Afgelopen weekend vond de negende editie van Bauhauz plaats. Voor mij was het de vijfde keer dat ik dit evenement bezocht en daar heb ik geen spijt van gekregen!

Een aantal jaar geleden is bauhauz vanuit pure liefde voor stevige techno muziek opgestart vanuit een leuke groep muziekfanaten. Het feest heeft zich in de loop der jaren steeds verder doorontwikkeld. Daarmee staat bauhauz nu echt als een huis op technogebied in Oost Nederland!
Het feest vindt de laatste jaren plaats op een prachtige locatie; de oude fabriekshallen van de Vasim.
Op het ogenblik zitten er diverse culturele initiatieven in gehuisvest en is er een evenementenhal met een capaciteit van zo’n kleine 950 bezoekers. De hal is groots en industrieel en dit past perfect qua uitstraling bij de muziek die bauhauz neerzet.

Aangezien het een grote kale hal is moet er van te voren veel werk worden verzet om het feest te organiseren. De stage, geluid, lichten, rookmachines, barren, bankjes en kabels moeten in een aantal dagen geplaatst worden. Met een klein maar zeer enthousiast team wordt er vanaf woensdag gewerkt om op zaterdagavond alles gereed te hebben.

Bauhauz

Studentenstad, uitgaansstad

Nijmegen, dat een rijke historie heeft op het gebied van organiseren van diverse soorten dance muziek is een studentenstad met een aantrekkelijke uitgaansklimaat.
Op muziek en ook op technogebied is er alle dagen van het weekend wel iets te beleven. Ook zijn er grotere evenementen zoals Drift, Het Nest maar ook de legendarische Planet Rose avonden van Doornroosje.
Bauhauz blijft met zijn programmering uniek door de stevige  en ook vaak
gedurfde programmering. Ondanks dat in de studentenstad de feesten vaak pas laat op gang komen en het publiek relatief jong is zie je dat dit concept een brede stroom muziekliefhebbers treft uit verschillende leeftijdscategorieën.
Het feest begon al om 22:00 uur en om 23:00 uur was de zaal, die tot 7u open is, al lekker gevuld.

Dimi Angélis & Stanislav Tolkachev

Dimi Angélis, die al vanaf de jaren 90 in de scène zit, mocht het bal openen. Dit deed hij met een lange en geweldige intro die de reeds aanwezige zeker geïnteresseerd moet hebben naar het verloop van de set. Zijn dansbare klanken waren ideaal voor de bezoekers om gelijk in een goede setting binnen te komen.
De 3 uur die hij met zijn set vulde waren zorgvuldig uitgezochte tracks. Met een goede afwisseling en die voor een fijne sfeer op de dansvloer zorgde.
Daarna kwam Stanislav Tolkachev achter de booth staan. Deze man uit Oekraine die onder andere regelmatig in Griesmuele (één van mijn favoriete clubs) in Berlijn te vinden is staat bekend om zijn fijne maar soms ook wat experimentele muziek smaak. Ik had het idee dat een deel van de bezoeker nog niet helemaal gefascineerd raakte van de wat eentonige set.

Dasha Rush

Achteraf was ik blij dat ik dat moment heb gebruikt om de dansbenen een beetje rust heb gegeven en een heerlijke kop koffie bij de koffiebar (die moeten ze van mij op meer nachtdiensten zetten ;)) ben gaan drinken, mijn energie was net op tijd aangevuld toen Dasha Rush de eerste beats de zaal in gooide. Deze vrouw uit Duitsland (geboren in Rusland) is niet alleen prettig om naar te kijken maar was ook een feest naar te luisteren.
Haar muziekkeuze paste wat mij betreft prima in de opbouw van de nacht. Haar beats werden wat zwaarder, tempo ging omhoog maar afwisseling en zorgvuldig mixen bleven zorgvuldig.
In de zaal kon je merken dat de energie omhoog ging.

Dasha Rush @ Bauhauz

AnD,… het slotstuk!

Wie wel eens vaker naar bauhauz is geweest weet dat de organisatie niet vies is om gedurfde artiesten te boeken. Zeker ook als laatste dj worden wel eens risico’s genomen met wisselend succes.
Deze keer stond AnD uit de UK van 5u tot 7u geboekt. De 2 heren starten gelijk flink met stevige tracks, wisselde recht-door-zee tracks af met goede breaks en ravebeats. Naarmate het einde naderde worden de tracks sneller en sneller. Naast mij staat een jongeman met een dikke smile en is duidelijk volop aan het genieten. Hij stoot mij aan en zegt; “tsjesus lijkt wel gabber,…. hou ik niet van maar dit is echt vet!” Op dat moment kijk ik eens goed om mij heen en zie bijna iedereen lachend dansen alsof ze pas een kwartiertje op de dansvloer staan.
Handen gaan in de lucht en de energie van de zaal (die om 7u nog steeds bom vol staat) laat de Vasim bijna ontploffen. Met een luid applaus worden de 2 dj’s en de organisatie bedankt.

AnD @ Bauhauz
Slotstuk AnD

Oud en Nieuw

Tijdens Oud en Nieuw komt iets verrassends want voor de eerste keer op 1 januari is Planet Rose te gast bij bauhauz in de Vasim: Planet bauhauz NYE. Eerder dit jaar was er al een succesvolle samenwerking tussen de 2 giganten in Doornroosje tijdens de 4-daagsefeesten met onder andere I Hate Models & SNTS.
Dus niet alleen rotjes en sierlijke knallen rond 24u maar er zal de hele nacht vuurwerk zijn tot 7u ’s ochtends.
De line-up is nog niet bekend maar ik heb wel vertrouwen in de programmeurs van deze organisatie.

Bauhauz oud en nieuw