Op 7 december werd het weer tijd om de (stoute) dansschoenen aan te trekken. Dit keer ging de reis richting Brabant, want voor het derde jaar op een rij stond het feestje STRAF_WERK op de planning. Aangezien in Eindhoven nooit zo heel veel boeiende feestjes zijn en iedereen die ik ken daarom naar STRAF_WERK gaat, was dit voor mij ook een reden om weer aanwezig te zijn. Doordat STRAF_WERK deze editie de handen ineensloeg met het populaire feestconcept Elrow, verkocht het feest binnen een korte tijd uit. De verwachtingen waren dan ook hoog. Kan Elrow concurreren met de carnavalsgekte die wij als Brabanders gewend zijn?

De locatie

Het Klokgebouw in Eindhoven diende wederom als locatie voor het feest. Een locatie die bij de Eindhovense technoliefhebber wel bekend is, want ook Awakenings is hier ieder jaar eind januari weer te vinden. Ik vind het een fijne locatie, het is nooit te warm en er is altijd genoeg ruimte om te dansen. Iets wat ik wel nodig heb, mensen die me kennen weten waarom, haha. De afgelopen jaren hostte STRAF_WERK het feest alleen en was er een grote mainstage en een wat kleinere tweede stage. Nu werden twee zalen van gelijke grootte gebruikt, wat ook wel nodig was gezien de populariteit van Elrow. Het was erg druk en dit zorgde soms ook voor lange wachtrijen bij de wc’s. Iets wat niet ideaal is voor iemand met weinig geduld (zoals ondergetekende). Maargoed, het draait uiteindelijk om het feest zelf en de sfeer die er hangt. 

De sfeer

Want ja, dat mag gezegd worden, de sfeer was op z’n Brabants ‘kei gezellig’. Naar mijn idee was het publiek jonger dan de afgelopen jaren (of ik word gewoon oud), maar dat mocht de pret niet drukken. Met een concept als Elrow kan het ook haast niet anders dan dat het een groot circus wordt. Opblaasdieren, confettikanonnen, steltenlopers in gekke kostuums: het leek wel carnaval. Dat bleek goed in de smaak te vallen bij het publiek, want het was hartstikke druk en ik zag alleen maar blije gezichten. Een unieke ervaring, zeker voor een toch zo kille en industriële locatie als het Klokgebouw. Petje af voor Elrow!

De muziek

Wat betreft muziek moet ik eerlijk zijn: mij hoef je niet een hele avond bij Elrow neer te zetten. Het circus is hartstikke leuk, maar de tech-house leek veel van hetzelfde en van mij mag het ook wel wat steviger. Je kunt dan ook wel raden waar ik de rest van de avond stond: aan de overkant, bij de STRAF_WERK stage. Ik had mijn zinnen gezet op de closing van Sam Paganini en hij stelde niet teleur. Ook de andere sets kon ik waarderen, maar muzikaal gezien waren het voor mij persoonlijk geen hoogtepunten. Ik heb een top nacht gehad en het was vooral voor mij weer heel leuk om weer al mijn vrienden uit Eindhoven te zien: samen feesten blijft toch het leukste wat er is!