Na mijn eerste Awakenings ervaring vorig jaar, was ik dit jaar ook super enthousiast om namens Festival Lovers naar Awakenings Summer Festival te gaan. Het beloofde een warme dag te worden met tropische temperaturen. Op 7,8 en 9 juli zouden er meer dan 100,000 bezoekers naar Awakenings Summer Festival komen en hiermee is Awakenings het grootste techno festival in de wereld. Helaas moest Awakenings vanwege de ernstige weersomstandigheden de zondag cancellen.

Genieten van de beste techno

Ik mocht namens Festival Lovers op zaterdag naar de Beekse bergen reizen om een dagje te genieten van de beste techno. Ik had een paar artiesten op mijn lijstje die ik graag wilde zien, maar liet me verder helemaal verrassen. Na binnenkomst zag ik direct de mainstage, die er net als vorig jaar weer fantastisch uit zag. De creatie met de vormen en kleuren maakt het een kunstzinnig plaatje.

Dit geldt overigens voor de meeste stages van dit festival. De organisatie van Awakenings weet je echt te verrassen met hun mooie creaties.

Awakenings besteed ook aandacht aan duurzaamheid, zo maken zij gebruik van een recycle token, is het food menu voor 100% vegetarisch en stimuleren ze bezoekers om met het openbaar vervoer naar het festival te komen.

Na het gehele terrein te hebben verkend, besloten we bij area W te gaan staan. Ook deze buitenstage zag er fantastisch uit. BEC draaide lekkere plaatjes om de dag mee te beginnen. Na een tijdje in de brandende zon te hebben gestaan, hebben we er toch maar even voor gekozen om een plekje in de schaduw te zoeken om even bij te komen. Ik vond het heel positief dat er zoveel schaduwplekken aanwezig waren op het terrein, dat maakt het een stuk beter te verdragen met 32 graden!

Na een korte pauze, zijn we naar Area D gegaan, waar je terechtkomt in een glazen bol, dit zag er super gaaf uit! Hier hadden we het erg naar ons zin, en zijn we dan ook best een tijdje blijven staan.

Na heel wat dansjes, was het tijd om wat te gaan eten. Het was erg lastig om een keuze te maken uit het veelzijdige aanbod wat Awakenings aan food mogelijkheden te bieden heeft. Maar bij het zien van de poffertjes kraam, wist ik meteen wat het zou worden, en dat was een goede keuze!

Hierna was het tijd voor Klangkuenstler, die ik zeker weten niet wilde missen. Deze DJ draaide in een tent bij Area Y. Vanaf het begin van deze set heb ik staan genieten en ben ik blijven losgaan. Wat een energie brengt hij bij je naar boven! Door de warmte heb ik het niet de volledige set volgehouden, maar de tijd dat ik er ben geweest heb ik zeker genoten!

Tijd voor verkoeling!

Gelukkig had de organisatie, naar mijn idee, meer verkooppunten van ijsjes neergezet dan normaal, en die waren meer dan welkom. Je had de keuze uit raketjes, calippo’s en festini’s (perenijsje), die laatste is toch wel mijn favoriet! In de avond ben ik nog een tijd bij de mainstage geweest om daar nog lekker te dansen, terwijl de zon aan het ondergaan was. Dit gaf dan ook een super gaaf beeld!

Voor de laatste uren van het festival stonden we wel voor een lastige keuze. Adam Beyer, Joris Voorn, Nina Kraviz én 999999999 sloten de zaterdag af, allemaal top artiesten op verschillende stages. Na eerst een stukje van Adam Beyer te hebben bijgewoond, hadden we daarna zin om naar de wat hardere techno te gaan en besloten we de dag af te sluiten bij 999999999. Dit was echt een supergave set met lasers en visuals van heel hoog niveau! Even vergaten we volledig dat het 30 graden was en hebben we alles gegeven tijdens de afsluiter van een geweldige dag!

Awakenings Summer Festival is voor mij een van de betere festivals. De organisatie heeft het goed voor elkaar, de aankleding van de stages is geweldig en de lasershows van hele hoge kwaliteit. Ook vind ik de locatie Beekse Bergen een pluspunt. Ik heb dan ook een fantastische dag gehad! Op naar de volgende editie! Gelukkig hoeven we niet lang te wachten want Awakenings is weer terug tijdens ADE. Line-ups voor alle 9 shows worden woensdag 29 juli bekendgemaakt en tickets hiervoor gaan donderdag 20 juli om 20:00 in de verkoop via Awakenings.