cEen uitgebreide brunch op een rauwe locatie zoals een warehouse of leegstaand pand, die overloopt in een feest vol verrassingen en met een fijne line-up. Het concept ‘late brunch, early party’ vindt zijn oorsprong in de hippe wijken van Londen, en is nu ook te vinden in onze hoofdstad onder de naam BRIXTON. Op 11 november is er weer een nieuwe editie, in samenwerking met BAUT en Levenslang.

Waar de zomer volgepland staat met (dag-)festivals en feestjes is het in de winter vaak zoeken. Daarom organiseert BRIXTON drie zaterdag-events in de maanden oktober t/m april. De doelgroep waar BRIXTON Amsterdam op mikt zijn de doorgewinterde festivalgangers die wel houden van een (culinair) feestje. Koop nu je tickets voor de aankomende editie op 11 november!

Brixton Amsterdan

Late brunch

Een belangrijk onderdeel van het concept is de locatie. Deze is rauw, uniek en een experience op zich. Een plek waar je gewoonlijk niet zo snel overdag komt.

Naast de locatie is ook de culinaire beleving een net zo belangrijk onderdeel. BRIXTON Amsterdam gaat samenwerkingen aan met restaurants die veel zorg dragen voor zowel de presentatie als de smaak. Hierdoor wordt voor elke editie een 3-course fine dining brunch neergezet, met de mogelijkheid tot wine-pairing of het bestellen van speciale cocktails.

De brunch vindt plaats aan lange tafels zodat je de kans krijgt om bij te praten met je vrienden of je date. Maar doordat je ook aan tafel zit met mensen die je niet kent, ontstaat er een gevoel van samenhorigheid. En wie weet wat daar allemaal uit kan ontstaan… We maken graag de vergelijking met de sfeer en verbinding op een bruiloft, waar je een hele dag met gelijkgestemde onbekenden bent, en snel na het eten staat te feesten als nieuwe vrienden.


Tijdens de brunch is een host aanwezig die bezoekers verwelkomt, een welkomstdrankje aanbiedt en de middag aan elkaar praat. De host is X-traordinary. Iemand die de bezoekers niet snel gaan vergeten.

Tussen de gangen door kunnen bezoekers rondstruinen bij een aantal exposanten, waar authenticiteit en artistiek talent centraal staan. Zo kunnen bezoekers zich voor de aankomende editie laten schmincken of verdwalen in een infinity mirror… Laat je verrassen!

Brixton Amsterdam late brunch

Early party

Al tijdens de brunch staan er verschillende dj’s te draaien en vliegen de house/disco deuntjes je om de oren. De muziek is vanaf het begin van het event opbouwend naar het moment toe dat stoelen aan de kant worden geschoven. Vanaf hier slaat de brunch met een bang over naar een groot feest. Het ESCALATIE moment. Dit moment staat centraal bij alle edities van BRIXTON en gaat altijd gepaard met acts, special effects en totale chaos, maar verschilt per editie. Dit is het startschot om helemaal los te gaan met zijn allen. Zien is meemaken.

Vanaf 17u gaat de early party van start. Centraal staat altijd één bekende, vaak lokale headliner. De line-up wordt verder gevuld met een mix van artiesten, die aansluiten op de stijl van de headliner. Eén plek houden we vrij voor nieuw talent, die wij graag een podium willen bieden en om ze een kickstart geven aan hun carrière.

Het event duurt tot 23u, zodat je nog een goede nacht kan maken, eventueel de oppas thuis kan aflossen en de volgende dag nog van je zondag kan genieten (“vroeg pieken”). Vaak zoeken wij naar partnerships met een club of een andere organisatie die het nachtprogramma willen hosten, waar de bezoekers van BRIXTON Amsterdam gratis mogen blijven hangen. Zodat de liefhebber de mogelijkheid heeft om op locatie door te kunnen feesten (en de club/andere organisatie heeft gelijk een gevulde zaal voor het nachtprogramma).

early party

Volgende editie: BRIXTON Amsterdam op 11 november

Aankomende editie vindt BRIXTON plaats in Levenslang, een voormalige gevangenis met overblijfselen van het vroegere gevangenisleven, die inmiddels is omgebouwd tot een bijzondere club en brouwerij. De rauwe sfeer die deze locatie uitstraalt doet veel denken aan de sfeer van de oude en legendarische club Trouw. Om in die stijl te blijven zijn we op zoek gegaan naar een oude resident van de Trouw als headliner; de Amsterdamse DJ Tsepo.

Tsepo is een genie als het aankomt op het aanvoelen van de sfeer in het publiek. Laat het aan hem over om de juiste plaat op het juiste moment te draaien. Zijn altijd kloppende selectie van platen laat zelfs de grootste clubs intiem aanvoelen. Connectie met het publiek is voor Tsepo key en dat maakt hem heel geliefd in de club scene. Na resident geweest te zijn bij Trouw, is hij nu Resident van Shelter. Verder draait hij op verschillende grote festivals zoals Lowlands en Lighthouse festival in Kroatië. Hij gaat ons meenemen in een 3-uur durende set, waar emotie, verbinding en house bangers bij elkaar komen.

De 3-gangen brunch zal dit keer worden verzorgd door BAUT, bekend van haar exceptionele culinaire expertise en een geschiedenis van pop-up restaurants door heel Amsterdam (nu wederom gevestigd op de Wibautstraat met BAUT Oost). De getalenteerde chefs van BAUT zullen een unieke 3-gangen brunch verzorgen voor een smaakvolle, muzikale ervaring als nooit tevoren!

Festivallovers is erbij, jij ook?
Koop nu je tickets voor BRIXTON Amsterdam op 11 november HIER