Brabantse gezelligheid op Brabants Verbond

Op 30 maart 2019 was het dan zover: de eerste editie van Brabants Verbond. Dit nieuwe festival vond plaats bij de IJzeren Man in Eindhoven en was een collab van meerdere collectieven en concepten die ontstaan zijn in het zonnige en oh zo gezellige Zuiden.

Genieten met een zachte G

Van 13:00 tot 23:00 uur kon je genieten van HERRIE MET GERRIE, Biki90, SMÈRRIG, Rewind, Verknipt en Café de Puinhoop. En nu denk je misschien: beetje vroeg in het jaar voor een festival, dat kan nooit goed gaan. Maar wat was het lekker weer: 19 graden en zon, genieten met een zachte G! ☀

Gezien je het echter nooit zeker weet in Nederland, waren alle stages ondergebracht in circustenten. Maar HERRIE MET GERRIE en Verknipt (die samen één stage vormden) besloten de tent lekker een beetje open te gooien, zodat je kon genieten van de zon én de muziek.

Karaoke, draaimolen, kamelenrace & meer

Ook de Silent Disco was aanwezig, hoe kan het ook anders… Daar waren 3 DJ’s muziek aan het draaien, met onder andere zelfs hardstyle. Liever vals meezingen in plaats van hakken? Dan was de stage van Biki90 en Café de Puinhoop the place to be, want daar kon je gezellig karaoke doen.

Tussendoor even spelen was ook geen probleem, je kon zelfs in de draaimolen of de kamelenrace doen 🐪 . Wie niet van bier of wijn houdt, hoefde zich geen zorgen te maken, want je kon buiten heerlijke cocktails bestellen. Je ziet het wel: het kan niet gek genoeg in het gezellige Brabant.

Even je energie opladen bij zonsondergang

Buiten al deze stages kon je ook back to the 80’s, 90’s en 00’s dankzij SMÈRRIG en Rewind. Hier kwamen veel bontgenootjes op af, het was er lekker druk. Gelukkig hoefde je bij de bar niet lang in de rij te staan en ondertussen kon je je ogen uitkijken, want er traden zelfs acrobaten op.

Ik besloot rond Hollandse etenstijd te gaan eten en dat kon met een geweldig uitzicht op de ondergaande zon: wauw! Qua eten had je onder andere de keuze uit verse pizza, Roll & Bowl, BBQ en friet. Friet & Rund kon de Brabantse Bourgondiërs bijna niet aan, maar de friet was wél erg lekker.

Toen de zon eenmaal onder was, had je uitzicht op de sfeervolle brug met lampjes!

Klein maar fijn, dat gezellige Brabant

Wat was het fijn om lekker op het fietsje naar dit festival te kunnen gaan en daar een heleboel Brabantse bekenden tegen te komen. Er hing naar mijn idee een relaxte sfeer (komt vast door dat zonnetje) en hoe fijn is het dat je daarna ook zo weer thuis bent (of door kunt gaan naar Stratum)!?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial