Als je uit de buurt van Utrecht komt, ben je hoogstwaarschijnlijk wel bekend met het Central Park Festival. Kom je uit het Zuiden (zoals ik) dan is het misschien een onbekender festival. Het Central Park festival is een tweedaags festival dat gehouden wordt in Park Transwijk in Utrecht. De line-up bestaat voornamelijk uit Nederlandse popartiesten en bands. Denk aan: DI-RECT, Kensington, Kraantje Pappie, Suzan & Freek en popsensatie Antoon. Op zaterdag konden alleen 18+’ers het festival betreden en op zondag was het festival toegankelijk voor iedereen.

Ik heb het festival samen met een vriendin op zaterdag bezocht. Ik ging er zonder verwachtingen heen: het was namelijk mijn eerste keer. In de hitte, want het was érg warm, reisde ik afgelopen zaterdag af naar het mooie Utrecht. Een flinke tocht in 31 graden, maar ik kan je vertellen: het was het helemaal waard. Het festival heeft me enorm verrast. Waarom? Dat leg ik je hierover uit!

Het festivalterrein: Park Transwijk

Het festival werd dus gehouden in Park Transwijk in Utrecht. Superfijne locatie met een hittegolf, aangezien hier veel bomen zijn én dus veel schaduwplekken. Dat was zeker geen overbodige luxe met 30 graden. Er zaten dan ook veel mensen op een kleedje onder de bomen. Dit zegt genoeg over de sfeer van het festival, die was namelijk heel relaxed. Central Park is een medium-groot festival. Er waren in totaal twee podia: de mainstage en een tent
genaamd de Spiegeltent. In deze tent traden verschillende dj’s op. Ik heb hier tussen de mainstage optredens snel een klein dansje gedaan. Maar ik was eigenlijk voornamelijk bij de mainstage te vinden. Hier kwamen namelijk alle grote artiesten. Ook stond er nog een dj te draaien naast het meer. Extra leuk voor de sfeer!

[ux_gallery ids=”75193,75194,75195,75196,75197,75198,75199,75200,75201,75202″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Food

Naast muziek, dansen en de festivalsfeer word ik ook altijd blij van eten (wie niet ). En dat was op Central Park enorm goed geregeld. Er was een heel gebied met alleen maar foodtrucks. Je kon er dan ook van alles halen: van hotdogs tot churros en van frietjes tot flamkuchen. Er was echt voor iedereen iets. Ik heb hier dan ook lekker een aantal rondjes gewandeld en van alles gegeten. Heerlijk!

Line-up

De zaterdag line-up bestond uit verschillende grote Nederlandse namen. Zo begon de dag met Rondé en Miss Montreal. Deze heb ik helaas gemist door het personeelstekort bij de NS (heel jammer). Maar gelukkig maakte het optreden van Kraantje Pappie meteen veel goed. Hij kreeg het hele publiek mee met zijn dansbare nummers en aanstekelijke meezingers. Na Kraantje Pappie stond DI-RECT op de mainstage. Zij geven altijd een goede show. Ik moet
wel zeggen dat ik het begin gemist had in verband met een hongerige maag. Maar gelukkig waren we nog op tijd voor ‘Young Ones’. Een van mijn persoonlijke favorieten.

We gaan door naar, wat mij betreft, het meest verrassende optreden. Ik houd namelijk helemaal niet van rockmuziek en de bijbehorende harde gitaren. Toch heb ik énorm genoten van De Staat. Sterker nog, het was mijn favoriete optreden van het gehele festival. De energie van leadzanger en gitarist Torre Florim zorgt ervoor dat het hele publiek compleet uit zijn dak gaat. Of je nu van rockmuziek houdt of niet. En uiteraard ontstond er na een paar nummers
meteen een moshpit. Ik sta er zelf niet graag in, maar ik moet toegeven dat ik het prachtig vind om te zien.

De headliner van het festival was de Utrechtse band Kensington. Door dit soort festivals herinner ik me altijd weer de waarde van livemuziek. Het heeft toch altijd iets magisch als er mensen livemuziek maken. Ik kan daar zo enorm van genieten. Kensington was dan ook een heel mooie afsluiter van een superleuk én goed georganiseerd festival.

[ux_gallery ids=”75218,75217,75216,75215,75214,75213,75212″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Publiek

Wat ik overigens ook leuk vond, is dat het festival voor alle leeftijden is. Zo zag je veel groepjes jongeren, maar ook genoeg 50-plussers die losgingen op de verschillende Nederlandse bands en artiesten. Ik vind het heerlijk om al die mensen samen, van al die verschillende generaties, los te zien gaan op dezelfde muziek. Daar word ik altijd gelukkig van.

Overall experience

Ik vond Central Park een heel goed georganiseerd en tof festival. Er waren genoeg waterpunten, genoeg ruimte (ook in de schaduw) en nergens stonden enorm lange rijen. Central Park deed me ergens denken aan Pinkpop. Dat komt denk ik door het gemengde publiek, de opbouw van het festival en de goede livemuziek. Want ja, de muziek was gewoon héél erg goed. Ik heb oprecht genoten van dit festival.

Mocht je in de buurt van Utrecht wonen, van livemuziek houden én twijfelen om volgend jaar te gaan? Dan zeg ik zeker doen!

Wil je meer foto’s zien? Ga dan naar de Facebook pagina van Central Park Festival.