Bontgenoten Winterfestival, wat was je leuk! Wij zijn Tessa en Merel, beste vriendinnen sinds de basisschool. Vanaf ons 13de, toen we naar ons allereerste feestje mochten, gaan we al samen uit. Van festivals in Nederland tot Ultra Europe in Kroatië, niks zo heerlijk als samen dansen met een groep mooie gezellige zielen. Yes, please!

Dit weekend waren wij voor het eerst bij het festival Bontgenoten in Eindhoven – locatie IJzeren Man. Wat een feest was dit! Vanaf het moment dat we binnenkwamen tot het moment dat we weggingen hadden we een mega big smile. We hebben geen seconde stilgestaan. 

Zongenoten op Bontgenoten

Een knusse wintersfeer

Bij binnenkomst viel ons direct op dat de stages mooi zijn opgebouwd en – gelukkig – heerlijk verwarmd waren. De afstand van stage naar stage was niet groot, wat super fijn was. De locatie leek een beetje op winter wonderland met sneeuw en oranje gloed van de zon, neergestreken op het lake. Buiten had het gesneeuwd, wat deze plek nog mooier maakte. Er waren kampvuurtjes opgezet voor een knusse wintersfeer, loved it! 

De dixies waren direct naast de stage buiten, wat wel een beetje afzien was door de kou, maar daarnaast ook bijdroeg aan het festivalgevoel. Zonder dixie geen festival. 

Het festival bestond uit drie stages, die wij zouden beschrijven als Ve/ra & girlfriends hard techno, Bontgenoten Tech House met chilly festival deuntjes en Zongenoten urban-hiphop. Echt een goede afwisselende opzet, die ons uitdaagden steeds weer van stage te wisselen. 

Bontgenoten Festival 2024

Daarnaast was er een karaoke caravan, waar we ons helemaal kapot hebben gelachen. Wat een contrast van hard techno naar Nederlandse mee-blerrers. Er zijn niet veel mensen die zo slecht kunnen zingen als wij. 

Hard genieten

Wat hebben we daarnaast kei – en keihard gedanst. De muziek was echt ongelofelijk goed. We waren het grootste gedeelte van de tijd te vinden bij Ve/ra & girlfriends. Wat kunnen die meiden rammen. We hebben zo hard genoten, niet normaal. Ve/ra en N00M1 waren onze absolute favorieten.

Het toffe was dat je zowel voor als achter de DJ booth kon dansen. Zo was je helemaal onderdeel van de set en zat je vol in de vibe. 

De visuals waren daarnaast sterk en afgestemd op de sfeer. Rondom het podium waren grote vuurmachines die op de beat reageerden. Het decort was daarnaast amazing, er waren gigantische wonderfiguren op stelten met licht, dansende kwallen in de lucht en een rode unicorn pino. 

Wij, Rotterdammers, zijn dol op feestjes in Brabant, want eerlijk is eerlijk – Brabanders zijn gewoon ontzettend gezellig! Een deel van onze vriendengroep komt uit Brabant én kennen wij van festivals (L). Ook het publiek hier was super gemoedelijk. Dansen met elkaar, één grote gezellige boel!

Bontgenoten, wat hebben wij genoten!

Dankjewel, tot snel 🖤

XOXO en volg onze festival agenda

Tessa & Merel

SET FREE