We mogen weer! Het weekend was weer aangebroken en By the Creek stond op de planning zaterdag met een super toffe line up. De weersvoorspelling zag er met 23 graden en een zonnetje perfect uit.

“Verbreed je blik. En breek uit je bubbel” zie ik staan op de socials van By the Creek. Eigenlijk zegt dit precies wat mij zo aantrekt tot dit festival. Een festival waarbij je nieuwe muziekstijlen kunt gaan ontdekken. De stages worden gehost door verschillende bekenden namelijk BASIS, Vunzige deuntjes, ZeeZout, Nachtcollege en by No Diggity & Desperados. Ondanks dat mijn vriendinnen van verschillende muziekstijlen houden kunnen we toch met z’n allen naar een festival gaan en dit vind ik enorm leuk aan dit festival.

Samen met drie vriendinnen vertrokken we richting Vianen met de auto. De locatie, Recreatieterrein Middelwaard, was erg goed bereikbaar aangezien naast de A2 was. Een stage was zelfs onder een viaduct op de A2! Toen de auto geparkeerd stond was het een kwartiertje lopen naar het festival toe. We waren rond 15:00 op het terrein aangekomen en het was goed geregeld waardoor we nergens lang in de rij hebben hoeven staan. Tijd om het terrein te gaan verkennen!

We gingen eerst een kijkje nemen bij de Bridge die werd gehost door BASIS en hier was Dion aan het draaien. Deze stage was onder een viaduct op de A2 en dit zorgde voor een grimmige sfeer. De stage was groot en er was ook de mogelijkheid om achterin op een verhoging te staan waar je een mooi uitzicht had. Dion draaide het publiek warm met de ene na de andere beuker. Na Dion draaide Paula Temple en sinds ik haar b2b met SNTS op Rotterdam Rave heb gezien ben ik verkocht. Ik had niet anders verwacht maar ze draaide echt weer een fantastische set!

Toen zijn we even langs de Boulevard gegaan die werd gehost door Vunzige Deuntjes waar iedereen los ging in het zonnetje op de dikste Urban hitjes. De stage begon steeds drukker te worden. Wij hebben eventjes gedanst en zijn toen verder gegaan met ons rondje over het terrein. Tijd om de andere kant van het terrein eens te bekijken.

Aan de andere kant van het viaduct had je namelijk nog drie andere stages en heel veel leuke plekjes aan het water om even lekker te chillen. De Garden die werd gehost door ZeeZout was een open stage waarbij je aan de zijkanten op een verhoging kon staan. Hier hing een gezellige vibe maar dit was toch niet de muziek waar ik echt fan van ben dus door naar de volgende stage.

Bij Shore by No Diggity & Desperados werd Hiphop & R&B uit de 90’s & 00’s gedraaid en het publiek ging helemaal uit z’n dak. Langs deze stage waren allemaal tafeltjes waar je even kon zitten en uitzicht had op het water. Rondom het water kon je lekker in het gras chillen. Er waren echt heel veel leuke chill plekjes hier. Ik heb hier even gezellig gezeten en gekletst met zowel bekenden als onbekenden. Voor de liefhebbers was er ook nog een reuzenrad maar ik zelf voel hier niet zoveel voor.

[yotuwp type=”videos” id=”0fNp9LovgJQ” ]

We keken naar de tijd en tot onze verbazing was het alweer 18:30. De tijd vliegt voor bij als je het naar je zin hebt, haha. We liepen snel terug naar de Bridge want we wilden het gabberkwartier van Cynthia Spiering zeker niet missen. Door de menigte wurmde we ons naar een plekje vooraan in het midden. Iedereen om me heen stond te springen en los te gaan. Ik zelf vind het gabberkwartier van Cynthia echt een top afsluiting van haar set en aan de energie die van het publiek af kwam delen zij dezelfde mening als ik. De opening van SNTS op deze locatie onder een viaduct was echt heel gaaf om mee te maken. SNTS begon zijn set gelijk met grimmige nummers en de ene na de andere bom werd gedropt.

Ondertussen kregen we een beetje honger en er waren verschillende soorten eettentjes dus keuze genoeg. Wij hadden gekozen voor een pasta pesto. Vervolgens gingen we op zoek naar onze vriendinnen want die hadden we ondertussen de hele middag ook al niet meer gezien. Zij waren het grootste deel van de dag bij de Harbour stage die door Nachtcollege werd gehost te vinden. Het was een overdekte stage met een hele leuke aankleding. Aan het plafond hingen allemaal planten. Chris Stussy draaide en ondanks dat ik niet zo’n grote house fan ben vond ik de sfeer hier echt geweldig. De combinatie van de set van Stussy, de aankleding van de stage en de zonsondergang die te zien was achteraan zorgde echt voor een hele fijne sfeer.

Vervolgens nog even gezeten aan het water en naar de zonsondergang gekeken. Uiteindelijk terug naar de Bridge gegaan waar Tallisman stond te draaien en daarna gevolgd door Stranger. Beide draaide naar mijn mening een prima set maar persoonlijk was mijn voorkeur gegaan naar een afsluiter zoals Paula Temple of SNTS waarbij het tempo toch wat hoger lag.

Ik vind By the Creek echt een heel leuk festival. De sfeer is echt ongelofelijk gezellig hier. Het leukste vind ik dat je de hele dag kunt rond hoppen tussen de verschillende stages en kunt genieten van verschillende muziekstijlen. Er is echt voor ieder wat wils waardoor je dus eigenlijk met iedereen uit je vriendengroep naar dit festival kunt gaan. Volgend jaar ben ik gegarandeerd weer aanwezig en zie ik jou dan ook?

By the Creek

Lees ook onze andere verslagen van onze andere mede reporters hier!