Wat ooit begon als een kleinschalig feest in Beachclub Royal, op Hoek van Holland. Is uitgegroeid tot een strandfestival waar je bij moet zijn. Op 7 juli 2018 vierde Blendfest zijn vijfde verjaardag en ik was namens Festivallovers aanwezig. En hoewel ik van tevoren talloze aftermovies, festivalvlogs en foto’s heb bekeken om mezelf voor te kunnen bereiden op wat er komen ging: Blendfest overtrof mijn stoutste verwachtingen.

Blendfest

Blendfest werd, zoals voorgaande edities, georganiseerd op het terrein van Beachclub Royal. Dit maakt het een ‘klein’ festival. Toch maak je genoeg kilometers, omdat de drie area’s allemaal genoeg leuks in de aanbieding hebben om op los te gaan. Dus: Een knallende mainstage, een gezellige Aprésski-tent en het ‘zwoele’ Lokaal Kabaal.

Blendfest
Headliner Bizzey met Roberta (Blendfest crew)
Een greep uit de artiesten op Blendfest

Zo was er natuurlijk de mainstage. Waar je kon genieten van namen zoals Bizzey, de Snollebollekes, Diaz&Bruno en the Outsiders
Een Vliegend Hert Aprés-ski-tent en natuurlijk: Lokaal Kabaal, waar Ruthless, Matsoe Matsoe en Bombastic slechts enkele namen waren die daar de boel subtiel naar de ‘klote’ zouden helpen. En hoe!Door de grote diversiteit aan artiesten werd je als festivalganger in ieder geval goed scherp gehouden.

 

Blendfest
Photos: www.HenkvanderGiesen.nl

Zo hebben we met onze billen geshaket op Bizzey, zagen we hoe Diaz&Bruno niet alleen muzikaal, maar ook qua entertainment het publiek in extase wisten te brengen, is er gehost op de Snollebollekes en zijn we ordinaire realityshow-fangirls geweest bij Dave Roelvink, Matsoe Matsoe en Tony Star. We hebben nieuwe vrienden gemaakt, Vliegend Hert uit een zakje gedronken, even kort bijgekomen op een strandbed, om weer keihard door te bikkelen tot het licht werd uitgedaan.

Blendfest

Het recept voor een knalfeest

Dus voor wie zich afvraagt wat het recept is voor een ‘strandfeestje’ wat zich heeft kunnen ontwikkelen tot een volwaardig festival waar je bij hoort te zijn?

Je neemt wat zon, zee, zand en een flesje Ibiza ICE in de hand
Een strakke organisatie, van bar tot aan Dixie
Vliegensvlug barpersoneel
En vergeet hierbij natuurlijk niet om ruim 13 uur vol te plempen met artiesten die gegarandeerd een (strand)tentje op zijn kop kunnen zetten.

Blendfest

Et voilà!

Men heeft een festival waar de muziek geweldig is, het publiek gezellig en dertien uur feesten een peulenschilletje maakt. De blaren achteraf nemen we (met liefde) op de koop toe.

Deze Festivallover heeft in ieder geval goed genoten, dus Blendfest…

Bedankt en tot volgend jaar!