met een hele grote discobal in het midden, geeft gelijk een speciale vibe. Door de lichten zie je telkens andere elementen van de oude gasfabriek. Dit is wel echt een van de ziekste indoor locaties die ik heb gezien!  

Massage voor rug en oor 

Achterin de zaal stond een grote tribune waar je kan zitten. Je hebt hier uitzicht op de hele zaal en de dj’s. Dit is echt super vet! Je kan hier hele mooie foto’s maken, goed voor de Instagram feed. Onder de tribune zijn een soort gangenstelsels waar je doorheen kan lopen. Deze kwamen uit bij massagetafels. Je kan je op Awakenings laten masseren terwijl je luistert naar je favoriete dj’s. Lekker he? Aansluitend aan de massage zone is een zaal waar je eten en drinken kon halen, kan roken maar ook gewoon lekker kan chillen aan picknicktafels. 

From Paris to Berlin 

Het viel meteen op dat Awakenings ook erg bekend is in het buitenland, er liepen namelijk veel toeristen. Ik heb mensen gesproken uit Frankrijk, Engeland, Duitsland en Spanje. Maar ook heb ik nieuwe Nederlandse vrienden gemaakt. Mooi is dat, ik heb die spontane contacten zo gemist in tijden van de lockdown. Ik geniet er zo erg van om nieuwe mensen te ontmoeten en te spreken. Ik heb nieuwe Nederlandse vrienden gemaakt en deze mensen spreek ik nog steeds. Ze gaan zelfs het volgende festival weer mee! 

Hard eindigen

De sets die er voor mij uitsprongen waren van Enrico en Joris Voorn. Maar de absolute knallerset was van Reinier Zonneveld. Hij begon pas om 06:30 uur. Dit is een tijdstip voor de echte diehards maar, dit moet je ook wel zijn als je een set van Reinier aan wil kunnen. Reinier staat er om bekend dat hij zijn sets live speelt en interprestaties van zijn klassiekers zoals “Hard Gaan” en “Resurrection” kwamen dit keer ook voorbij. Een hele kudde techno lovers stond hier linksvoor en er werd dan ook flink wat afgebeukt. Een betere afsluiting konden we echt niet krijgen! Tegelijkertijd was dit een hele mooie warming up voor het Awakenings Easter Festival weekend dat ik ook heb mogen reporten. Dat was misschien wel het beste festival dat ik ooit heb meegemaakt. Benieuwd? Houd Festivallovers in de gaten!