Als je tegen mij zegt dat ik ergens beter niet moet komen, dan voel ik me altijd geprikkeld om er toch een kijkje te gaan nemen. Het was dan ook niet verrassend dat ik meteen ja zei op de vraag of ik zin had om naar BKJN vs. Partyraiser te gaan. Beter kom je niet, of toch wel. Natuurlijk ook omdat Partyraiser toch wel één van mijn favoriete hardcore artiesten is en toevallig draait ‘ie ook nog eens 6 uur lang achter elkaar. Allemaal goede redenen dus om te gaan feesten in het Silverdome.

BKJN vs. Partyraiser Partypeople BKJN vs. Partyraiser

Van de kou naar de warmte bij BKJN vs. Partyraiser 

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, lekker een dagje op pad van Breda naar Zoetermeer en weer terug. Ik was nog nooit in het Silverdome geweest, dus ik keek er naar uit om deze unieke locatie voor het eerst te gaan bezoeken. Normaal gesproken wordt er geschaatst in deze multifunctionele ijshal, maar met het winterse weer van de afgelopen dagen was ik toch wel blij om er niet heen te gaan om de nieuwe Rintje Ritsma te gaan uithangen. Ook wel zo fijn is dat het parkeren gratis was, ondanks dat het wel eventjes duurde om een parkeerplek te vinden.

De entree zelf verliep ook vlekkeloos en aangezien je van tevoren je kluisje kon reserveren, hoefde ik hier ook niet te wachten. Eenmaal binnen kon het feest pas echt beginnen. Net op tijd voor de opening van Partyraiser en dus helemaal klaar om 6 uur lang volledig uit mijn plaat te gaan.

BKJN vs. Partyraiser Gabbers Festivallovers BKJN vs. Partyraiser

Flinke line-up verdeeld over twee stages

Er waren twee area’s waaruit de bezoeker kon kiezen, namelijk de mainstage en de Harder than the Rest stage.

Op de mainstage stond de 6 uur lange set van Partyraiser centraal, waarbij hij vergezeld werd door hardcore helden als Nosferatu, Barber, Unproven, Hard Effectz, Spitnoise, Trespassed, F. Noize en natuurlijk ook zijn partner in crime Bulletproof. Verder waren er ook setjes van onder andere The Dark Horror, Chaotic Hostility, DRS, Irradiate, The Dope Doctor, Soulblast en MBK. De host op deze stage was Da Mouth of Madness, toch wel één van de betere MC’s in de scene. Qua aankleding en decor viel de stage vooral op door alle lasers, lichten en special effects. Het is bekend dat Partyraiser zelf gek is op vuurwerk, dus het was dan geen verrassing dat dit ook onderdeel was van de show. Zijn opening was er eentje om van te smullen. Maximaal genieten met één van de grootste helden uit de hardcore scene!

Op de tweede stage stond ook een fors arsenaal aan hardcore artiesten, met namen als TukkerTempo, Jur Terreur, System Overload, Vandalism, Hatred, Spiady, Preceptor, Satirized en Glitch. Hoewel ik niet iedereen van deze stage kende, was dit toch wel de plek waar ik regelmatig te vinden was. Puur omdat ik het tof vind om artiesten te zien die ik niet ken. Zo vond ik de set van Yoshiko erg verfrissend om te horen, veel variatie en een flinke hoeveelheid aan energie. Verder vond ik de sets van Preceptor en System Overload erg leuk om te horen. Het ging er stevig aan toe in de kleinste area van het evenement, maar zeker wel één van de gezelligste plekken om te zijn.

Partyraiser Lasers Festivallovers

Favoriete set van de dag

Qua sfeer en beleving was er niets op aan te merken tijdens BKJN vs. Partyraiser. Overal waar ik heb gestaan, was het puur genieten. Mijn persoonlijke hoogtepunt van de hele dag was toch wel de set van Chaotic Hostility met The Dark Horror. Ik had het idee dat zij iets totaal anders deden dan de rest en dat zorgde toch wel voor mooie verrassingen. Tijdens hun set hoorde ik invloeden van allerlei muziekstijlen, zoals jump en drum ’n bass. Zelfs mijn grote held Gladde Paling kwam voorbij. Ik ben tijdens deze set dan ook helemaal uit mijn plaat gegaan, maar gelukkig was ik niet de enige.

BKJN vs. Partyraiser BKJN vs. Partyraiser BKJN events

BKJN vs. Partyraiser Battle

Op het einde van de avond stond er nog een Battle of the Sexxes ingepland op de mainstage (Partyraiser, Major Conspiracy & Dimitri K vs. Bulletproof, Røza & Juliëx) maar voor mij was dat wel het moment dat je mij al kon opvegen. Een heerlijke dag in het Silverdome in Zoetermeer, eentje waar ik over een paar weken nog steeds met een glimlach aan zal terugdenken. Bij BKJN weten ze in ieder geval wel hoe ze een heerlijk feestje moeten geven. Op naar de volgende!