Op zaterdag 24 juni 2023 vond de 12e editie van Boulevard Outdoor plaats op het ´recreatiepark Het Lageveld in Wierden´. Een festival met ruim 10.000 bezoekers en een mix van verschillende genres. In het zonnetje aan het water kan je genieten van verschillende muziekstijlen zoals: Pop, House, Tech House, R&B, Harder Styles, Nederlandstalig. Als je het mij vraagt de beste combinatie om er voor iedereen een leuke dag van te maken.

Voor mij was dit mijn 3e jaar dat ik Boulevard Outdoor heb bezocht. Dit jaar mocht dus ook zeker niet ontbreken. Voor ons is Boulevard outdoor heerlijk dichtbij. Met zo’n 10 minuten rijden ben je al op het festivalterrein. Toch besloten wij dit jaar om lekker sportief op de fiets te gaan! Het was tenslotte 28 graden.

Met een kleine wandeling tussen de bossen door kwamen wij uiteindelijk bij de hoofdingang. Een vlotte doorgang want er stond gelukkig geen lange rij. Snel naar het kluisje om even wat spullen op te bergen, om daarna even wat munten te halen. Ook dit was weer goed geregeld, er stonden voldoende kassa’s waardoor er geen lange rijen stonden. De munten zijn binnen dus op naar de bar om een drankje te scoren.

[ux_gallery ids=”79429,79425,79426,79427,79428″ style=”default” type=”slider-full” slider_bullets=”true” auto_slide=”2000″ image_width=”50″ image_size=”original” text_padding=”0px 0px 0px 0px”]

We begonnen de dag met een biertje en een wijntje om vervolgens door te lopen naar de eerste stage. We begonnen met een dansje bij de ‘ Party House ‘ stage. Hier was namelijk het ‘ Skihut uurtje ‘ bezig. Alsof we eventjes in Oostenrijk stonden! Voor mij was het toen tijd om een bezoekje te brengen aan het toilet, dit moet natuurlijk ook gebeuren. Waarom ik dit erin zet? Nou ik stond eventjes te wachten en opeens zie ik vijf mensen uit een dixie lopen. Nieuwsgierig als ik ben, ging ik natuurlijk even kijken. Ik kwam uit bij een secret stage die dus verstopt stond achter de toiletten. Toen ik er was, was het helaas rustig dus ik ben niet lang gebleven en snel weer terug gegaan naar mijn vrienden.

De Pure stage in het bos

Hierna was het tijd om door te gaan naar de volgende stage. We liepen door naar de ‘ Pure ‘ stage. Deze stage was net als vorig jaar op dezelfde plek te vinden. Half in het bos. Erg gaaf dus. Bij deze stage vind je dus vooral House en Tech house. Een heerlijk sfeertje hangt er, zelf vind ik deze muziek helemaal geweldig. Dus ik heb me prima vermaakt. Dit jaar waren er voornamelijk dj’s die ik zelf niet kende. Voor mij geen probleem want ik vind het super om nieuwe dj’s te ontdekken. De ‘ Pure ‘ stage is de kleinste stage van Boulevard Outdoor. Naar mijn mening mag deze stage volgend jaar een stuk groter. Want de sfeer en de muziek waren nogmaals helemaal top.

Pure Stage

Boulevard Outdoor naar de Mainstage

Jaja, het was zover op naar de Mainstage om deze ook is even te gaan checken. Onderweg naar de Mainstage kwamen wij een hele goede bar tegen. Namelijk de cocktailbar van Bacardi! Deze konden we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan en hebben daar even een hele lekkere mojito gescoord! Bij de Mainstage waren dit jaar verschillende artiesten. O.a. Emma Heesters, Poke, Freddy Moreira en Tony Junior. Leuke artiesten dus uit verschillende genres. De perfecte mix. We hebben ons heerlijk vermaakt, lekker gedanst, meegezongen, goede drankjes gedronken, veel gezellige mensen gesproken. Al met al de perfecte combinatie voor een perfecte festival dag.

De Mainstage was dit jaar echt ontzettend gaaf opgezet. Goed geluid en een mooie lichtshow. Aan beide zijdes van de stage kon je je drankjes halen en recht tegenover de stage was de Vipruimte en skybox te vinden. Het hoogte punt van de dag was toch wel de eindshow. Een combinatie van goede muziek, een lichtshow, heel veel rook/confetti, en natuurlijk het mooie vuurwerk. Dit zorgt toch altijd wel voor een kippenvel momentje.

[ux_gallery ids=”79430,79432,79433,79435,79436,” style=”default” type=”slider-full” slider_bullets=”true” auto_slide=”2000″ image_width=”50″ image_size=”original” text_padding=”0px 0px 0px 0px”]

Een goed geregeld festival om aan te raden

Boulevard Outdoor is dus echt een festival wat ik je kan aanraden. Door de verschillende muziekstijlen kan iedereen zich prima vermaken. Een goed festival dus als je met een grote vriendengroep gaat waarbij de smaken nog wel is kunnen verschillen. Verder is het op Boulevard Outdoor ontzettend goed geregeld. Dit jaar zijn ze net als vele andere festivals overgestapt naar het recyclesysteem. Dit houdt in dat je bij de entree 2 recycle tokens krijgt. Haal je een drankje? Dan lever je je token in om vervolgens je beker of flesje bij je te houden totdat je een nieuw drankje haalt. Dit houdt ontzettend veel plastic afval tegen en dat is natuurlijk weer goed voor het milieu en voor het recreatiepark. Je bent tenslotte wel in de natuur.

Ook dit jaar was de eet en drinkgelegenheid ook weer top geregeld. Ontzettend veel keuzes waardoor er wederom geen enorme rijen ontstonden. Van pizza tot broodje beenham of een stoofpotje. Je kon het zo gek niet bedenken of het was er te vinden. Erg fijn dat het eten steeds beter wordt geregeld op festivals.

Al met al een top dag en echt een festival om aan te raden. Ben jij net zo enthousiast geworden als ik na het lezen van deze blog? De datum van Boulevard Outdoor 2024 is al bekend en check gelijk hun Facebook! Zet zaterdag 29 juni zeker in je festival agenda want deze 13e editie mag je zeker niet missen!