Na lang wachten was het eindelijk zover: zaterdag 1 juli! Tijd voor By the Creek. Afgelopen jaar heb ik veel TikToks voorbij zien komen van By the Creek. Het zorgde ervoor dat ik er echt een keer naar toe wilde, vooral de stage onder de brug leek me te gek. By the Creek werd dit jaar gehouden op het recreatieterrein Middelwaard in Vianen. Ik ging er met een bus heen vanuit Deventer. Dit was heel fijn en scheelde weer een ritje met de trein en de pendelbus. Na een tijd in de bus zagen we het festival al, we reden zelfs over de brug heen waar de techno stage was. Dit was echt supercool!

Er was overal duidelijk aangegeven hoe je moest lopen en nadat we een stuk hadden gelopen kwamen we bij de ingang aan. Er stonden al een heleboel mensen, wij waren ook redelijk aan de late kant, namelijk rond een uur of 3. Ik heb vaker gemerkt dat het rond deze tijden erg druk is wanneer je een festival binnen wil komen. Als je niet van wachten houdt kan je dus beter wat eerder van huis gaan. Na een half uur wachten in de rij waren we binnen, dit was prima te doen. De kluisjes waren binnen een mum van tijd gekocht, dit liep allemaal erg snel.

Geen muntjes

Nadat we een rondje over het festival hadden gelopen was het tijd om een drankje te halen. Er stond bijna nergens een rij, ideaal. Wat ik echt mega fijn vond is dat je geen muntjes hoefde te halen op By the Creek. Dit zorgde er denk ik ook voor dat alles zo snel ging. Als ik ergens niet van houd is het lang moeten wachten wanneer er bijvoorbeeld net een goede artiest draait en je daardoor de halve set mist. Dit was hier in ieder geval niet het geval!

Stages By The Creek

Aangezien By the Creek een van de meest veelzijdige muziekfestivals is, waren er vijf stages met vijf verschillende genres. Zo had Basis een stage onder de brug met keiharde techno (mijn favoriet!). Nachtcollege en Zeezout hadden een house stage en op het strand was een R&B en hiphop stage. Vooral de stage bij het strand vond ik erg leuk, de sfeer was hier top en iedereen was vrolijk. Er was ook een Secret stage, er was namelijk een soort bunker die met spiegels beplakt was. Zodra je door deze bunker heen liep kwam je bij de Secret stage van Jägermeister. Super grappig, de stage viel niet heel erg op dus dat maakte het wel speciaal.

Artiesten

Een tijd geleden werd de line-up bekend en hoewel de line-up voor de zaterdag super was, was de line-up voor de zondag echt fenomenaal. Ik vind persoonlijk dat het leuker was geweest als By the Creek de artiesten wat meer verdeeld had over de dagen. Maar dit neemt niet weg dat het een geweldige dag was met goede artiesten.

Eindoordeel

Al met al heb ik een onwijs geslaagde dag gehad. De sfeer was mega goed, alles was perfect geregeld qua wachttijden en locatie. Ook er echt voor ieder wat wils, omdat er zoveel verschillende muziekstijlen waren. Dus heeft jouw vriendengroep een gevarieerde muzieksmaak, dan is dit festival echt wat voor jullie! Ik ben er volgend jaar in ieder geval weer bij, jij ook? Je kan je hier inschrijven voor kaartjes voor volgend jaar.