Op zaterdag 13 mei was het dan eindelijk zo ver; Awakenings Spring Festival stond vandaag op de planning! Met de dikste line-up en hét perfecte festival weertje voorspeld, beloofde dit wel een hele bijzondere editie van Awakenings te worden.

Welcome to Awakenings Spring Festival

Rond 13:00 vertrokken mijn vriendinnen en ik vanaf station Sloterdijk met de shuttlebus richting Spaarnwoude; de plaats waar Awakenings Spring Festival werd georganiseerd. Na een kort en voorspoedig ritje konden we uitstappen en moesten we nog een stuk lopen naar het festivalterrein. Eenmaal aangekomen bij het terrein, mochten we ons melden bij de gastenlijst ingang en konden we de rij, die overigens helemaal niet zo lang was, lekker skippen. We werden nog even gefouilleerd en zijn daarna direct naar de kluisjes gegaan om onze spullen daar te droppen, want onze jassen hadden we niet nodig met het lekkere weertje.

Vervolgens was het tijd om het festivalterrein te gaan verkennen. Alles zag er fantastisch uit; er waren maar liefst 7 prachtige stages, een reuzenrad, verschillende chill area’s, heerlijke foodcourts, photobooths, een klein marktje, merchandise stands en ga zo nog maar even door… Na onze benen een beetje te hebben opgewarmd door een rondje te lopen over het terrein, was het dan eindelijk tijd om los te gaan bij de eerste stage!

Stage X

Inmiddels was het al 14:00 geweest, wat betekende dat Cynthia Spiering met haar set was begonnen bij stage X. Stage X was een super grote tent met een geweldig aangeklede DJ booth. Er hingen grote panelen waarop visuals werden afgespeeld en er werd ook gebruik gemaakt van lasers en lichten. Het was nog niet mega druk bij deze stage waardoor we nog lekker veel ruimte hadden om te dansen. Cynthia bouwde haar set langzaam op naar steeds iets hardere techno, zo kon iedereen er goed inkomen en werd de sfeer steeds beter. Na Cynthia haar set, nam Alignment het stokje over.

Alignment is de laatste tijd echt uitgegroeid tot één van mijn lievelings Dj’s, dus ik was super benieuwd naar zijn set. Hij opende zijn set met een nummer dat hij redelijk recent heeft uit gebracht, namelijk ‘Close Your Eyes’ (luistertip!). Hiermee zette hij gelijk de toon waardoor het hele publiek los ging. Ook vlogen er vuurpijlen over de crowd heen, dat zorgde natuurlijk voor een nog vettere sfeer! Stage X begon nu steeds drukker, en daardoor ook warmer, te worden. Na de set van Alignment zijn we daarom buiten even een luchtje gaan scheppen. Ook haalde we gelijk een drankje en wat lekkers te eten.

Chillen en weer door

Zoals ik al eerder vertelde, was het festivalterrein van Awakenings echt ontzettend mooi georganiseerd. Er was super veel te zien en te doen, maar er waren ook genoeg plekken om even lekker uit te rusten. Dat was ook wel nodig na al dat dansen.. Rond een uur of 18:00 zijn we daarom onder het genot van een hapje en een drankje op een picknick bankje gaan zitten aan het water. Zonnetje erbij en genieten maar!

Vervolgens zijn we doorgegaan naar Stage U waar Daria Kolosova draaide. Deze stage was deels overdekt maar gaf echt dat outdoor gevoel, dat was natuurlijk super lekker aangezien het 20 graden was! Ik had Daria Kolosova nog nooit horen draaien maar werd super positief verrast. Ze draaide heerlijke groovy techno plaatjes waar het publiek helemaal op los ging. Daarna zijn we ook bij Area M nog even een kijkje gaan nemen, daar waren Ben Klock en Fadi Mohem namelijk bezig met hun B2B set. Ook hier werd weer heerlijk gedraaid en de stage aankleding was nagenoeg perfect; lichtshows met allerlei verschillende kleuren en vormen, rookmachines en visuals.

De dikste closing sets

Inmiddels was het alweer een paar uurtjes later en waren de meeste Dj’s begonnen met hun closing sets. Ik ben daarvoor weer terug gegaan naar stage X waar SNTS draaide. SNTS is namelijk mijn fa-vo-riete artiest dus ik kon zijn set natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Ik mocht zijn set ook nog eens vanaf de backstage bekijken! Er werd, zoals ik van hem gewend was, weer super grimmig gedraaid. Het was ondertussen ook al donker geworden dus de muziek en de sfeer sloten daardoor goed op elkaar aan. Na een groot deel van SNTS zijn set te hebben aanschouwd, ben ik nog even geswitched van stage.

Bij Area Y draaide namelijk Paula Temple, ook een grote naam waar ik heel benieuwd naar was. Paula draaide lekkere hard techno en dat viel goed in de smaak, niet alleen bij mij, maar ook bij de rest van de crowd. Vervolgens was het tijd om voor de laatste keer van stage te wisselen. Voor de echte laatste paar minuten ben ik nog naar Area V geweest, de mega grote open-air stage die Amelie Lens aan het sluiten was. En wat een geweldige closing was dat zeg… voor de allerlaatste keer ging de crowd helemaal los terwijl er een mega indrukwekkende vuurwerkshow werd ingezet. Dit was dé perfecte manier om Awakenings Spring Festival dag 1 af te sluiten.

The end

Het enige nadeel aan dit festival, was het feit dat ik mezelf niet kon opsplitsen 😉 Met zoveel fantastische stages en Dj’s was het lastig kiezen waar ik op welk moment wilde zijn. Ik heb echt een perfecte festival dag gehad; de beste muziek, de meest indrukwekkende stages, een heerlijk zonnetje en zoveel leuke mensen om me heen. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat Awakenings Spring Festival één van mijn favoriete is geworden. Dit was er weer een voor in de boeken!

Awakenings Spring Festival throwback report!