Al vele jaren wordt Bevrijdingsdag in Nederland gevierd. Wij zijn trots op Nederland en enorm blij met de Bevrijding op 5 mei. Eindelijk kwam er een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Waar we op 4 mei de slachtoffers herdenken, vieren we een dag later onze vrijheid. Tegenwoordig zijn er vele festivals te bezoeken om het met elkaar te vieren.

Dit jaar hadden velen geluk en viel Bevrijdingsdag op een zondag. Dit houdt in dat vele mensen vrij zijn en niet hoeven te werken. Ook ik was één van de gelukkigen, wie dit jaar de mogelijkheid had om het Bevrijdingsfestival te bezoeken. Samen met mijn vriendinnen heb ik een bezoek gebracht aan Bevrijdingsdag Enschede op de Universiteit. Ben jij benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan snel verder!

Unieke locatie

De Universiteit van Enschede vind ik een prachtige locatie voor een festival. Waar op de ene dag de scholieren hard aan het studeren zijn om carrière te maken; staan de andere dag vele bezoekers te genieten van een festival. Op het festivalterrein heb je geen idee dat het ook terrein is van de Universiteit. Waar deze week het festival wordt gevierd, rijden volgende week de bussen op en neer om de studenten naar het juiste gebouw toe te brengen. Bijzonder en dankbaar dat op deze locatie een festival gevierd kan worden.

Goede bereikbaarheid

Het festivalterrein is het voor iedereen goed bereikbaar. Vanaf het station Kennispark Enschede is het een kleine 15 minuten lopen naar het festivalterrein. Het is een gezellige route, waarop vele bezoekers gezamenlijk richting het festivalterrein lopen. De laatste drankjes worden genuttigd en de gezelligheid kan beginnen.

Ook voor de bezoekers wie met de auto kwamen, was er genoeg parkeergelegenheid in de omgeving. Door middel van de verschillende borden werden de bezoekers met de auto geleid naar de parkeerplaats van de Grolsch Veste. Deze parkeerplaats bevindt zich dichtbij station Kennispark Enschede. De bezoekers met de auto konden gezellig mee in de sleur van de bezoekers met de trein; één en al gezelligheid richting het terrein van het festival. 

Verschillende stages

Eenmaal aangekomen op het festivalterrein, waren er vier verschillende stages. Het was indrukwekkend hoe klein de afstand tussen de verschillende stages waren. Naar mijn idee lagen de verschillende stages dichtbij elkaar, terwijl de muziek niet door elkaar heen speelde. Binnen een mum van tijd liep je van de ene stages naar de andere. Er kwam een verscheidenheid aan artiesten, waardoor iedereen het naar zijn/haar zin kon hebben. Roxy Dekker, Broederliefde en Antoon waren geliefde artiesten bij velen en ook voor mij. Er was een ontzettend gezellige sfeer. Terwijl iedereen los ging op de muziek van Broederliefde, ging de zon ten onder; een prachtig moment!

Hapjes en drankjes

Van alle gezelligheid, terwijl er wordt gezongen en gedanst, krijgen we behoorlijk dorst. Gelukkig waren er verschillende punten op het terrein waar een drankje gehaald kon worden. Er was keuze tussen fris, bier, wijn en verschillende gemixte drankjes. Waar de avond nadert, is het tijd om te genieten van een heerlijke maaltijd. Er waren verschillende stands waar eten gehaald kon worden. Zelf heb ik gekozen voor een heerlijk pasta bij Holy Pasta. Ik koos voor de pasta bolognese met nacho’s. Een heerlijke combinatie van zoute chips met een goedgevulde pasta in bolognese saus.

Schoon festivalterrein

Ondanks alle genuttigde hapjes en drankjes op een uitverkocht festivalterrein, was het terrein redelijk schoon. Dit heeft onder andere te maken met de recyclemunten. Dit systeem is natuurlijk al bij verschillende festivals toegepast en werd ook hier naar behoren uitgevoerd. Het recyclen wordt enkel toegepast op de bekers van de drankjes. Bij het eten wordt gewerkt met papieren materialen in plaats van plastic. Ook deze werden over het algemeen netjes opgeruimd in de afvalbakken op het terrein. Samen zijn we op weg naar een duurzamere wereld!

Bevrijdingsdag Enschede, ik heb genoten. We blijven jullie volgen op de socials en bedankt tot volgend jaar!