Na een vertraging van ongeveer een uur zijn we geland op de luchthaven van Boedapest. Pats…. ik krijg een klap van de Hongaarse warme zonnestralen in mijn gezicht. Samen lopen we snel door richting de taxi. De vriendelijkheid (en de snelheid) van de taxichauffeur zorgt ervoor dat we ongeveer binnen 90 minuten bij het prachtige Balatonmeer aankomen. We’re so freaking excited! In deze blog lees je meer over onze ervaringen van een avond en twee volle dagen Balaton Sound.

Een liefdevol festivalsfeertje

Wellicht ben jij nog nooit naar een buitenlands festival geweest. Ik stond exact in deze positie, dus wat moet je dan verwachten? We maakten ons snel klaar, deden onze festivallooks aan en stonden in een korte rij om binnen te komen. Direct werd ons duidelijk dat er verschillende grote stages waren, waaronder een mainstage waar Jonas Blue stond te draaien. Met een uitmuntende lichtshow en een bewegend publiek was dit prachtig om aan te zien. Al snel leerden we een groepje Belgen kennen en met deze liefdevolle festivalsfeer was ik direct verkocht.

Goedkoop en lekker eten, smaakt altijd beter

Met een lichte kater werden we ’s morgens wakker. Op het festivallterein zijn ontzettend veel verschillende eetkraampjes, maar het prettige was dat het dorpje Zamardi ook genoeg kleine restaurantjes had. We besloten op ontdekkingstocht te gaan en bij een lokaal restaurantje uitgebreid te ontbijten. Met een rekening van 10 euro voor twee personen hadden we een ontbijt op voor vijf man. Chill!

[ux_gallery ids=”75532,75526,75527,75528,75529,75530,75531,75533,75534,75535″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Een vakantiegevoel op het festivallterrein

Je kan het eigenlijk niet geloven. Een festivalterrein met eigen strand. Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar we hebben meegemaakt dat dit daadwerkelijk niet zo is. Na een korte nacht hebben we met heerlijke muziek op de achtergrond nog een middagdutje kunnen doen. En, even eerlijk, zo’n blauw meer als het Balatonmeer heb je nog niet eerder gezien!

Alles ademt festival

Artiesten als Marshmallow, Alesso en Timmy Trumpet waren toch echt mijn favorieten! Je raakt in een trance als je kijkt naar de lichtshows en de lichten van de camera’s van de telefoon. Daarbij was de Elrow stage zo mooi opgemaakt met de verschillende kleurstijlen dat een lichtshow niet eens nodig was! Hoe langer je naar deze stage keek, hoe meer verschillende elementen je opvielen.

Verder ademde niet alleen de artiesten en de stages het festivalgevoel. Er was ook een reuzenrad aanwezig. We besloten op een einde van een avond van het festival om alles te bekijken vanuit het reuzenrad. Ik kan je vertellen, het was magisch. We kregen zelfs een vuurwerkshow van dichtbij te zijn! Alles en iedereen ademt festival. De vieze schoenen van iedereen aan het einde van de avond tot aan de bezwete lichamen van het dansen en de zon.

Gezelligheid, jezelf kunnen zijn en het vakantiegevoel is hoe ik Balaton Sound zal omschreven. Een ding is zeker. Balaton Sound 2022 heeft mij, maar ook vele anderen doen inzien dat dit een festival is die je zeker op je lijstje moet zetten! Zien we jou in 2023?

Check de website van Balaton Sound voor alle updates omtrent het festival.