Als je een fervent muziekliefhebber bent en altijd op zoek bent naar een unieke festivalervaring, dan is Best Kept Secret ongetwijfeld een naam die je al eens hebt horen vallen. Dit festival, dat zich onderscheidt door zijn intieme sfeer en eclectische line-up, heeft zich in korte tijd op de kaart gezet als een van de meest bijzondere muziekevenementen in Nederland. In dit artikel neem ik je mee door de geschiedenis van Best Kept Secret, vertel ik je wat voor soort festival het is, bespreek ik de tarieven, de locatie en het type bezoekers dat je er kunt verwachten.

Festival

Geschiedenis van Best Kept Secret

Best Kept Secret zag het levenslicht in 2013 en werd opgericht met de ambitie om een festival te creëren dat zich richt op muziekpuristen die op zoek zijn naar nieuwe ontdekkingen en bekende acts in een unieke setting. Het festival wordt georganiseerd door Friendly Fire, een Nederlandse concertpromotor en festivalorganisator. Vanaf het begin was het de bedoeling om een evenement te creëren dat zich onderscheidde van de massa door een zorgvuldig gecureerde line-up en een focus op de totaalbeleving.

De eerste editie van Best Kept Secret was meteen een succes en trok zowel nationale als internationale bezoekers. Het festival wist grote namen te strikken, maar bood ook een podium aan opkomende bands en artiesten. Door de jaren heen is het festival blijven groeien, zowel in omvang als in reputatie, en heeft het een trouwe fanbasis opgebouwd.

Wat voor festival is Best Kept Secret?

Best Kept Secret is een meerdaags muziekfestival dat zich richt op indie, rock, elektronica en een breed scala aan andere genres. Het festival staat bekend om zijn eclectische en zorgvuldig samengestelde line-ups, waarbij zowel grote internationale namen als lokale helden en opkomende talenten een plek krijgen. Naast muziek is er ook aandacht voor kunst, cultuur en gastronomie, waardoor het festival een rijke en diverse ervaring biedt.

De sfeer op Best Kept Secret is vaak omschreven als intiem en ontspannen, met een publiek dat echt komt voor de muziek en de unieke festivalervaring. Het festivalterrein is zo ingericht dat bezoekers zich gemakkelijk kunnen verplaatsen tussen de verschillende podia en genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Tarieven van Best Kept Secret

De tarieven voor Best Kept Secret kunnen variëren afhankelijk van het type ticket dat je kiest. Er zijn dagtickets beschikbaar voor degenen die slechts één dag van het festival willen meemaken, maar de meeste bezoekers kiezen voor een weekendticket, waarmee ze toegang krijgen tot het hele festival. De prijzen voor een weekendticket liggen meestal rond de €150 – €200, afhankelijk van het moment van aankoop en de inclusieve opties zoals camping of speciale accommodaties.

Naast de standaardtickets biedt Best Kept Secret ook premium ervaringen aan, zoals luxe accommodaties en VIP-pakketten. Deze opties zijn natuurlijk duurder, maar bieden extra comfort en exclusiviteit voor degenen die bereid zijn om meer te betalen voor een nog onvergetelijker festivalervaring.

Locatie van Best Kept Secret

Best Kept Secret vindt plaats op het evenemententerrein van Beekse Bergen in Hilvarenbeek, een locatie die bekendstaat om zijn prachtige natuur en de aanwezigheid van een safaripark. Het festival maakt slim gebruik van de omgeving, met podia die zijn omgeven door bossen en waterpartijen, wat bijdraagt aan de unieke sfeer. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en zelfs de fiets, en er is voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers die met de auto komen.

De camping van Best Kept Secret is een ervaring op zich. Je kunt kiezen voor een plekje op de reguliere camping, maar er zijn ook diverse glamping-opties voor degenen die iets meer luxe zoeken. De camping is een plek waar vriendschappen worden gesmeed en waar de festivalervaring 24 uur per dag doorgaat.

Bezoekers van Best Kept Secret

Best Kept Secret trekt een divers publiek, variërend van diehard muziekfans tot festivalgangers die op zoek zijn naar een ontspannen weekend weg van de dagelijkse sleur. De bezoekers zijn over het algemeen iets ouder dan bij sommige andere festivals, wat zorgt voor een volwassen en respectvolle sfeer. Het is een plek waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten, nieuwe vrienden kunt maken en kunt genieten van een gedeelde liefde voor muziek.

De bezoekers van Best Kept Secret zijn vaak op zoek naar een meer inhoudelijke en kwalitatieve festivalervaring. Ze waarderen de aandacht voor detail, de zorgvuldig samengestelde line-up en de extra’s zoals het culinaire aanbod en de kunstinstallaties. Het is een festival waar de passie voor muziek en cultuur centraal staat en waar iedereen welkom is om deze passie te delen.

Best Kept Secret is een festival dat zich blijft ontwikkelen en elk jaar weer weet te verrassen met nieuwe elementen en verbeteringen. Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of voor het eerst een festival bezoekt, Best Kept Secret biedt een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Met zijn prachtige locatie, indrukwekkende line-up en warme sfeer is het een evenement dat je zeker op je festivalbucketlist moet zetten.

Ben je klaar om het geheim van Best Kept Secret zelf te ontdekken? Zorg dan dat je op de hoogte blijft van de ticketverkoop en bereid je voor op een onvergetelijk weekend vol muziek, cultuur en plezier. Tot ziens op Best Kept Secret!