Met weersvoorspellingen waar je u tegen zegt, ging ik met goede zin richting Awakenings Summer Festival in Hilvarenbeek. Awakenings is het eerste technofestival in Nederland dat een volledige weekender aanbiedt. ‘Wij van Festivallovers’ waren er natuurlijk bij om het 25-jarig bestaan van Awakenings op deze nieuwe locatie te vieren. Hoe was het en wat waren de hoogtepunten? Dat ga ik je nu vertellen.

Het laatste festival van Awakenings dat in de zomer plaatsvond was alweer in 2019 in Spaarnwoude, en duurde twee dagen. Sinds dit jaar is dat festival in het voorjaar en vindt er in de zomer een nieuw festival plaats in Hilvarenbeek, in het gezellige zuiden van ons land. Hier werd op een gloednieuwe locatie een weekend lang een nieuwe Brabantse Technohemel geopend, mét camping. Op 29, 30 en 31 juli kwamen er meer dan 100.000 bezoekers af op Awakenings Summer Festival om samen te genieten van de crème de la crème van de techno. Dit – eindelijk 3 dagen lang de beste techno inclusief camping en een brede kwalitatieve programmering op vrijdag, zaterdag en zondag was een langgekoesterde wens van de organisatie, en een kroon op 25 jaar Awakenings.

[ux_gallery ids=”76105″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Awakenings verrast met nieuwe locatie, en ouderwets goede productie

De organisatie van Awakenings (Monumental) weet wat sfeer en beleving is, en dat kwam tijdens de 25-jarige anniversary optimaal tot uiting met deze gloednieuwe locatie midden in de natuur. Mooie stages die opgaan in de bossen van de Beekse Bergen, met fraaie tenten en spetterende lasershows. Naast de verschillende area’s was er een campsite inclusief nachtprogramma, voor de echte ravers bood dit dé uitkomst om tot in de late uurtjes door te feesten. De productie van Awakenings is al jaren vernieuwend en spectaculair. Qua DJ’s ontbrak het aan niemand van de absolute wereldtop, echt iedereen was er! De dancewereld kijkt altijd vol enthousiasme mee hoe Awakenings de lasershows, op feesten en festivals, heeft verheven tot pure kunst. Altijd vernieuwend en genieten!

[ux_gallery ids=”76109″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Vrijdagmiddag gestart

Als echte Festivallover ben ik altijd gelukkig wanneer ik weer op een festival mag ronddwalen om verslag van te doen. Deze keer begon de reis op het terrein bij AREA V, een buiten stage, waar op dat moment Joyhauser stond te draaien. Het Belgische techno duo draaide rauwe beats. Bij AREA U begon even later Klangkuenstler. Ik had hem al vaker aan het werk gezien. Uniek is dat hij een openingsset draaide. Klangkuenstler is een echte primetime baas!

[ux_gallery ids=”76043″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Shinen in het zwart, goed eten en drinken

Op een festival zoals deze weet je dat sommige mensen veel moeite doen om zichzelf helemaal tot in de puntjes te kleden. Je wilt vlammen en shinen op zo’n dag! Ik had mij in het zwart gekleed om in de hogere techno-sferen te komen. Tijdens Awakenings Summer Festival viel op dat personeel ontzettend vriendelijk en behulpzaam was. Het assortiment aan eten was zeer gevarieerd en bood opties van vegan food, proteïne shakes, pizza tot friet.

[ux_gallery ids=”76042″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Samensmelten met coole vrienden

Op een technofestival maak je altijd snel nieuwe vrienden. Ik was dit keer in mijn eentje gegaan en had al snel een paar leuke festivalgangers ontmoet waar ik de dag mee ben opgetrokken. Het niet oordelen en lief zijn voor elkaar zorgt ervoor dat je snel een connectie maakt met mensen. Samen een ijsje scoren kan op zo’n heerlijke zomerdag zorgen voor een coole samensmelting. Naast Raketjes waren er ook Calippo’s en Perenijsjes, dit tot grote vreugde van alle ijsliefhebbers op Awakenings Summer Festival.

[ux_gallery ids=”76106″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Charlotte de Witte ontmoeten en Awakenings Summer Festival achter de schermen

Als verhalenmaker – op ons festivalplatform – heb je soms de mogelijkheid om achter de schermen te kijken en een blik te werpen op voorbereidingen van shows, en hoe artiesten een optreden beleven. Achter AREA V was er backstage lounge waar alle artiesten aan het chillen waren voor ze gingen optreden. Hier heb ik ook een aantal keer gezeten om via onze Instagram live volgers mee te laten genieten met een uniek kijkje achter de schermen. En dan zit je daar, komt Charlotte de Witte naar je toe gelopen en krijg je de kans om even met haar te spreken. Wat een charmante vrouw en dat Vlaamse accent blijft mij als Nederlander intrigeren. Om half 12 sloot ik dan ook mijn dag af met mijn nieuwe vrienden bij Charlotte de Witte. Heerlijke vibes en wat een technoliefde op Awakenings Summer Festival.

[ux_gallery ids=”76040″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Conclusie: Awakenings Summer Festival 2022

Tijdens de wandeling terug naar de auto zat ik nog helemaal in de festivalvibe en hoorde ik de harde technoklappers en het vuurwerk nog op de achtergrond. Een voldaan gevoel! Oooh Awakenings, wat was dit een groot succes. Wat heeft de organisatie weer een topproductie neergezet, op een gloednieuwe locatie met voor het eerst drie dagen inclusief camping. Ik was al fan van Awakenings, maar ik denk dat er na deze editie weer een hoop nieuwe fans zijn bijgekomen! See you next year!

[yotuwp type=”videos” id=”pMvJUzA2DjQ” ]