Op steenworp afstand van de giraffenverblijven kon ook dit jaar weer in het Roel Langerakpark in Rotterdam gedanst worden op house, techno, hiphop en door bandjes live gespeelde muziek. Een diverse line-up trok het festivalpubliek naar Blijdorp Festival in Rotterdam-Noord waar zes stages waren opgetuigd. Na de zevende editie van het festival meegemaakt te mogen hebben kan ik je vertellen dat het festival niet alleen voor de line-up een dansje waard is, maar dat je ook met het ontdekken van de wildernis van Blijdorp Festival ruim een dag zoet kon zijn.

Schoolreisje

Na altijd jaloers te zijn op mensen die bijna rollend naar huis kunnen na een festival, kon ook ik voor de verandering eens gewoon op de fiets naar een festival. Wat geprop in de eerste fietsenstalling om er samen met de andere festivalgangers achter te komen dat de organisatie van Blijdorp Festival meer dan genoeg stallingen had geplaatst, alleen moesten we daarvoor even iets verder kijken dan ons neus lang was. Kortom, aan alles was gedacht. Na eventjes trappelend van ongeduld in de rij te hebben gestaan met het zonnetje fel aan de hemel, konden we dan het terrein op. Nog snel kregen we een muntje voor een bekertje in ons hand gedrukt en daar gingen we. Voor het eerst voet zetten op een een nieuw festival voelt altijd toch weer even aan als een schoolreisje.

[ux_gallery ids=”76125″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Padje af

Dan was het tijd voor stap 1: het verkennen van het terrein. Hoewel mijn vrienden al eens een editie van Blijdorp Festival hadden meegemaakt, ontdekte ik alle stages voor het eerst. Een rondje om het water, langs het bordje waarop staat “padje af”, door het bos, langs WC 4 – daarover later meer – naar de main stage: Blijdorp. In de stories van @_Festivallovers op Instagram heb je al kunnen zien hoe al snel na de opening van het terrein een menigte had gevormd voor en op de Blijdorp stage. Niet alleen kon je vóór Alison Swing dansen, die de Blijdorp opende, maar ook was de stage rondom betreedbaar. Vanaf bovenop de stage kon je zo uitkijken op de giraffenverblijven van Diergaarde Blijdorp wees een vriend mij aan. Dé perfecte plek voor een snel kiekje en weer door om nieuwe stages te ontdekken.

[ux_gallery ids=”76129″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Achter de dixies

Terug langs de statafels met gratis zonnebrand naar WC 4. Vanaf drie uur ‘s middags liet een mevrouw die met een zweep de groep verdeelde je dan namelijk binnen dóór de dixies. Achter de dixies, waar je overigens in de rij ook even snel kon plassen, was een intieme stage met Western thema. Dit thema kwam naar voren in de cowboykleding van de danseressen bovenop de stage, hooibalen en een mechanische stier. Één voor één waagden de festivalgangers zich aan een ritje. Ik had het nog nooit gedaan, dus ik dacht dat ik het wel kon. Nog geen luttele drie seconden later lag ik al op het luchtkussen eronder, maar ik had dan ook een satijnen broek met weinig grip aan hield ik mezelf voor.

[ux_gallery ids=”76132″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Zo blijft het netjes

Ook bij deze stage was je snel aan de beurt bij de bar om Bud biertjes te bestellen. Voor ieder leeg bekertje kon je met een muntje weer een nieuwe halen of je kon hem voor het gemak omwisselen voor een nieuwe cupcoin. Zo hoefde je niet met je lege bekertje te zeulen, maar zag het terrein er aan het einde van de dag toch nog bijna even netjes uit. Behalve dan het bordje “padje af”, die een festivalganger als attribuut van een tour guide buit had gemaakt. Blijdorp Festival en Festival Lovers bedankt voor deze onvergetelijke dag!

[ux_gallery ids=”76124″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]