Tussen de bomen in de Tuinen van West herrijst een immens grote zwaaiende kat die een zonnebril draagt. Op deze locatie werd afgelopen weekend het Chin Chin Festival georganiseerd. Het is een gezellig klein terrein: perfect om snel van stage naar stage te hoppen. Na een korte rij en een snelle veiligheidscheck stonden we in een mum van tijd op het festival. Het feest kan beginnen!

Niets is te gek

Bij Chin Chin kijk je je ogen uit. Het publiek heeft – na twee jaar stilzitten in coronatijd – zin om uit te pakken. Mensen dragen kleurrijke outfits, glitters, en waaiers: niks is te gek, en trek vooral aan waar je zelf gelukkig van wordt. Ook de aankleding van het festival zorgt voor een feeststemming. Met tientallen rode lampionnetjes die meedansen boven je hoofd, kan je niet anders dan ook lekker meebewegen op de beat van de muziek.

Daarnaast staat er op het festival terrein onder andere een metershoge teddybeer, een stormbaan en een karaokebar op wielen. Geen mogelijkheid om je te vervelen dus! En ook aan de nodige versnaperingen kom je niet tekort: Er is een grote food-area met een stuk of tien foodtrucks. Van patatjes tot Vietnamese loempia’s, er is voor ieder wat wils.

Lekkere hitjes

De korte rijen bij de bars nodigen uit om vooral nóg meer drankjes te bestellen. Zo ben je weinig tijd kwijt aan wachten en sta je al snel zonder dat je het doorhebt uren te dansen. De dj’s wisselen elkaar snel af, waardoor iedereens muzieksmaak wel voorbij komt. Rode draad zijn toch wel de guilty pleasures: denk aan ABBA, Katy Perry, Ronnie Flex… En als dat niet echt je ding is, loop je naar een andere stage.

Het festival bestaat uit vijf muziekstages, waarvan Chin Chin Dynasty de grootste is. Het bevindt zich in het midden van het terrein en heeft twee verdiepingen: een dansvloer met daaromheen een verhoogd deel in de vorm van een U. In het binnen van het verhoogde deel staan dj’s te draaien, mc’s mee te zingen en uitbundig geklede dansers uit hun dak te gaan.

Geplet worden door een opblaas-hamburger

Zodra de avond valt, barst het feest echt los bij de stage van Mimi x Five Brothers Fat x Disco Dolly. Van een afstandje zien wij dat er opblaasballen in het publiek worden gegooid. Daar willen we bijzijn! Al snel wordt het nog gekker. Achter de dj-set verschijnt het ene na het andere opblaasdier. Een orka, unicorn, hamburger, champagnefles, ze vliegen je om de oren. Geplet worden door een opblaas-hamburger: bij Chin Chin Festival kan het allemaal.

Lees hier meer reports over Chin Chin Festival.