#BeetjeDansen Outdoor 2018: Flamingo’s en vunzige dansjes

Zaterdag 28 juli was het tijd voor alweer de tweede editie van #BeetjeDansen Outdoor, een festival in Haaren georganiseerd door een grote vriendengroep uit precies dat zelfde dorpje in Brabant.

Een beetje dansen historie

De organisatie van Beetje Dansen zorgt al enige tijd voor toffe feesten voor de jeugd in en rondom Haaren. Zo zijn ze begonnen in een kleine kroeg in het dorp waar ze elk jaar 1 of meerdere feesten draaide, organiseren ze elk jaar met nieuwjaar een knalfeest en kregen ze onlangs hun eigen stage op Rebirth Festival 2018. Een jaar geleden groeidde deze feesten uit tot een heus outdoor festival wat elk jaar gehouden zou worden. Na het grootte succes van vorig jaar kon een tweede editie natuurlijk niet uit blijven, en ook dit jaar was ik er weer bij.

Hete en perfecte start

De dag begon zoals iedere andere dag de afgelopen weken: zonnig en heet. Het perfecte weer voor een festival. Het evenement zelf begon om 14:00 maar zoals het elke vriendinnen groep betaamt kwamen wij casually late om 17:00 het terrein op lopen. Er stond vrijwel geen rij en de afhandeling van ticket scannen tot fouilleren ging super snel.

Het eerste wat we tegen kwamen bij binnenkomst was een groot ‘plein’ met picknick tafels en een aantal foodstands. Wat ook meteen opviel was het grote zwembad gevuld met opblaasbare flamingo’s in de hoek van dat zelfde plein. Perfect voor het thema, voor een hele hoop leuke herinneringen en in mijn geval genoeg Instagram waardige foto’s, no shame.  Helaas zijn de foto’s niet zo Instagram waardig geworden als ik zou willen maar ik heb wel erg gelachen.

Knus festivalterrein

Het festival telde net als vorig jaar twee stages: de main stage en een kleinere stage waar dit jaar Smérrig de line up mocht presenteren genaamd ‘Smérrig in d’n bush bush’. Bij de main was er een gedeelte opgesteld waar festivalbezoekers overdekt konden staan. Vorig jaar in verband met de regen, dit jaar in verband met de hitte. Goed over nagedacht! Aan de rechterkant van de main was de bar. Deze was net groot genoeg om niet te lang te hoeven wachten op een drankje waardoor we vrij snel door konden naar de dansvloer, het belangrijkste onderdeel natuurlijk.

Beetje Dansen staat bekend als knus en gezellig festival waarbij alles draait om alleen maar vrouwvriendelijke deuntjes. Hieronder vallen de lekkerste moombahton en urban, de beste house en dancehall maar ook guilty pleasures. Kortom muziek waar lekker op gedanst kan worden. En hier was ook de line up volledig naar ingericht. Zo kwamen er namen als Freddy Moreira, Diaz & Bruno, Biggi en Yung Felix voorbij. Een aantal van de beste artiesten uit de scene dus,  die er ook de hele dag voor gezorgd hebben dat het publiek geen moment stil heeft hoeven staan.

Gemoedelijk, vol en lekker

Ook dit jaar was #BeetjeDansen zo goed als uitverkocht, het was gezellig druk maar niet zo druk dat je amper kon bewegen. Vooral met de warmte van de afgelopen weken was dat heel erg fijn. Er hing een super relaxte sfeer en deze bleef hangen tot laat in de avond. De absolute headliner van de avond was Freddy Moreira, hij sloot daarom ook heel gepast de dag af met zijn ultieme vrouw vriendelijke set.

We hebben gedanst, gedronken en gelachen tot het einde en ik ging met een super goed gevoel naar huis. De hele dag was goed georganiseerd, de line up was top en de sfeer zat er goed in. Dus als je op zoek bent naar een knus en gezellig festival in Noord Brabant, hou dan zeker #BeetjeDansen events in de gate voor aankomende events. Ik ben er volgend jaar in ieder geval zeker weer bij! Voor een nog betere indruk van de dag kun je hier mijn recap bekijken.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial